עובי עיסה

אינשם27

New member
עובי עיסה

אני קצת מתלבטת ולא יודעת אם עובי העיסה הוא מספיק דק.
כשאני מצפה בפעם אחת הכל אין בעיה, אבל שזה משהו גדול והעבודה היא בחלקים תמיד רואים איפה הפסקתי.
בתמונה העיסה עדיין רטובה.
מה צריך להיות עובי העיסה?

ועוד שאלה
תמונה רואים שהעיסה לא חלקה לגמרי, יש קצת גבשושיות, מעין חתכים קטנים. אני משתמשת בעיסה מנייר טואלט והחלקתי עם דבק טפטים. האם המצב הנוכחי מפריע למרקם העיסה?
תודה מראש.

הי אינשם

כעקרון מהתמונה העיסה נראית מצוין
כשעוזבים עיסה באמצע עבודה אז כדאי ל"מחוק" את כל השוליים של העיסה ולהוריד לה גובה על מנת כשתשלבי את העיסה החדשה תיהיה חפיפה טובה יותר בכל מקרה באזורי חיבור צריך לעסות טוב טוב בתנועות מעגליות בדבק טפטים עד שהעיסה משטתחת ומתמזגת.
אני עובדת לפעמים בסמ גובה עיסה ולפעמים פחות. באזורים של מפרקים שהם עדינים יותר מראש עדיף קונסטרוקציה "רזה" ויותר עיסה שתחזיק את המבנה - שאר המקומות גם עיסה דקה יותר היא בסדר.
אם את לא מרוצה ממרקם העיסה - למרות שנראה שאת עובדת טוב. אפשר להחליק את מרקם העיסה בשפכטל או בתערובת של דבק טפטים לבן ואבקת גבס - עד שתגיעי לתערובת בין חומוס לטחינה ואז למרוח על העבודה ולהחליק במים..

אינשם27

New member
ראשית תודה

השטחתי את השוליים עד המקסימום, מקווה שבפעם הבאה לא יהיו הפרשים. העיסה כבר כמעט יבשה.
חומוס? טחינה? הצחקת אותי. אין לי בעיה עם המרקם הסופי של העיסה רק חשבתי שהגבשושיות והחתכים הקטנים שנראים כשהעיסה רטובה מפריעים ולא אמורים להיות.

טוב נו נעזוב את המטבח

בכל מקרה זו עיסת נייר והיא כולה גבשושיות קטנות
ככה היא נראית - לאחר הייבוש אפילו רואים אותם קצת יותר
אולי תנסי בזמן פירור העיסה לדוג את החתיכות הגסות יותר ולפורר יותר טוב.
חתכים לא אמורים להיות. תחליקי עוד.

למעלה