עוברים? ביקור הכנה

oorrbb

New member
עוברים? ביקור הכנה

הי, נפתחה לי אפשרות לעבור ללונדון מטעם העבודה. לפני שאני קופץ על המציאה, אני ואשתי רוצים ליסוע ללונדון לשלושה ימים ע"מ לבדוק את השטח. אנחנו זוג + מתוקה בת כשנתיים. המטרה - לקבל רושם ראשוני על החים בלונדון שיעזור לנו לקבל החלטה. השאלה - מה כדאי/אפשר לראות ב-3 ימים ? (בתכנון כרגע: - סיור בגולדרס גרין/ פינצלי - אולי ביקור בגני ילדים בסביבה (יש המלצות ?) - תיור וקניות ...) כמו כן אם יש כאן אנשים שגרים בלונדון ואפשר לדבר איתם בפרטי - אני אשמח לשמוע תודה! O.

מה אפשר לראות בלונדון

בשלושה ימים? לא הרבה. אתה מצומצם לשתי שכונות ספציפיות אבל די גדולות. תוכל לעשות סיור באיזור ולהתרשם מגודל הבתים (יש גדולים יותר וגדולים פחות) ומאמצעי התחבורה האפשריים (נורת'רן ליין, לא משהו). אולי תוכל לבקר בגנים, צריך תיאום מראש וקח בחשבון ששנת הלימודים מסתיימת ב-20 ביולי בערך (תלוי בעיריה) וחלק נכבד מהגנים יהיה סגור אחרי זה. השאלה הרלבנטית היא אחרת - מה אתה רוצה להכין בביקור? למצוא בית? אם כן, עדיף שתחפש באינטרנט (שלל אתרים מאוזכרים בפורום) וכבר תקבע לראות בתים בזמן הזה. לסגור על גן? רוב הגנים כבר מלאים לספטמבר אז כדאי שתתאם מראש ותמצא גנים שיש בהם מקום. לחלופין, יש גנים שמקבלים מחזור שני בסביבות ינואר, אחרי השליש הראשון. איזה דברים חוץ מקצת לראות לונדון אתה רוצה להשיג?

אשנתי

New member
אנחנו עשינו כזה

סתם טיול 'בדיקת שטח' שכזה. התמקדנו בלהיות תיירים. לראות ולהרגיש את האוירה בעיר, לדבר עם אנשים ברחוב, כאלה דברים. (נסענו באוטובוס התיירים, עלינו על הלנדון-איי והלכנו למוזיאון ההיסטוריה הטבעית, אכלנו במסעדות, דיברנו עם ישראלים ולא ישראלים ברחוב וראינו הרבה טלויזיה, זה הספיק לנו בשביל להתאהב) אפשר אולי לקבוע פגישות מראש עם ישראלים שגרים שם כדי לקבל תחושה. אחרי שמחליטים אפשר לעשות ביקור חיפוש בתי וכו'...

בקר12

New member
נו ובסוף לא גרתם בלונדון

וחוץ מזה איפה היית? התגעגעתי

אשנתי

New member
אז מה?

זה היה גישוש ראשוני לגמרי, יותר לראות אם בריטניה בכלל לעניין.

בקר12

New member
אבל הוא מחפש מקום לגור ולא להתרשם מאנגליה

הם כבר החליטו שהם עוברים - לא?

אשנתי

New member
קצת באיחור

אבל מההודעה הראשונה שלו ממש לא ברור שהם החליטו לעבור כשמישהו כותב עוברים עם סימן שאלה בסוף, נראה לי סביר שהוא מתלבט, לא שהוא כבר החליט ההתלבטות יכולה להיות לגבי המעבר או לגבי המקום. נראה לי שאם יש התלבטות כזאת כדאי קודם להתרשם מהמקום שחושבים עליו מבחינה תרבותית ואנושית. ונחמד מצידך שהתגעגעת אלי

oorrbb

New member
אוטו ועוד

תודה על התגובות, וכמה שאלות נוספות - - בשביל להתרשם מהשכונות (גולדרס גרין , פינצלי) - כדאי לשכור אוטו, או שניתן לבנות על תחבורה ציבורית ? - איפה אתם ממליצים לקחת מלון - במרכז, או באזור מגורים פוטנציאלי (אך רחוק ממוקדי תירות) - מה עם קמדן ? איך השכונה הזו באופן כללי ולישראלים בפרט ? - יש למישהו המלצה על גן ילדים יהודי/ישראלי לילדה בת שנתיים ? תודה! O

קמדן היא עיר עם אוכלוסיה בסדר גודל של תל אביב

יש בה איזורים טובים יותר וטובים פחות. מצויין אם אתה יכול להרשות לעצמך לגור באבניו רואד, פחות טוב אם אתה גר בצד הלא נכון של באונדרי רואד. האיזורים שאתה מדבר עליהם הם גדולים. מאד. להתרשם מהם בנסיעה חפוזה זה קשה אבל אם אתה מתעקש, קח רכב. בטח עם ילדה קטנה. המלצה לגנים, אני לא מכיר באיזור הזה אבל ההמלצה שלי היא לא ללכת לגן לא רשום (לא משנה כמה הוא "ישראלי")

gatissima

New member
אני לא יודעת כמה זה יעיל

אם יש לכם כסף ובא לכם חופשה קצרה אז לכו על זה, אבל דעתי האישית היא שאי אפשר להתרשם מעיר בשלושה ימים, גם בשבוע קשה הרושם שתקבלו בביקור קצר בעיר סביר להניח שיהיה טוב ומנותק מהמציאות, את הדברים המעצבנים תגלו רק אחרי שתעברו לשם אני זוכרת שרק עברתי למדריד, לקח לי הרבה זמן כדי להבין את העיר, אני זוכרת איך הדברים נראו לי שונים בהתחלה מאיך שהם נראים לי היום וגם אחרי הכל מדובר בלונדון, אין הרבה הפתעות זה לא שהציעו לכם לעבור לאיזו מדינה שאתם לא יודעים עליה כלום או לאיזה כפר נידח ואתם רוצים לראות איך זה נראה בכלל שוב זו דעתי האישית, חבל על הכסף, זה לא צריך להיות השיקול שלכם, השיקול צריך להיות העבודה ותנאי הרילוקיישן ושוב זו דעתי האישית

גוזליה

New member
האייפאד הארור בלע לי את התגובה

הארוכה והמפורטת שכתבתי. בקצרה- לא חושבת שביקור כזה קצר יכול ללמד על החיים בלונדון. כמו שאמרו לכם- סיור בגנים חייבים לקבוע מראש. אשמח לענות על שאלות בפרטי. בהצלחה

oorrbb

New member
אני אבהיר ../images/Emo62.gif:

ברור לי שלא ניתן להבין מה זה "לחיות בלונדון" בשלושה ימי תיור. אני כן חושב שאפשר לקבל רושם ראשוני כלשהו (את הדיון על "רושם ראשוני, טוב או לא" נשאיר לפורום בלייד דייט ...), שיכול לתרום אם נחליט שאנחנו לא רוצים לעבור. לא נראה לי נכון להתחייב על תקופת מגורים במקום שאף פעם לא בקרתי בו, אפילו אם הוא נשמע סבבה בויקיפדיה. מטרות הביקור: לראות את איזור העבודה (הסיטי) לראות איזורי מגורים פוטנציאליים (השכונות ה"יהודיות") לראות גני ילדים (להתרשמות, משום שזה תיאורטי עד שאין דירה) לראות את לונדון ... בגלל שזה קצת הרבה, אני שואל את התושבים המקומיים (בלונדון ובפורום) מה, איך והיכן להתרכז. אני מקווה שמכל הנ"ל נוכל לבסס את ההחלטה על המעבר. מקסימום - הרווחנו סוף שבוע בלונדון.

TrigATUSA

New member
עם העבודה ב CITY עדיף שתתרכזו בשכונות

היהודיות לאורך הקו השחור, כי הוא מגיע לתחנת BANK או מכיוון שהילדה שלכם קטנה, ולא צריכה גן תשקלו שכונות לא יהודיות במזרח כמו ANGEL או ISLINGTON אם זה רק לשנתיים למה לבלות שעתיים כל יום בתחבורה ציבורית?

גוזליה

New member
אם האמא גם רוצה לצאת לעבוד- הם יצטרכו גן.

גנים יש בכל מקום, לצערי הרב רובם לא עובדים יום מלא (8-18) מה שאומר שקשה לאמהות שעובדות משרה מלאה למצוא גן שעובד כל היום וגם לא "שותה" את כל המשכורת
אבל בהחלט יצטרכו גן. או מטפלת. מסכימה לחלוטין עם הסיפא של דבריך.

גם השכונות לאורך הג'וביליין

קל מאד להגיע ממנו לסיטי והוא מגיע לקנרי וורף (שהיא מקום עבודה פוטנציאלי לכל עובדי הסיטי)

איך לא ידעתי? שמות מלאים נוספים

מטרופוליטן ולא מט ליין ווטרלו אנד סיטי ליין ולא דריין בטוח יש עוד כמה שמות פופולרים שאני לא מכיר

בקר12

New member
יש גם JEW LINE שזה עוד קיצור לג'ובילי

תודה שאת זה לא הכרת.

עד כמה שאני יודע זה כינוי לנורת'רן ליין

שעובר בגולדרס גרין פינצ'לי אדג'וור וברנט קרוס. מעוזים הרבה יותר יהודיים מקינגסברי וסטנמור

למעלה