עובדי נמל אשדוד

Red Star

New member
עובדי נמל אשדוד

כידוע לכולכם, עובדי הנמלים במצב רע מאוד. עובדי נמל חיפה התפתו להאמין לשקרים של האוצר וסיימו את השביתה, ועכשיו עובדי נמל אשדוד היחידים שנשארו להילחם. אני חושב שחשוב לנו מאוד, כתנועה שהיא גם תנועה חברתית, להביע סולידריות עם העובדים ולהשתתף איתם במאבקם. אני מציע לגייס לצורך הנעין את ח"כ לשעבר אילן גילאון (אם יהיה לו הזמן להירתם בשבילנו) שגר באשדוד ולקיים שיחת עידוד וחיזוק עם עובדי הנמלים. מחכה לתגובות.

../images/Emo45.gif

אני חושבת שזה מאוד כדאי. צריך איכשהו לחזק אותם, שמא גם הם יתפתו להבטחות חסרות ביסוס. מקווה שהח"כ לשבר, יסכים ויוכל להירתם ולעזור.

Red Star

New member
הממ... אולי אילן יחלק לשובתים

צנצנות ריבה..?

סולידריות

היא דבר חשוב מאוד, במיוחד עם עובדים בשביתה ששר האוצר מסית נגדם בפראות וגם כאלה המגדירים את עצמם כ'שמאל' ואפילו כאלה הרואים בעצמם 'חברתיים' מתנגדים לשביתה הזאת, שיותר משהיא שביתה על הפרטת נמל אשדוד היא שביתה נגד שביתת העבודה המאורגנת בישראל. המאבק קיבל השבוע חיזוק חיובי מאוד כאשר מנהיג המאבק המיתולוגי יהושע פרץ, שהנהיג את המאבק בשנות ה70- התמנה ליו"ר וועד הפעולה נגד תוכנית האוצר הזדונית. אילן הוא בהחלט דמות חברתית מובהקת, ובהחלט יתקבל באהדה רבה בנמל אשדוד מכיוון שזוהי עירו הביתית - אך אני חושב שכדאי גם להביא חבר כנסת מכהן לצורך התקשורת ולהראות שלא רק 'לשעברים' מתעסקים בסוגייה. שתי האופציות הרלוונטיות לדעתי, בהתחשב שאלו היו השניים היחידים שהביעו התנגדות נחרצת בכלי התקשורת, הם ח"כ רן כהן וח"כ חיים (ג'ומס) אורון. אשוחח על הנושא עם מ"מ יו"ר צעירי מרצ, יאיר בורטינגר, ונתחיל לגלגל את העניין.
כן לשביתה

Red Star

New member
פיתוח של הרעיון

קבוצות מגופים שונים של המפלגה (פעם אחת הנוער, פעם אחת הצעירים, וכיו"ב) יבואו לבקר את העובדים בזמנים שונים? וכל פעם יבוא נציג ציבור מכהן או לשעבר אחר? למשל פעם אחת יבוא אילן ויביא להם ריבה. פעם אחרת יבוא רן ויעודד אותם בדרך אחרת. מעין משמרות עידוד... מה דעתך?

רעיון טוב

אבל אני מציע שקודם כל נעשה משלחת אחת גדולה שתזכה לכיסוי תקשורתי, ורק אחר כך נעשה משלחות של שימור התמיכה והסלידריות. אם נשלח הרבה קבוצות קטנות נאבד את המומנטום לדעתי, וזה יהיה חבל.

למעלה