עובי דיסקים

GiladZX6R

New member
עובי דיסקים

העובי הנוכחי של הדיסק האחורי שלי הוא 4.9 המינימום הוא 4.5 מישהו יודע **בערך** כמה "חיים" נשארו לו? 0.4 באופן יחסי זה הרבה? מעט? סביר? מה העובי של דיסק חדש? (אנחנו מדברים על מילימטרים, כן?)

ש.פ.ד

New member
מאוד תלוי ברפידות שלך!

בעקרון, כל רפידה שאינה מקורית (כלומר לא תוכננה במקור לשמש עם המתכת של הדיסק הספציפי) מגדילה את השחיקה של הדיסק. יש לכך כמובן גם יוצאים מהכלל. דרך אגב, עם כל הדגש שאנו שמים על בטיחות וכיו"ב - אפשר "לחיות" היטב גם עם דיסק צר מעט ממידות המינימום, כל-עוד המדרגה שבשפת הדיסק לא מפריעה לפעולת הקליפר (בד"כ - אין בעיה), והדיסק קשיח מספיק כדי לא להתעוות (נניח עד 4 מ"מ לא תהיה בעיה ברוב הדיסקים, ובוודאי שלא תהיה בעיה בדסקים מקוריים). הייתי אומר - שבתנאים נורמאליים - יש לך לפחות שנת חיים נוספת לדיסקים.

drbig

New member
לדעתי דווקא ,זה לא מדויק

רפידות מקוריות הן קשות יותר - יש בהם אחוז גבוה של מתכת (בכדי לעמוד בתקנים מסוימים שהיצרנים צריכים לעמוד?.) ולכן יש לדיסק בלאי גבוה יותר , רפידות תחליפוית יבלמו טוב יותר ,בדר"כ יעלו פחות אך יחזיקו פחות (אך ישמרו על חיי הדיסק- כמובן שישנם עוד פרמטרים - סביבת רכיבה ועומסי בלימה) ,שוב תלוי גם ביצרני הדיסקים והרפידות חלקם טובים יותר וחלקם פחות... כל אופנוע והסוג המתאים לו ביותר - ופה הניסיון מדבר -כמו צמיגים - ויש גם העדפות אישיות כמובן. בנוגע לעובי - כל עוד לא ירדת מהמינימום ואין סדקים ,חוץ מבלאי גדול לרפידות - "נאכלות" לא שווה -זמן החלפה מתקצר . וכושר הבלימה לא השתנה , (נשיכה, ספוגיות) סע לשלום, הסוויץ ב ON...

Pumi

New member
בנוגע לרפידות

הכל תלוי בסוג שלהן. רפידות חלופיות יכולות לעלות יותר, ויכולות לעלות פחות, חייהן יכול להיות ארוך יותר או קצר יותר. זה תלוי ממה הן עשויות, מי היצרן, כמה הוא לוקח והאם הוא גונב ממך או לא. דווקא לא בכל המקוריות יש אחוז גבוה יותר של מתכת. יכול להיות פחות, ובכל זאת יבלמו יותר טוב מחלק החילופיות שמוגדרות כ"טובות יותר" ע"י היצרן שלהן. צריך לעשות השוואה בחומרים שמהם הרפידות מורכות, והשוואה מול הדיסקים שעליהם הן מורכבות. אז תדע מה הכי טוב לך (באיך שאתה נוסע) ולאופנוע שלך. ואכן, הנסיון מדבר פה.

CBRRRRRR

New member
משהו כמו 10%...

דיסקים חדשים באים בעוביים שונים. ככל שיותר דק = אורך חיים יותר קטן אבל גם פחות משקל מוקפץ בשיקיין. בן כמה הדיסק? באילו רפידות אתה משתמש? 0.4 מ"מ זה די הרבה. למיטב זכרוני ב- CBR600 דיסק חדש הוא 1 מ"מ יותר עבה מהמינימום (דיסק קדמי). צריך לבדוק שאין פגמים אחרים בדיסק (כמו סדקים, גליות (משטח לא חלק), שינויי צבע, שינוי מורגש בעצמת הבלימה וכדומה). בדיקה פשוטה שכל מוסכניק יעשה בעשר שניות, בלי תשלום. אני חושב שאורך חיים ממוצע לדיסקים קדמיים של אופנוע ספורט 600 (כלל אצבע לא מדוייק - אל תתפסו אותי במלה) זה בערך 4 שנים. בתלות בצורת השימוש שלך וסוג הרפידות, בדיסק האחורי משתמשים יחסית מעט באופנוע ספורט כך שאם אין בעיה אחרת בדיסק סביר להניח שהדיסק ישמש אותך עוד לא מעט זמן.

למעלה