עובד חקר מודיעין...

צוגיבוי

New member
עובד חקר מודיעין...

חבר'ה, אני מועמד למסלול הזה בחמ"ן. אני כבר עברתי ריאיון ואני לפני תחקיר בטחוני. בכללי רציתי לדעת מה בעצם הם שואלים שם ואיך אני מתאים את עצמי מבחינת התשובות למה שישאלו כדי לעבוד. ואני יודע, אתם תגידו לי לענות בדיוק מה שאני. אז זהו שלא, בצו הראשון בריאיון עניתי בדיוק מה שאני, אני חסר ביטחון, ביישן, שמעדיף להיות בבית מאשר לצאת עם חברים. אבל עם חוג חברם מאוד טובים וסגור למרות שאני מתרועע עם השאר... ואפילו שציינתי שאני חכם והכל ואני מסור ואחראי וזה... הביאו לי מיונים ממש מסריחים יחסית ליכולת השכלית והחברתית שלי. וזה מבאס אותי. כאשר קיבלתי מועמדות לשחקים, מילאתי באינטרנט בדיוק את הציונים שהיה לי ובפירוט רב על כל מה שאני ולא התקבלתי. וזה ביאס אותי. משום שמהצד השני אני רואה חברים שלי שמקבלים מועמדויות לתפקידים בכירים ומבחינת אישיות הם פשוט אפסים, הם חארות מחבינת חברים, לא אחראים, לא מגבים אף אחד... כלום הכל בגלל שהם שיקרו בצו ראשון והפכו את עצמם לסופרמן... אז בסנוף לשאלה הראשונית שממנה כבר ממש סטיתי... רציתי לדעת איך אני יכול לגרום לצבא לשלוח לי מועמדויות נוספות בכירות לא פחות? שאלה לסיוםף אפשר קצת יותר פרטים על מסלול עובד חקר מודיעין? אני עדיין לא החלטתי אם ללכת על בסיס פתוח או סגור? מה יותר טוב? אני בחור שרוצה לצאת עם חוויות מהצבא ולא להיות בבית כל היום... אז ללכת על סגור? מצד שני אמרו לי שבבסיס סגור יש פחות עניין בתפקיד מאשר בפתוח... תעשו לי סדר בראש

אז קודם כל,

מעניין אותי לדעת מה אמרת בראיון האישי לגבי האישיות שלך והמצב החברתי. עברת אותו, כך שהדברים האלה לא מהווים בעיה מבחינתם (חוץ מזה שאין בהם שום פסול). בתחקיר שואלים המון דברים. אתה צריך למלא טופס בבית, וזה פחות או יותר מה שישאלו אותך גם בתחקיר עצמו. בקשר לתפקידים - כל עוד אתה מועמד למודיעין לא יזמנו אותך לתפקידים מהמנילה או לרוב הדברים האחרים. אם תחליט שאתה מוותר על מודיעין, ישלחו לך מיונים מהמנילה (בהנחה שאתה לא קרבי), ואם תרצה משהו שלא הציעו לך במנילה, תשלח להם פקסים ותבקש מה שאתה רוצה. בקשר לבסיס פתוח\סגור, זה היה עוזר להחליט אם היית אומר אילו יציאות יש בבסיס סגור (אם אמרו לך בראיון). או לגבי בסיס פתוח, עד כמה הבסיס קרוב לבית שלך והנסיעות כל בוקר וערב מפריעות לך.

צוגיבוי

New member
תודה על התגובה,

בראיון האישי אמרתי תכל'ס מה אני באמת. לדעתי שפת הגוף שלי הייתה שלילית וזה נבע מהעייפות של להיות במקום המזוויע הזה... אמרתי שיש לי חוג חברים קטן. שאני לא ה"מנהיג". שאני לא אוכל לתפקד בצבא בתור "מפקד" על אנשים אחרים ושאני אוהב לעבוד יותר לבד מאשר בצוות. גם עניתי על שאלה כלשהי משהו שאסור לענות. למרות שיש לי פרופיל 64. זאת אומרת לא ידעתי זאת בראיון האישי אבל אמרתי לה: "אני יודע שהפרופיל שלי לא יהיה קרבי..." אז היא שאלה: "ואם בכל זאת תופנה לקרבי?" חשבתי על זה טוב טוב וענייתי: "אז אלך בחוסר רצון". וזה היה בדיוק ההפך ממה שתכננתי בראש שלי לפני זה. וזה הראה על חוסר מוטיבציה, שלדעתי בכלל לא היה כזה נמוך כמו שהצגתי, פשוט ידעתי שבשל האסטמה שלי "אין לי מה לענות על שאלות בנושא קרבי, כי מילא אני לא מתאים". מילאתי את המנילה גם כמעט לבד, אולי אם ייעוץ מאבי שהוא גם לא מבין גדול מצבא. הוא היה עולה חדש ועשה צבא במקצועו שלו בתפקיד התנדבותי. הבסיס הסגור יהיה באחד מהפיקודים, יש יציאה פעם בשבועיים הבייתה ליום בודד (אני משער ששבת). הם אמרו: יש לך שם אווירה של חבר'ה, יהיו לך שם חברים. אבל... אם תשרת בבסיס פתוח (שיהיה במרכז הארץ) אתה תשתחרר כל יום ובנוסף, בבסיס פתוח יש עניין רב יותר בתפקיד. (ציינתי שאני רוצה תפקיד שלא ישעמם אותי ושיספק לי "אקשן" - זאת טעות נוספת לדעתי שאני בא לצבא ב"דרישות". מישהו יודע שאומרים "כל יום ללכת הבייתה". על איזה שעות הגעה ויציאה מדובר בגדול? אני יודע שזה לא קבוע, אבל בגדול?

בקשר לראיון

מה זה משנה איזה טעויות עשית אם עברת אותו בסוף? עובדה שעברת, וזאת אומרת שהמראיינים לא חשבו שעשית טעויות ועשית עליהם רושם טוב. ואם היציאה בבסיס סגור היא אחת לשבועיים, אני אישית הייתי מעדיפה פתוח, אבל זה החלטה שלך...

תקשיב חבוב...

לדעתי, יחסית ליכולת השכלית והחברתית שלי, אני הייתי צריך לקבל מיונים לראש אמ"ן. כל ה-|ז|... אם אתה רוצה להתמיין למשהו נוסף, אז תשלח בקשה להתמיין אליו. אני הייתי הולך על העח"מ. ואני מתאר לעצמי שיש גם בסיסים פתוחים וגם סגורים.

צוגיבוי

New member
על התפקיד בכלליות...

אני מדבר עכשיו על "עח"מ". רציתי לדעת מה מידת העניין בו ביחס לתפקידים אחרים בחמ"ן? האם הוא נחשב ל"יוקרתי"? מה שעות היציאה והכניסה המשוערות בבסיס פתוח? (אני יודע שכל יום זה שעה אחרת ותלוי גם בעומס העבודה, אבל כיוון כללי: 4 בצהריים? 6 בערב? 10 בלילה? כיוון כללי כדי לדעת. בנוסף, מתי אמורים להגיע לצבא כל יום?) מישהו שהיה או מכיר מישהו בתפקיד יכול לתת קצת רקע על מה עושים שם? קראתי באתר חיל המודיעין על התפקיד, שאלתי אותם גם, אבל הם לא סיפרו לי הרבה ולא הבנתי מהם הרבה...

לא, היא לא!

חטיבת המחקר היא חלק מאמ"ן - אגף המודיעין, בראשות האלוף עמוס ידלין. חטיבת המחקר היא אחד הגופים של אמ"ן, בראשות תא"ל יוסי קפורווסר. חמ"ן - חיל המודיעין הוא גם אחד הגופים באמ"ן, בראשות תא"ל יובל חלמיש, קצין מודיעין ראשי.

לא למחוק, ואפשר לעשות את זה לאט לאט

האדם המאייש את תפקיד ראש אמ"ן הוא תמיד ידוע. בקשר לראש חטיבת המחקר, לא רק שזה מותר וחצי לפרסום, אני גם טעיתי. היום ראש חטיבת המחקר הוא תא"ל יוסי בידץ. להלן קישור רשמי למדי, שמוכיח ללא שום ספק שזה לא מסווג ולא בטיח: http://www1.idf.il/DOVER/site/mainpage.asp?clr=1&sl=HE&id=7&docid=53097 ובקשר למקמנ"ר. ובכן, לא עלה בידי למצוא קישור מאתר צה"ל, אבל הנה אחד לא פחות מספק לטעמי: http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2957172,00.html אז בחייך... די להתלהמות.

B o n a n z a

New member
ואגב,

עח"מ זה לא רק בחטיבה, אלא גם במחב"מ, בפיקודים וביחידות אחרות באמ"ן.

אמת, אבל לפחות בקשר לעח"מים

של מחב"ם, אני יכול לומר די בוודעות שמגיעים לשם ממיונים למחב"ם, ולא לחטיבת המחקר.

צוגיבוי

New member
אני אשמח אם תוכל/ו לענות על שאלתי

תודה, ושבוע טוב

למעלה