עובי צוואר

batia1973

New member
עובי צוואר

שלום

כשהייתי צעיר (בן 15-25) הייתה לי גיטרת ימהה נחמדה, כנראה חובבנית והיה לי מאד נח לנגן עליה.
לפני כשנתיים קניתי Iceman של איבנז כי רציתי לשדרג את עצמי מבחינת צליל ואיכות גיטרה.
אני מנגן בקנה מידה חובבני לגמרי, רק מתי שיש זמן, משהו כמו פעם בשבוע במקרה הטוב מאד.
אבל שמתי לב שמאד קשה לי לנגן על האיבנז, בזמנו בחנות שאלתי האם הצוואר של הגיטרה נחשב צר כי הרגשתי שיותר קשה לי לעומת הימהה שלי והם טענו בחנות שכן.
חשבתי שאם הזמן אני אתרגל.. או שהידיים שלי קצת ימתחו (כמו שקרה בפועל עם הימהה, אצבעות היד של הצוואר, יד ימין קצת באמת יותר דקיקות וארוכות מאצבעות יד שמאל)
אבל אני עדיין מרגיש שקשהק לי יותר ואני לפעמים עוד פוזל ומרים לנגן על הימהה הישנה והחובבנית.

האם אכן עובי צוואר איבנז iceman נחשב מהצרים שיש בגיטרות הקצת מקצועיות/לא חובבניות?

אני מת להחליף את הגיטרה לגיטרה כיפית שיהיה לי יותר קל לנגן עליה, אבל מתקשה לדעת מה כדאי.

תודה.

arch23

New member
אני מציע ימאהה אחרת - ברמה מתקדמת יותר

הגיטרות שלהם היו תמיד מצוינות ביחס למחיר וטובות באופן כללי. אם הצוואר היה לך נוח אז פשוט תשדרג את האיכות של משהו שאהבת.
הייתי מצרף לינק לדגם pacifica VCX אבל האתר של כלי זמר לא פועל כרגע...

batia1973

New member
אבל "נח" זו השאלה?

זה לא שהצוואר לא נח, אני פשוט מרגיש שהוא עבה
יותר קל לנגן על צוואר דק, האצבעות שלי לא ארוכות מאד.
זה הגיוני?

האם גיטרות מקצועיות בהכרח עבות צוואר?

רונסולD

New member
לא

יש ויש.
החל מהאיבנז שלרוב דקיקות צוואר, עד הגיבסון שיכולות להיות שמנות במיוחד.
אגב, כשאתה אומר "עבה" - אתה מתכוון לרוחב של הפרטבורד (ז"א, בערך, מאיפה שהמיתר הדק ביותר עד איפה שהמיתר העבה ביותר), או לעובי הצוואר (מהפרטבורד, עד צידו השני של הצוואר)?

(איזו אות פה מתייחסת לזה? http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-ICT700 )

batia1973

New member
התכוונת לעובי הצוואר

אבל גם רוחב הפרטבורד יכול להציק אם יהיה רחב מדי.

אבל האם זה נחשב לא מקצועי אם אני רוצה לנגן על צוואר צר (כלומר לא שמן כזה) אבל פחות מתחבר לסאונד של האיבנז?

רונסולD

New member
אין עם זה בעיה.

אתה צריך לרצות לנגן על מה שנוח לך.
הדבר הראשון ששמתי לב אליו בגיטרה שלי היה הצוואר שלה, שהיה נוח במיוחד והרגיש לי ממש ממש טוב ביד.
בקיצור - גיטרה זה לא רק סאונד, זה גם נוחות.

batia1973

New member
אוקיי. הבנתי.

תודה רבה.
ומכאן.. בעקבות מה ש arch23 כתב..
האם ימהה באמת מומלצת ויצרנית גיטרות צרות צוואר מוכרת וטובה? :)
או שיש לכם אולי המלצה אחרת?

אני באמת העיקרון מנגן כרגע משהו בין אלטרנטיבי-אינדי לרוק כבד נגיד.
בזמנו הייתי אוהב מאד את system of a down ומטליקה ולכן קניתי את ה Iceman
כרגע אני יותר בקטע של strokes manic street preachers ועדיין מטליקה :)
ותמיד נירוונה
היה לי תמיד חלום לקנות פנדר יגואר

כמה רחוק ולא קשור אני ? :)

תודה ערב טוב.

arch23

New member
...

"אני פשוט מרגיש שהוא עבה יותר קל לנגן על צוואר דק..." - מה שאני מבין מזה שלא נח לך לנגן על צוואר עבה. תגדיר את זה איך שאתה רוצה העיקר שתמצא משהו שיהיה לך קל לנגן עליו, נח לנגן עליו ותהיה מרוצה.
אין קשר למקצועיות. לנגנים שונים יש ידיים שונות ובגלל זה יש סוגים שונים של גיטרות וצווארים. לעיתים גם מעצבים לנגן ספציפית את הצוואר שמתאים לו (וגם חלקים אחרים בגיטרה).

למעלה