עובד עצות ומשתגע

משתגע1

New member
עובד עצות ומשתגע

סיפור קצת ארוך למי שיש סבלנות :)
אני גרוש עם ילד בזוגיות שניה של כמעט שנתיים ביחד
שנה ראשונה היתה מדהימה בצורה שלא יכולתי לתאר לעצמי שאוכל לאהוב ככה או להרגיש ככה אבל אחרי שנה פלוס התחילו כל מיני מתחים ביננו שגרמו לניתוקים וקור
רב המתחים ביננו נוצרו בעקבות כל מיני חילוקי דעות על תשומת לב שהיא נותנת לילדים על חשבוננו ועל חוסר שיתופיות בחיים היום יומיים נכון שבדברים החשובים היינו מדברים ישר אבל ברמה של מה שקרה לנו היום וכזה היא לא ממש שיתפה וזה גרם לי לשתף פחות ולהרגיש שהיא מרוחקת ממני ולא ממש אוהבת. דיברנו על זה רבות והבנו שאנחנו לא חושבים אותו דבר אבל עדיין אני גדלתי בבית שלא משנה מה תמיד מדברים ומשתפים כל הזמן וכל היום הרי אתה רוצה שהבן זוג שלך יהיה איתך בהכל וידע מה עובר עליך לא?
לפני כמה חודשים נפרדנו אחרי שיחה שאנחנו לא נותנים אחד לשני את מה שצריך או יותר נכון היא לא יכולה לספק לי את מה שאני זקוק לו (אני מבקש זוגיות אמיתית של שיתוף ואהבה) אחרי כמה ימים חזרנו לדבר והתקרבנו שוב ואמרנו שאנחנו חייבים לטפל בנושאים האלה כדי שנשרוד בפועל מה שקרה זה שאני הנמכתי צפיות וזה לא ממש עבד כי נשאר ביננו כל מיני מתחים וריחוקים
לפי הדעה שלה כל אחד יש לו את החיים שלו ויש את החיים ביחד! ולפי דעתי לכל אחד יש חיים בנפרד ברור (חברים וכו..) אבל יש תמיד רצון להכניס את הבן זוג לחיים האלה לא חייב פיזית אפשר גם בשיתוף ובשיחות
שבוע שעבר אחרי שיחה שאני יזמתי לטמטומי החלטנו להיפרד סופית למחרת שהבנתי מה קורה כבר מאוד התחרטתי על השיחה כי היא כל עולמי ואני אוהב אותה כל כך שזה ממש כואב ואני לא ילד להזכיר גרוש + וכבר הייתי במערכות יחסים אבל דבר כזה לא היה לי וכנראה גם לא יהיה
הצעתי לה שבכל זאת ננסה ללכת לטיפול שיעזרו לנו לפתור את הבעיות ואם לא ילך אז תמיד אפשר להיפרד אבל הבעיה היא שהיא שלמה עם ההחלטה ואין לה רצון והיא לא רואה לנו עתיד
זה משגע אותי ואני נגנב !!!! לא יודע מה לעשות? להרפות ? ללחוץ ? אולי אני סתם חושב שטיפול זוגי יעזור ?
אני כל כך אוהב אותה

אייבורי

New member
בחיי

בכל זוג צריך שאחד יהיה גבר
לצערנו זה לא אתה.

הייתי ממליץ לקנות אקסבוקס, ספרים ושני חוגי מקרמה וסריגה
[בחיי, אתה שתפן בלתי נלאה]

שלום לך

האם אתה מבין באמת איך היא חווה את הקשר?

אתה כותב הרבה על מה שהפריע לך. אבל מה הפריע לה אתה יודע?

אולי היא פשוט התעייפה מזה שהיא הרגישה שאתה לא מרוצה

ממה שאתה מתאר באמת נשמע שטיפול זוגי מאוד היה יכול לעזור.
יש בינכם פערים, אבל נשמע שעם תקשורת טובה והבנה וכיבוד השוני אחד של השני, זה היה יכול להצליח

בכל מקרה נשמע שכרגע עשית כל מה שאפשר

מריוס זכריה

Member
מנהל
לשאלתך האם טיפול יעזור

עד שתנסה לא תדע.

נסיוני האישי הוא שבגדול כחצי מהמקרים נעזרים, וחצי לא. כמובן זו הערכה גסה כי יש כאלה שנעזרים מעט ויש כאלה שהרבה וזה לא שחור לבן. אבל בגדול זה המצב.

I C E M A N 7

New member
איזה כל כך אוהב אותה

אתה כל כך אוהב את עצמך.
מה שעושה אותך עסוק בעצמך.
וזה יכול להרטיב נשים הנרקיסיזם הזה, אלא שהן לרוב לא יהיו אימהות.
כי מה לעשות, אצל אימהות אתה והזוגיות שלך תהיו כמעט תמיד בעדיפות שנייה. לפחות עד שהילדים יגדלו.

אם היית באמת אוהב אותה, היית מבין ומקבל את זה, ולא מתנהג כמו ילד מחוצ'קן שדורשים ממנו להוריד תזבל.

אפשר להבין אותה

זה נורא קשה עד בלתי נסבל לחיות עם גבר שהוא צומי פריק אינטנסיבי שגם נכנס לורידים.
כל הטענות שלך כלפיה שלמעשה החריבו את הזוגיות נוגעות לחוסר היכולת שלך לחלוק אותה עם אחרים, ולאפשר לה מרחב משלה בתוך הזוגיות.
לפי התפיסה שלך זוגיות זו עיסה אנושית של בליל אברים מעורבבים יחדיו, אחרת זה לא זה.
עם כל הכאב, זוגיות בריאה לא יכולה לצמוח מהחומרים האלה, ולכן הגיוני שהיא רוצה לפרוש.
טיפול זוגי יוכל לעזור אם אתה מוכן להבין שאתה קצת <או הרבה> מחניק, ולעבוד על החלקים שלך כדי שיהיה לה נעים להישאר.

קארניו

New member
כמובן שלהרפות

אתם גם שונים וגם היא לא מעוניינת בקשר זוגי איתך וזה עדיין לא מספיק ברור בשבילך? !
אילו סימנים נוספים אתה מבקש?

משתגע1

New member
יצאתי קצת עלוקה בהודעה! הסבר

בשביל להסביר יותר טוב את התשומת לב שאני דורש
אין לי שום בעיה שתלך להופעות עם חברים שהיא פגשה בפייס
אין לי שום בעיה שהיא תשאר לישון אצל הגרוש שלה עם הילדים
אין לי שום בעיה ואפילו רוצה שתתן את כל התשומת לב שהילדים צריכים
אין לי שום בעיה שתפלרטט בפייס עם חברים שפגשה שם
ואת כל זה היא עושה

אבל
אם אנחנו לא מתראים כל היום ובערב שנינו בבית והיא יושבת בחדר של הילדים מרדימה אותם
(הם כבר גדולים כן בבית ספר ) ונרדמת שם כל ערב אז היא חסרה לי

אם באמצע שיחה חשובה שלנו למשל הפרידה אחד הילדים רוצה להראות לה משהו במחשב היא תקום באותו רגע לראות ולא תבקש ממנו רגע כדי לסיים תשיחה
או תשאל אם זה חשוב להרגע ואם לא אז עוד כמה דקות

יש לה מליון חברים וזה סבבה לגמרי אני הטיפוס הכי לא קנאי ורק מפרגן

קארניו

New member
אתה דבק והיא זקוקה למרחב

אתה מחפש את השיתוף ונזקק לביחד והיא לעומתך זקוקה יותר לעצמה מאשר לך.
אתה יכול להיות טיפוס מפרגן נטול קנאה אבל הזוגיות שלכם
חסרת התאמה כי הצרכים שלכם שונים והיא כבר הפנימה את העובדה הזאת .
מה איתך?

נו בחיאת. אתה 'מפרגן' לה אבל סופר לה כל תנועה במרחב. אתה מבין שיש ילדים אבל מקנא בבכורה שיש להם עליך, ומפעיל לחצים.
אם יש אלף ואחד דברים יותר מעניינים ממך - שווה לבדוק איך אתה מתרים למצב.
אולי אתה לא ממש מעניין כי אתה לא ממש חי בעצמך אלא בממתינה לפירורים שיפלו מחייה הפעילים?
אולי במקום לייצר כיף יחד אתה יותר ויותר מייצר ריגשי כובל ואיכסי, ומניס אותה מרוב 'אהבה'?
ועוד דבר שכדאי שתבין, אם לא לסיבוב הזה אז לפחות להבא - ברגע שגבר מתחרה עם ילדים, הוא מייד מפסיד בתחרות, ומפסיד את הזוגיות.

אז זה לא קשור

אליך.
זה קשור לערבוב שלה עם הילדים ולגבולות שהיא כן או לא שמה בין הצרכים שלה ושל הילדים (ולא משנה אם הם שלך או לא). מה שנקרא - מיומנויות הוריות.

זאת היא ואם היא לא מרגישה שלא בנוח עם זה (אני לא אומרת מה כן "בסדר" ומה לא "בסדר"), אז היא בטח לא תשנה פתאום את הזמינות שלה לילדים. לכן, מה שחשוב לדעתי הוא האם אתה יכול להכיל את הדפוס הזה ולחיות איתו או לא.

כשהילדים יגדלו ויצטרכו אותה פחות, יש פוטנציאל לשינוי אבל גם שם, אם היא תשאר מעורבבת איתם, יש מצב שקודם כל ולפני הכל יהיו הילדים ורק אחר כך כל השאר.

תחשוב לעצמך עד כמה האישיו הזה קריטי לאיך שאתה רוצה לחיות את חייך.

קארניו

New member
אני מסכימה עם האבחנה שלך לגבי הגבולות

ועירובם אבל גם עניין הקירבה , השיתוף ו/או חסרונו חשובים לא פחות .

אייבורי

New member
קישקושי נשים

לא גבולות ולא נעלים, פשוט היא איבדה בו עניין
ולכן יש זמן לחברים בפייסבוק
לכן יש זמן וכוח לצאת להפגש עם אחרים
לכן היא מעדיפה להרדם עם הילדים מאשר להיות איתו.

כאשר יבוא הזכר שיעשה לה את זה, תאמיני לי
מיומנות הורית תוולד, יש מאין.

קארניו

New member
אתה צודק . גם אני חושבת שכאשר יגיע הזכר

שיעשה לה את זה באורח פלא היא תדע לשים גבולות ותפעל בדיוק לפי ההוראות של פרופ' רולידר
אבל עד אז הילדים יהיו הפרטנרים המועדפים עליה .

מה זה משנה

אם הדפיקות הזאת מולדת או נרכשת?
מה שחשוב הוא שזה ככה בחיים שלה כאן ועכשיו והוא זה שצריך להחליט לעצמו אם הוא שם, עם זה, או שהוא הולך משם.

כבר אין לו מה להחליט

היא כבר החליטה בשבילה שהיא לא שם, שזה לא זה בשבילה.
לו נשאר רק להפנים.

גם אחרי שקראתי את ההסבר שלך

דעתי לא השתנתה.

בלי קשר אליך היא אמרה לך שהיא לא רוצה בהמשך הקשר !
בשביל קשר צריך לפחות שניים והיא לא שם
לא מבין למה אתה שואל אותנו על ייעוץ זוגי כשהיא לא מעוניינת בו ?

יש גם את הקטע הזה שהיא מפלרטטת עם אחרים ומתנהלת כאילו אין לה בן זוג...המסקנה המתבקשת היא שהיא פשוט לא רואה את הקשר איתך כפי שאתה רואה אותו.

המלצתי היא שתשחרר ואם בעתיד היא תרצה לחזור אז אולי יהיה בסיס למשהו כרגע היא לא סופרת אותך כבן זוג וככה היא גם מתנהלת ואתה חייב להפנים את זה.

גארוטה

New member
מה לא ברור?

יש כל כך הרבה דברים בראש שלה לפניך, החברים, הפייסבוק, הילדים ואפילו האקס
שעד שמגיע התור שלך כבר אין לה מה לתת או לפחות לא את מה שאתה רוצה.

אז נכון שבהתחלה זה היה מרגש וכייף כי זה היה חדש. אתה לא ראית מה שאתה רואה
היום ולכן זה לא כל הפריע עד שזה התחיל כן להפריע, אבל רק לך, כי היא די היתה מרוצה
מההסדר הזה ולכן זה לא כל כך מפליא שהספיק לה שבוע כדי להבין שטוב לה ונעים לה גם בלעדיך.

אז אתה לא עלוקה כי אין לך באמת על מי להתעלק, אתה רק רוצה משהו שאין לה יכולת לתת לך.

טיפול

נשמע שאתה חווה מצוקה גדולה וזה בהחלט מצב לא פשוט. אם היא לא משתפת פעולה אתה יכול להיעזר בעצמך בסוג של טיפול/אימון ואולי היא תבחר להצטרף בהמשך. בהצלחה!

למעלה