עובדים זרים

גאר

New member
עובדים זרים../images/Emo63.gif../images/Emo88.gif

מהי עמדת ארגון איכות השלטון לגבי ההתעלקות של הממשלה לעובדים הזרים?

nizanm

New member
"התעלקות" הממשלה?

העבדים הזרים נכנסו לארץ מבלי שאתה ואני הרשינו להם. הם לא משרתים את האינטרסים של מאות אלפי המובטלים. אדרבה,העובדים הזרים לוקחים את המשרות שיכולות להיות מאויישות על ידי אזרחי המדינה - אלה ששרתו בצהל, אלה שיקיריהם נפגעו באינתיפדה ואלה שיחיו כאן וילחמו את המלחמה הבאה. "עלוקות" הם חברי הכנסת שאני ואתה בחרנו בהם והם : 1. חברי ממשלה, שאיפשרו כניסת העובדים הזרים לתחומי המדינה. 2. הם חברי הכנסת מהקואליציה שמנהלים את ענייני המדינה ואיפשרו לממשלה לאפשר כניסה מאסיבית של עובדים זרים לתחומי המדינה. 3. חברי האופוזיציה שלא יצאו בהתנגדות ציבורית, ובכך לא מילאו את יעודם כשליחים שלי ושלך לכנסת. הממשלה מתעלקת? א. מה עם עניי עמך? ב. חברים בממשלה ובכנסת הם שלא ממלאים את השליחות.

גאר

New member
הזרים לא תופסים. הם רצויים

אתה באמת חושב שעובד זר תופס מקום עבודה, בחקלאות-בנייה-סיעוד-משק בית, של ישראלי? או המציאות היא שאנחנו רוצים להעסיק בעבודות הללו את העובד הזר, ולא את הישראלי. אבל את הבחירה/העדפה שלנו הפכו לבלתי חוקית, ואת הזרים מגרשים בצורה מכפירה. למה לחסום ביקוש לעובדים זרים בזמן שישראלים שמוצאים את פרנסתם בחו"ל? מדוע בזמן שממדי האבטלה גדלים אצלינו יעלו את גיל היציאה לפנסיה במקום לקלוט עובדים חדשים/צעירים.

הכל במסגרת החוק

אם גופי הממשלה יפעלו או פועלים בניגוד לחוק ומינהל התקין יש מקום לפעולתינו. ואנו נתקלים במקרים המטופלים בקו הפתוח של התנועה.

Big Gun

New member
אני חושב גם שהממשלה סתם.......

מתעלקת על העובדים הזרים.הישראלים והישראליות לא יכולים ולא מסוגלים לעשות את עבודת העובד הזר. העובד הזר בא לעבוד ואילו העובד הישראלי בא לעבודה. אין העובדים הזרים מהווים סכנה לישראלים.הרבה מהישראלים המובטלים אינם רוצים לעבוד או רוצים עבודות קלות ואני אומר זאת מנסיון שיש לי עם עובדים זרים.

nizanm

New member
ידידתי גאר וידידי ערן.

ההתייחסות שלי לעניין הינו מההיבט של איכות השלטון במדינת ישראל. אני חושב שעובדים זרים במדינת ישראל - זה רע לישראלים., וזה "נון" של השלטון שאני, את גרר, ואתה ערן כונננו בהצבעתנו לכנסת. על השלטון בישראל, לחייב את המובטל לעבוד.בכל מיני מנגנונים דמוקרטיים. דוגמה: זכאות לדמי אבטלה, בתנאי שהמובטל מתיימב ומזדהה 2-3 פעמים במשך כל יום. עוד דוגמה: מובטל חייב לקבל אחד מתוך 3 אופציות שמציבים בפניו אחרת יהיה זכאי לדמי אבטלה מןפחתים בהתייצבות של 3 פעמים ביום ועוד. אין לערבב אינטרסים כלכליים אישיים בדיון בשאלה האם עו"זרים :טוב או רע.

למעלה