עובדים או עבדים

עובדים או עבדים

היום זה הם , מחר זה אנחנו מי שעבד בהיטק וחשב שלו זה לא יקרה יוכל לספר לכם - כשאתם חושבים שהצרות של אחרים לא נוגעות לכם מגיע יום שהן כן נוגעות. אפילו יכולות לגעת חזק. הלינק המוצרף מכיל עובדות מזעזעות על מצב העובדים הזרים בארץ. האין- זכויות שלהם, שיתוף הפעולה של המשטרה על המעסיקים כדי להתעמר בפועלים, השוחד שלוקחים בכירים בממשלה ובמנגנון הציבורי אלו תופעות שיתפרצו בסוף בפרצוף שלנו. חשבתם פעם מה יקרה אם המעסיק שלכם יתעמד בכם ואם תתלונו יבואו ביריונים להרביץ לכם? אם תתלוננו במשטרה יצא השוטר שירביץ לכם או יכלא אותכם? זו המציאות ל300 אלף איש שחיים כאן בארץ. מה אתם יכולים לעשות? לקרוא, לא לפחד למרות שהנושא איום ונורא. אחרי שקראתם אתם יכולים לחתום על העצומה של קו לעובד או ליצור איתם קשר. אחרי זה או בלי קשר אתם יכולים לספר על זה לאנשים אחרים. יום אחד גם הם עלולים למצוא את עצמם מול המשטרה והמעסיקים.

Felicityy

New member
מעניין שעד../images/Emo68.gif

היום עדיין לא ממש הצלחתי להגיע להחלטה ברורה בעניין. ברור שהיחס שמקבלים כאן העובדים(והעובדות) הזרים הוא מחפיר. ברור שעובד זר כאן משול לבהמת-עבודה ואפחד לא ממש זוכר שהם בני אדם עם רגשות ונפש והדרך שהם עושים לכאן היא לא דרך של שמחה אלא של בלית-ברירה ואלמלא הם לא היו פה,מי יודע ממה הם היו חיים. אבל,וזה אבל גדול,האם זה אומר שאני צכה לסדר להם פה חיים טובים? האם אני אמורה להסדיר את מצבם כאן כמו כל עובדת ועובד מקומיים ? ואם כך,האם זה לא יעודד אותם להשאר כאן? לגדל משפחות?(כאילו שהם לא עושים כך בלי לשאול אותי-אם מישי מכן פעם נסעה באוטובוס במוצ"ש שעובר בתחנה המרכזית,היא יכלה לראות שהם מנהלים חיי חברה ותרבות,עם משפחות וילדים,כמו "בבית"). האם אני רוצה לעודד אותם לעשות כן? אישית,אני חושבת שלא,אבל לכל דבר של השלכות,השפעות ותוצאות. אי אפשר לצפות ממישי שעובדת רחוק מביתה לא לאהוב את המדינה החדשה שלה,לא להכיר מישו אחר מהמדינה הבית שלה,או מישו מהמקומיים. לכן,כבר דיי ברור לי הרבה מאוד זמן שחשוב לדעת מה קורה,ולא להאטם כשבאים במגע עם עובדים זרים. לי אישית הייתה אפשרות למגע אישי יותר עם שני עובדים זרים,ולמרות זאת אני לא יודעת אם אני אמורה להיות בעד שיפור מצבם הקיומי כאן,והאם זה יביא אותם להשאר כאן יותר,או אפילו לעודד את החברים שלהם לבוא. המגע האישי שלי מורכב מפועל סיני שחייך אליי במשך שבועיים של שיפוצ אצלי בעבודה,ומעובדת נקיון גרוזינית שעבדה בקומה שבה אני עובדת במשך יותר משנה,והתידדנו מאוד עד שהיא נאלצה לחזור לגרוזיה (עם הרבה מאוד כסף במימדים גרוזיניים-היא רכשה בית ענק ועזרה מאוד לילדיה,מדהים נוכח העובדה שהיא עבדה עבודה פיסית בגילה המתקדם-65 !)ולהפתעתי חזרה שוב לפני שבוע וכנראה חוזרת לעבוד באותו מקום. אז לסיכום,ברור שהדרך לטפל בנושא העובדים הזרים אמור להיות יותר בקווים של אנוש ופחות בדרך של פועלי עבודה,אך אין צורך להפוך אותנו לכר פופולרי לעבודה של כלל פועלי העולם. כמובן שהשילטון כאן אמור להזיז את הישבן שלו ולטפל במכסות ולא לאשר כמות עצומה בשל בכי החקלאיים או בעלי עניין אחרים שעושים הון על הגב של הפועלים. כשהמספר של העובדים יהיה נורמלי יותר,נוכל גם להשפיע על מתן שירות טוב יותר ועל פיקוח הדוק יותר על מצבם.

למעלה