עובד/ת זר/ה

חנה201

New member
עובד/ת זר/ה

שלום וחג שמח האם מישהו יודע כמה נקודות של ביטוח לאומי מקנה עובדת זרה ? האם די ב9.75 או שמוכרחים להגיע, לא עלינו, ל 15.5 שעות שבועיות על מנת לקבל את הרשיון המיוחל? אצלנו מדובר ב 9.75 עם אישור לחצי שנה בלבד, האם יש סיכוי להארכה ? כל היודע, מוזמן לענות לי. תודה.

49צהוב

New member
יש 2 פקטורים

פקטור של הכנסה ושל תפקוד בשביל תפקוד צריך שיהיה שווה ערך ל- 15.5 שעות- ז"א נכות של 100% אבל אם קיבלתם 9.75 שעות בגלל שיש לכם כנסה גבוה , אתם בכל זאת יכולים לקבל עובד זר

חנה201

New member
תודה

זאת אומרת שאם קבלנו 9.75 בגלל תפקוד, ולא בגלל הכנסה, וזה לא משתנה, אז האישור לא יוארך ?

ערפה

New member
אין עבורך כל בשורה טובה

עד כמה שאני מכירה את החוק כי גם לאימי יש 9.75 נקודות עזרה אין כל סיכוי לקבל עובדת זרה אלא אם כן תגרמי שיאמינו שיש לה סעיף נפשי. מעניין למה אישרו לה רק לחצי שנה? האם בגלל הסוקרת שהייתה קשוחה או שהמטופלת נמצאת במצב טוב, מכל מקום להגדיל את הניקוד דורש לטעמי ביזוי של הנבדק אני לא מדברת על מקרים סעודיים פרופר ששם אין ברירה . מה שאני עושה אני משלימה למטפלת שעות על פי הצורך. אבל לידיעתך זה גם לא חוקי כי את חייבת להעסיק אותה אם בכלל אחרי שעות ביטוח הלאמי רק דרך חברת הסיעוד מה שלא הוגן! למה אני חייבת לשלם סכום העולה ביותר מ10 שח' לשעה מאשר המטפלת מקבלת בפועל. אז מה שקורה אנחנו בני המשפחה המתמודדים עם כל הקשיים הופכים גם למאכרים (עסקנים).

חנה201

New member
תודה ערפה ועוד הערות.

בוקר טוב. לאמי אשרו זאת בעקבות שבירה רצינית בירך, וניתוח שעברה. כעת היא שברה שבירה זהה נוספת ברגל השניה, שבר שקרה תוך פחות מחצי שנה. בנוסף התגלתה אצלה מחלת הסרטן בשלב אחרון, ועם זאת, אמרה לי האחות שאין סיכוי שתקבל יותר מ 9.75. ברור לכל אדם שפוי שמצבה מכאן ואילך רק יחמיר, והיא לבד לגמרי (אלמנה), ובכל זאת נאמר מה שנאמר. תוספת שעות לעובדת היא בסדר מבחינתי, אלא שבמקרה הזה צריכים אותה לאורך כל היום והלילה. לא סביר שמישהי ישראלית תסכים. כלומר נידרש כאן לאיזה שלוש משמרות ביום, או סידור מוסדי, שאותו ניסינו ולא רוינו נחת בלשון המעטה. אשר לחברת כח אדם, הרי קצרה ידינו מלשנות את העוולה הזאת, אני אומרת זאת בצער רב כפי שאת מבינה. אני מרגישה שמה שנעשה כאן הוא עוול גדול. אדם רוצה לשהות בביתו במה שעוד נישאר לו לחיות, ישראלים לא יעשו את המלאכה 24 שעות ביממה, ולזרים לא נותנים לעשות זאת. מה מצפים שנעשה ? מאחר ואנו בימי חנוכה נקווה ונצפה אולי לאיזה נס קטן.

49צהוב

New member
לאבא שלי נאלצנו להיא עובד לא חוקי

יותר קל , כשאתה גר במקום קצת נידח כשכבר קיבלנו אישור... והעובדת הגיע- אחרי שבועיים שלושה לא הצטרכנו אותה יותר ותאמינו לי לחברת סיעוד שילמנו הון תועפות על אישורים כאלו ואחרים בשבילה וגם ביטוחים ולא לדבר על "החרפה" הבלתי נסבלת , שאפשר להעסיק עובד בעבור חוק סיעוד רק באמצעות חברות כח אדם, שלוקחות עמלה שלמה ועכשו תשבו ותחזיקו חזק את הכסא... חברת כח אדם הציע לנו לקבל עובד לא חוקי (לפני שהיה לנו אישור) תמורת 2000 שקל, ותוך כדי הדגשה שברגע שהוא מגיע, הם לא מכירים אותנו ולא הם הפנו את העובד אלינו. כמובן ויתרנו על התענוג, וביקשנו מעובד זר אחר לברר אם יש לו איזה חבר וכו'... לא האמנתי איזה קשרים יש ביניהם, תוך 1/2 שעה היה פה מלאך...

למעלה