עובדת עצות....?

דיאמנט

New member
עובדת עצות....?

בני בן השנתיים מפותח יפה מאוד לילד בגילו חכם, סקרן,מדבר מצויין. בגנון הוא יודע לעבוד יפה אך ההתנהגות שלו מדאיגה אותי.הוא פשוט לא רגוע וזה מתבטא בנשיכות ומכות כל הזמן הוא אומר לא רוצה....וזורק כל מה שיש לידו . בגן ובבית מרביץ לילדים ללא סיבה וגם לי ובוכה כשכועסים או מנסים להפסיק אותו,לא עזרו צעצועים כתחליף כגון כדור בובה ועוד... דברים שהוא אוהב. בגנון הביאו זאת לתשומת ליבי .ודווקא הוא במקום עם מספר ילדים קטן בני גילו עם המון חום ותשומת לב, מצד המטפלות מה לעשות?? דרך אגב הוא הראשון שלנו.ואני בעצמי יושבת איתו לשחק ומנסה להעסיק אותו כמה שאפשר.האמת שגם הערות מצד הורים כבר קיבלתי.

marcelo majlin

New member
תגובה

שלום לך בכל גן יש פסיכולוגית שמלווה את הגן ואת יכולה להתיעץ אתה לגופו של ענין יתכן מאוד שבנך מתוסכל לא ברור ממה ומגיב בתוקפנות לתסכול יתכן שמשהו מפריע לפי משאת מתארת הוא לא רואה התנהגות אלימה בבית אז מאיפה זה בה לו לא ברור אולי צריך לאפשר לו יותר חופש כי את אומרת שמנשה להעסיק אותו כל הזמן ואולי זה מתסכל אותו קשה לדעת מהתאור שלך בהצלחה מרסלו

גרא.

New member
קשה לדעת לפי התיאור שלך,מה גורם

לבנך להתנהג כפי שהוא מתנהג,יכולות להיות כמה סיבות לכך..הסיבה הראשונה היא התייחסות לא נכונה של צוות המטפלות בגן,האומרות כמובן שהן נותנות המון חום ואהבה,אבל כלל לא ברור האם התיחסותם להתנהגות האלימה,וחסרת המנוחה שלבנך,היא נכונה..יש לא מעט מקרים שתגובה לא הולמת של מטפלת,ואיני עושה כמובן הכללה על כל המטפלות,אינה נכונה.למשל,בגן שעבדתי,מתוך רבים, מטפלת,כנראה שאינה מוסמכת,כאשר ילד בא והתלונן על כך שילד אחר נתן לו מכה..היא קראה לילד המכה (אולי,היא לא בררה),ובפשטות נתנה לו פליק חזק על היד,באומרה,אתה רואה שזה כואב,לכן את תרביץ)..ומה אנחנו יודעים? שאלימות,גוררת אלימות,ולא כך מפסיקין אותה.אם המטפלות הן 10 ,יתכן שהבעייה היא של הילד,ולכן ,מאחר ואין פסיכולוגית בפעוטונים בגילים הללו, כדאי לך לפנות לאבחון התנהגותי/רגשי במכון להתפתחות הילד של משרד הבריאות,הקיים בכל עיר גדולה/קטנה. הסיכוי שלילך בעייה אינדוידואלית הוא נמוך מאד,אבל כדאי לבדוק.בכל מקרה,את אינך יכולה בשום דרך שהיא להתערב בהתנהגותו של בנך בפעוטון,וזה בידי ובאחריות הצוות הטיפולי שם.

למעלה