עובד חקר מודיעין

roeiro1

New member
עובד חקר מודיעין

שלום לכולם! קראתי על התפקיד עובד חקר מודיעין בשבוז.. איך אפשר להגיע לתפקיד הזה? תודה לעונים

roeiro1

New member
אההה

זאת אומרת שביום הגיוס בשיחה עם הקצין מיון תהיה אפשרות לבקש את זה? ואיך אני מגיש בקשה? כותב מכתב שאני רוצה את התפקיד הזה ומפקסס אותו ליחידת איתור של חמ"ן?

אתה טועה ומטעה.

העח"מ שאפשר לקבל בכל"צ זה בחה"א. זה לא העח"מ של מודיעין, וזה בטח לא אותם תכנים, אם משקיעים כ"כ הרבה במיונים של העח"מים של מודיעין.

roeiro1

New member
תודה

שאני יגיע לבקו"ם אני יבקש את זה מהקצין מיון ואני יקווה שהוא יהיה נחמד... אבל בכל אופן אני יגיש בקשה ליחידת איתור של חמ"ן לא נראה לי שזה יזיק.. תודה רבה על העזרה!

roeiro1

New member
עוד משהו..

למרות שיש לי הקלות ת"ש.. יש אפשרות להשתבץ בזה?

atypique

New member
לא, אני לא

אפשר גם להגיע לחק"מ של חמ"ן בכל"צ. בוודאות, וסגור על זה. סמוך עלי, שלא הייתי מדבר אם לא הייתי יודע על מה אני מדבר.

זה נשמע מאוד טיפשי..!

בכ"ז אנשים טורחים לעשות מיונים לתפקיד שיוכלו לקבל בכל"צ.. אז למה עושים מיונים..?! בכל"צ זה של ח"א.. ואם אני לא טועה יש מצב שזה גם כתוב במנילה.. בלי מיונים..!

B o n a n z a

New member
אתם לא מדייקים

- לא חק"מ.. תחת אף ראשי תיבות. עח"מ, חט"מ, אמ"מ, "מחקר". - לקורס עח"מ של בה"ד 15 אפשר להגיע אך ורק עם מיונים לפני הגיוס. "עובד חקר מודיעין" שמופיע במנילה ללא מיונים הוא תפקיד שונה מזה שקורס עח"מ מכשיר אליו. - ה"חיל אוויר" שאתם מדברים עליו הוא לא עח"מ, אלא "חוקר מודיעין אוויר". עושים אותו דבר כמו עח"מ (רק בתחומי מחקר שונים..), אלא שההכשרה והתפקיד עצמו במסגרת חה"א, ולא חמ"ן. - אין בעיה עם הקלות ת"ש. אם בקורס עצמו אולי יש קצת פחות יכולת להתחשב בבעיות ת"ש (מעצם היותו קורס, בבסיס סגור), במהלך השירות הסדיר מקבלים במקרה הצורך הקלות מתאימות.

roeiro1

New member
חחח נראה לי שאני מבולבל

חח התשובות קצת בלבלו אותי... לא הוצע לי במנילה את התפקיד הזה ובגלל זה שאלתי מה אפשר לעשות? לשלוח בקשה למודיעין להתמיין אם יש סיכוי בכלל למרות שאמרו לי שאין יותר מיונים לשנתון 88 או פשוט להתעקש בבק"ום על חוקר מודיעין אוויר שלזה לא צריך מיונים?

אני הבהיר את מה שברור לי.

עובד חקר מודיעין בחטיבת המחקר(מודיעין) אתה כבר לא תיהיה. חוקר מודיעין אוויר זה גם תפקיד שדורש מיון קד"צ. יש עח"מ כלשהו, זה שמופיע במנילה, שהוא ככל הנראה בחה"א, ואתה יכול לבקש אותו ביום הגיוס. עח"מ כנראה שלא, אבל אני יכול להגיד לך שיש עדיין כמה מסלולים במודיעין שמחפשים אליהם מועמדים ממחזור 88. נראה לי שגם לך מאוחר מדי, אבל אף פעם לא מזיק לנסות.

atypique

New member
לשניהם אפשר להגיע בכל"צ

תפסיקו להתעקש על שטויות. אני מכיר מקרים שמוכיחים את טענתי.

אפיפית88

New member
עוד משהו

מקווה שלא אבלבל אותך... אני לא יודעת כלום לגבי כל התפקידים שרשמתם מלבד דבר אחד: חברה שלי התגייסה ביום שני, 13.11.06, וקצין המיון אמר לה שהיא מיעדת להיות עובדת חקר מודיעין. היא לא עשתה שום מיון לפני זה, מלבד תחקיר בטחוני, והיא התגייסה בגיוס כל"צ. היא עושה טירונות עם מדים ירוקים ולא של חה"א. מה זה אומר? האם זה קשור בכלל לתפקידים שדיברתם עליהם?

למעלה