עובד כמו חמור

giulietta

New member
אולי זו אסוציאציה מהלכות עבדים

א וְאֵלֶּה, הַמִּשְׁפָּטִים, אֲשֶׁר תָּשִׂים, לִפְנֵיהֶם. ב כִּי תִקְנֶה עֶבֶד עִבְרִי, שֵׁשׁ שָׁנִים יַעֲבֹד; וּבַשְּׁבִעִת--יֵצֵא לַחָפְשִׁי, חִנָּם. ג אִם-בְּגַפּוֹ יָבֹא, בְּגַפּוֹ יֵצֵא; אִם-בַּעַל אִשָּׁה הוּא, וְיָצְאָה אִשְׁתּוֹ עִמּוֹ. ד אִם-אֲדֹנָיו יִתֶּן-לוֹ אִשָּׁה, וְיָלְדָה-לוֹ בָנִים אוֹ בָנוֹת--הָאִשָּׁה וִילָדֶיהָ, תִּהְיֶה לַאדֹנֶיהָ, וְהוּא, יֵצֵא בְגַפּוֹ. ה וְאִם-אָמֹר יֹאמַר, הָעֶבֶד, אָהַבְתִּי אֶת-אֲדֹנִי, אֶת-אִשְׁתִּי וְאֶת-בָּנָי; לֹא אֵצֵא, חָפְשִׁי. ו וְהִגִּישׁוֹ אֲדֹנָיו, אֶל-הָאֱלֹהִים, וְהִגִּישׁוֹ אֶל-הַדֶּלֶת, אוֹ אֶל-הַמְּזוּזָה; וְרָצַע אֲדֹנָיו אֶת-אָזְנוֹ בַּמַּרְצֵעַ, וַעֲבָדוֹ לְעֹלָם. (שמות כ"א).
 

שרוֹן

New member
יש עבד, ויש עבד נרצע.

זה שנרצע באוזנו אל המזוזה, נשאר לתמיד. אח"כ משחררים אותו אני מניחה, כדי שיוכל להביא קפה נגיד. עבד רגיל עוזב לאחר שבע שנות עבודה. אגב, הרציעה (?) היא מבחירה, ממש כמו היום.
 

שרוֹן

New member
טוב, יכול להיות שזה לא לגמרי תיקני,

אבל יכול להיות ש"למזוזה אני עבד" משמעו אני עבד לתמיד. לא נשמע לי שהוא עובד למזוזה. לא נראה שהיא משלמת טוב. אתה חושד בעבד לדת? זה לא משתמע מהשיר. דווקא מאוד בעניין, יום ועוד יום ועוד יום שעוברים.
 

D o r o t h y

New member
ואני חשבתי שהוא שר

במזוזה אני עבד כלומר "אני נשבע במזוזה על שאני עבד". כאילו אומר "עובד כמו חמור, בחיי, אני עבד" אז במקום בחייו הוא נשבע במזוזה. אבל אולי אני טועה.
 

שרוֹן

New member
יש שתי פרשנויות נכון לעכשיו

ושתי בכל"מ אופציונליות: במזוזה אני עבד= בחיי, שככה יהיה לי טוב, עבד אנוכי. למזוזה אני עבד= אני עבד מהסוג שנרצע למזוזה, כלומר אני עבד לתמיד.
 

מוגג

New member
אז אוסיף כבר את האבטיח שלי

חשבתי שזוהר שר "במזוזה אני אבן" יענו, אני כאילו עוד לבנה בחומה כזה? (הושפעתי אז מפינק פלוייד).
 

or99

New member
../images/Emo163.gif ואני חשבתי ש...

הוא כ"כ מיואש שנשאר לו רק לסמוך על הקב"ה, והמצב הזה עצמו מייאש אותו...
 

פלפל.

New member
../images/Emo98.gif חבר'ה, תקשיבו לזוהר!

הרי הוא שר במפורש "במזוזה אני עבד". קשה לפספס. כולה טעות בשירונט...
 

מוגג

New member
ומה הקשר לשבת?

זה לא "שבו (יענו, ביום שלישי) אשכב על הגב אתהפך על הבטן"? בכולופן יפה לחפש משמעויות בשיר הזה. השבוע נגמר ביום שלישי. "הופך חומר לאבקה" "והמוח רץ"? מישהו מבין את השורות הללו?
 

giulietta

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אתה... אתה... יווווו....... איך אתה מוצא את כל המכמנים האלה?
 
קרדיט מוגזם

שיר אסוציאטיבי עם מעט מאוד לכידות פנימית אם בכלל המנגינה מעניינת אבל להתעמק במלים? הנה: יום ראשון עצוב יום שני אני שמח יום שלישי הוא יום חדש שבת לשכב על הגב מתהפך על הבטן כמה ימים יש בשבוע? איך מסתדרים הקיטורים על שבוע העבודה עם התיאור של יום שני ויום שלישי? לא חשוב היו לזוהר ארגוב שירים תלושים יותר מזה (ע"ע אלינור)
 
למעלה