עובי מיתרים לג'אם

sengoku

New member
עובי מיתרים לג'אם

יש לי Ibanez Jem 7dbk, עד עכשיו היו עליה מיתרים 0.9 לא מזמן שידרגתי ל 0.10 (אחרי סטאפ) עכשיו שתי דברים מפריעים לי..כאשר אני מנגן דברים טכנים ומהירים יותר קשה לי להצמיד את המיתר לגיטרה (כי מין הסתם הוא מתוח יותר חזק) המתיחות גם יותר קשות אבל אני מניח שזה טבעי. כדאי לחזור ל 0.9 או שכדאי לנסות איזה חודש ואז להחליט?
מבחינת סאונד אני מנגן פרוגרסיב מטאל וחשוב לי סאונד יותר "שמן" בגלל זה שידרגתי.

עוד שאלה יש לי אפשרות להחליף אותה למיוזיקמן פטרוצי (בהוספת כסף) האם הגיטרה שווה את השדרוג?

horsie

New member
תחזק את האצבעות ....

גם אם תחליט בסופו של דבר לחזור ל 9
תשאר עם ה 10 לפחות חצי שנה בשביל לחזק את האצבעות
ואז להחליט אחרי שיש לך יותר נסיון

אני מנגן כבר כמעט שנתיים על 10
ואני ממש לא אוהב 9 עכשיו
מרגיש לי רכרוכי ומוזר גם על גיטרות עם סקאלה ארוכה
אני מרגיש שיש לי הרבה יותר שליטה עם מיתרים עבים
זה אני אישית

אבל זה משתנה מנגן לנגן
יש נגנים שמנגנים שרד מטורף עם 8
ויש כאלה שמנגנים אותו דבר עם 11

לגבי המיוזיק מן
אין תגובה

אתה יכול לענות לעצמך על הכל!

בקשר למיתרים, אני החלפתי ל10 כי הרגשתי ש9 ממש קלים לי ודיברתי ל10 ממש בטבעיות בא לי ממש טוב- לדעי זה לא משהו שצריך להתרגל אליו כי זה מוזיקה ונגינה משהו שצריך להיות כיף ונוח- בערך כמו ההנפצה שאם נעל קטנה צריך להתרגל אליה, ממש לא! היא צריכה להיות נוחה מההתחלה! לדעתי גם ככה מיתרים.

בקשר לגאם ולפאטרוצי, לך תבדוק את שניהן מה שבא לך יותר טוב, יותר טוב בשבילך! הן שונות, ומיוחדות כל אחת בשלה, בין אם זה עיצוב, פיקאפים,גשר, צוואר
באמת הכל שונה

horsie

New member
מצטער

אני לא יכול להסכים איתך כלל במה שכתבת לגבי המיתרים

פעם ראשונה שהחזקת גיטרה ידעת לנגן מעולה והיה לך נוח ?
הרי ברור שלא
למדת והתרגלת למשהו מסויים
אם זה טכנית, תאורתית קיבעון היסטורי או כל דבר אחר

אם הנעל קטנה הרגל שלך לא תקטן בהתאמה אליה
לעומת זאת היד תתפתח ותתחזק בהתאמה
ובשביל שמשהו יהיה כיף ונוח ובנוסף להשיג תוצאות - צריך לעבוד

כשאני התחלתי תמיד היה לי 9 בגיטרות לא חשבתי בכלל להחילף למשהו יותר עבה
אחרי שהחלפתי ל10 זה הרגיש לי לא טבעי ומוזר
אחרי שהתרגלתי לא יכלתי לחזור אחורה - עכשיו ה 9 מרגיש לי מוזר

לדעתי זה ממש תלוי סיטואציה
וגם כמובן סגנון נגינה
הנדריקס ניגן על 8
סטיבי ריי ניגן על איזה 13

איזה מזל שרשמתי לדעתי אה?

byrdparis

New member
אם כבר מדברים על זה:

יש להשיג את הסטים שלו בארץ?
לא ראיתי אישית..

רונסולD

New member
בקשר למיתרים

כשקניתי את הגיטרה הראשונה שלי, היא באה עם 010.
לפני חצי שנה בערך הרגשתי שהמיתרים הגבוהים בגיטרה שלי דקים לי מדי ואני רוצה מיתרים עבים יותר, עברתי ל011.
הפואנטה - תעשה מה שנוח לך. ה010 קשים לך - תן להם צ'אנס עוד כמה חודשים, נסה להחליף לסט אחר של 010, תראה אם יש הבדל.
אם ה010 לא נוחים לך - חזור ל009. אני מאמין שיותר מסאונד, חשובה תחושת הנוחות שלך ואם לא נוח לך לנגן על הגיטרה, תגרום לה להיות נוחה.

בקשר לגיטרה - אלו גיטרות די שונות. אם אתה מעדיף את הפטרוצ'י, אין סיבה שלא.
אגב, שים לב איזה דגם של פטרוצ'י זה, כי יש כמה דגמים, חלקם יקרים יותר וחלקם יקרים פחות היזהר שלא ידפקו אותך במחיר.

MetalicBluz

New member
אני התלבטתי בדיוק כמוך עד לא ממזמן

בנגינה שלי אני משתמש המון במתיחות. תמיד הרגיש לי יותר כיף למתוח עם 9 מאשר עם 10. גם יש לי דפק בקמיצה (האצבע שאיתה אני בד"כ מותח) אם אני מפעיל עליה יותר מידי לחץ לאורך זמן היא מתחילה לכאוב. מצד שני בכל מה שקשור במיתרי הבאס ה-9 הרגיש לי רך מידי. קל מידי. שם אהבתי הרבה יותר את ה-10.
אז הלכתי על סט משולב. מיתרים תחתונים 9 מיתרים עליונים 10 פתר לי את הבעיה בצורה נפלאה. כמעט לכל חברה יש סט כזה, משולב.
יש מן דיעה כזו שמי שמנגן עם 9 הוא רכרוכי לעומת מי שמנגן עם 10.. יש כאלה גם שמנגנים עם 8. ואני תמיד אוהב להביא את Alex Hutchings כדוגמא. אחד הגיטריסטים הכי טובים שקיימים היום לדעתי. מנגן עם 8.
תעשה רק מה שנוח וטוב לך לא אמור להיות חשוב בכלל מה אחרים חושבים. ר-ק מה שנוח לך.

לגבי הגיטרה, לדעתי הפטרוצ'י ורסטילית יותר.

deathOrat

New member
סטים משולבים גם נשמעים לדעתי יותר נכון

כי מהמיתרים העבים אתה מקבל יותר בשר ומהדקים יותר שליטה וטרבליות,
זה גם כמובן קשור בכיוון של הגיטרה אם אתה מכוון לD אז 09 ירגישו דקים מידי

MetalicBluz

New member
בדיוק

אני מנגן המון סגנונות נגינה, בין היתר מטאל (כן על סטראט עם האמבקר :) בכל מה שקשור ברית'ם זה פשוט מרגיש לא קשור במיתרים שהם פחות מ-10. הייתי הולך אפילו על 11. אבל כמו שכתבתי, בכל מה שקשור לסולואים ומתיחות וכו' אני מעדיף את ה-9. נתתי ל10 כמה הזדמנויות אבל כל פעם מחדש האיזור בו אני מותח עם הקמיצה התחיל להיות אדום ולכאוב, אחרי זמן מה של נגינה. אז חזרתי כל פעם ל-9. זה גם בכללי מרגיש לי כיף, במיוחד במתיחות של טון וחצי סטייל SRV וגילמור.
דרופ D עוד אפשרי כשהבסים הם מסט של 10.
אבל לקחתי בחשבון שזה לא יהיה כיף לנגן שירים שהכיוון הוא חצי טון אחורה. זה מרגיש מידלדל מידי..

MetalicBluz

New member

תבדוק אבל מה שכתבתי לגבי סט משולב. תקנה אחד תראה איך זה מרגיש..
מבחינת טכניקות נגינה יהיה לך נוח ליישם אותם על המיתרים התחתונים עם 9. ובכל מה שקשור ברית'ם (בפרט, שאתה מנגן פרוגרסיב מטאל) יהיה הרבה יותר בשר ובכלל ירגיש הרבה יותר טוב לנגן עם מיתרי בס שהם 10.

Quitty

New member
דרך אגב,

מבחינת מתח המיתרים עצמם סט משולב הגיוני הרבה יותר.
יש נפילת מתח מטורפת בין המיתרים הגבוהים לנמוכים בסט 'סטנדרטי'.

יש לי בעיה קטנה עם הקביעה זו

הרי ההחלטה של היצרנים ליצירת סט שיכלול
עוביים מסויימים אינה שרירותית.
יש כנראה איזו סטטיסטיקה שהביאה את היצרנים
ליצירת הסטים האלה כמו שהם (אם זה מבחינת איזון
טונאלי או ההתאמה בינהם באינטונציה וכו'),
כך שמקרים פרטיים אחרים קשורים לגיטרה ולנגן
- כלומר יותר טעם אישי.

><>

למעלה