עובדה:

bigbang

New member
אתם לא חושבים שזה פרימיטיבי מדי?

למה אתם חושבים שיכולה להיות סקלה אוניברסלית של "איכות" האנשים? אולי נמציא אלגוריטם שמייחס לכל אדם מספר לפי מעשיו, ואז סוף-סוף נוכל להחליט, מי יותר טוב, מדען שגילה משהו שגרם להמצאת נשק קטלני, או סטודנט מתוכנית מצויינים שרוצה להוריד את הכיתוביות? הרעיון לא נראה לכם מוזר? אגב, המדען המדובר הוא וויליאם שוקלי. הוא באמת היה קצת גזען

Hawk17

New member
ממש לא בהכרח.

תגובה על: "1) תרצה או לא, תעודה מאוניברסיטה מראה על איכות הבנאדם;" ממש לא בהכרח!!! הבנאדם יכול מצידי להיות פרופסור, אבל הוא שווה לתח* עם הוא סוצימאט אגואיסט נאצי מגעיל. אם אני לא טועה גם היטלר היה סטודנט בצעירותו, לא כך?

b i s c u i t

New member
היטלר מעולם לא היה סטודנט

"ציוניו של היטלר בלימודים היו גרועים, ובגיל 16 חדל ללמוד. שנתיים הלך בטל וחלם להיות אמן, ולאחר מות אמו, שהרבתה לפנקו, עבר לווינה בתקווה להתקבל לאקדמיה לאומנויות. פעמיים נכשל בבחינת הכניסה, והחל סובב בין אכסניות פועלים עירוניות, כשהוא חיי בבדידות ובעוני ומנסה להתפרנס מציור גלויות וכרזות. כבר בגיל זה נתגלו בהיטלר התכונות, שאיפיינו אותו לאחר מכן: חוסר סובלנות, שנאה לעולם הבורגני הממוסד ולבני לאומים בלתי-גרמניים, ובייחוד ליהודים; חוסר כל מגע אנושי עם הזולת, נטייה להתפרצויות זעם ולהזיות." בריטניקה לנוער, כרך ו´, עמ´ 57. אז לא, היטלר לא היה סטודנט; לקח לי שתי דקות למצוא את הקטע הזה. לא אריב על הקשר שבין איכות האדם להשכלתו, אבל לפחות תדייק בעובדות שאתה מציג.

אגב...

אני בכל מקרה לא הייתי מביא את היטלר כדוגמא,גם אם היה סטודנט... זה לא בגלל האסוסיאציות על אותו אדם,אלא פשוט כי הוא לא משרת את המסר שאתה מנסה להעביר...עזבו את העובדה שהוא נחשב ל"מפלצת" הגדולה ביותר בהיסטוריה של המין האנושי לדעת רבים,זה פשוט שהוא הגיע רחוק מאוד ...יותר ממה שכל אחד מכם יכול לחלום על להגיע אליו.ואני בטוח שבעיניו חייו היו הצלחה מטאורית... ושוב,אין לזה קשר לצימודים המזעזעים שבאים יחד עם שמו. פייד!

Hawk17

New member
צודק, מבקש סליחה.

אכן טעות. זאת היתה דוגמא גרועה. אך עדיין סטודנט מצטיין אינו בהרכח אדם איכותי אם הוא סנוב אנטיפאת.

MishaB7

New member
../images/Emo32.gif "הספורטאים שלנו" ?

בקשר לספורטאים : 1. כשאתה כותב "יאללה מכבי חיפה האלופה" אתה מתכוון לספורטאים הישראלים הבאים ? :רוסו, איגביני, ז´אוטאוטס, אג´יפור, פראליה
תנחש מה היה מצב הקבוצה ללא שחקני המפתח הללו. 2. תחשוב רגע מאיפה הגיעו הספורטאים הישראלים המצויינים הבאים: אברבוך, סמאשנובה, קלגנוב ועוד רבים וטובים. הכי מגעיל לשמוע : "הישראלי אברבוך..." ובאותו מבזק חדשות : "2 צעירים יוצאי חבר המדינות..." (כאשר הכוונה לפשעים שעשו לכאורה) , צביעות
. לסיכום: אם עדיין לא שמת לב (או שאתה מתכחש לכך) החינוך שקיבלו ה"רוסים" בבריה"מ הוא חינוך למצויינות בכל תחומי החיים : השכלה, מוזיקה, ספורט, אומנות וכו´. בנוסף , אני ממש לא אוהב לשמוע "רוסים" , אני ישראלי גאה

rodsh

New member
יש גם לנו כאלה...

1. הם חשובים אבל במכבי חיפה יש גם שחקני הגנה ישראלים חשובים אבל זה בכל מקרה לא היה העיקרון. 2. לא אמרתי שיראל היא מעצמת על בתחום הספורט תקרא שוב את הודעתי. נושא ההודעה הייתה לגבי הגדרת אנשים משכילים כאיכותיים ולאו דווקא לעולים חדשים או לזרים באופן פרטני. שמש הוא למשל אדם מאוד איכותי לטעמי כיוון שהוא תורם המון מעצמו לעזור פה לאנשים בלי לקבל על זה גרוש.

שמש27

New member
עד שסגרתי עם "תפוז אנשים" על

שכר חמש ספרתי - אתה הורס לי....
די, רודש, די !!! אתה יודע מה ? אם אתה און-ליין, אני מזמין אותך לצ´אט הרגיל, לחדר "עתודה או שנמות" (חחח), ואתה מוזמן להתרשם לרעה... שיהיה לך קצת באלאנס... וכמובן, כמובן, כמובן - שכוווווווווולם מוזמנים !!!

יוסי99

New member
יאללה גמנסיה מלחמה - יב 4 השולטים

תאמין לי שיש הרבה אנשים אהבלים בכתה הנ"ל, כל שנה. אגב אצלנו דווקא לא היו כ"כ הרבה רוסים, ואלו שהיו לא בהכרח מבריקים. בקיצר, תתקע סיכה ותן לאוויר לצאת .. זה מקום נחמד להיות בו, אבל זה עדיין לא עושה אותך גדול מהחיים..

י"ב4 מראשון? קטעים. יחי ניצה!

זהו, אין לי עוד הרבה לומר. רוסים? לא היו ממש אצלנו, לא כאלה שנזכרים בהם. מצטרף ליוסי99 בכל מה שאמר. מה יש לכתה הזו ולעתודה, אני שואל את עצמי... :) יה חצ´ו וזאט קרוב! יה חצ´ו דמוי.

יוסי99

New member
משום מה יש קשר ישיר

החלוקה בד"כ די צפויה 25% לחמ"ן בשחקים(חמ"ן תלפיות לשעבר) 15% ליחידות טכנולוגיות, סודיות וכו 30% עתודאים (כמעטכ כולם לפי הטרנד העכשווי - אלנו זה היה מדמ"ח\מתמטיקה\פיזיקה) 10% ממר"ם ודומותיה 5% קרביים וכל השאר למגוון תפקידים פחות או יותר (בד"כ פחות) מעניינים בצבא.

מה הולך פה?!

אין תלפיות...אתם לא משהו...
אגב,אצלינו י"ב4 נחשבו לכיתה של ה"פרובלמטים"... כמה פרובלמטים שאצלינו בביה"ס בכלל יכולים היו להיות
פייד!

תלפיות..? :)

בממוצע, אחד-שלושה מכתה של שלושים. ולא החבר´ה הכי טובים, בד"כ יוצאים אלה שלא עברו את ה750. ממש מגרדים אותם מתחתית החבית.

יוסי99

New member
תלפיות

2 הגיעו לשלבים הסופיים. אחד אמר ברעיון שהוא רוצה לשנות את העולם, או משהו כזה, ולא עבר. השנייה התקבלה, אבל נודע לה רק באמצע הקורס של חמ"ן בשחקים, והיא החליטה לוותר.

בלון נפוח?

כאלה שאתה מגדיר כ"אהבלים" (גם לי בכיתה יש כמה כאלה ולווא דווקא הרוסים) היו יכולים להיות תלמידים מבריקים בכל כיתה אחרת. לא חוכמה להגיד אהבלים כשאתה מסתכל על כל הגאונים בכיתה שלך - החוכמה זה להשוות מול כיתות אחרות - ובגימנסיה שזה הבית ספר הכי חזק בכל ראשון על 200,000 תושביה אין כיתה יותר חזקה מ4.. בכל שכבה. מבחני הפסיכוטכני הוכיחו את עצמם כיעילים כסף קבלה. כמה שאלות : איך אתה יודע שאני דווקא מראשון? ב. באיזה מחזור אתה היית?

פלטרון

New member
אם כבר אמרת גזענות ...

דע לך שלומר "אתה רוסי משמע אתה פושע" , או "אתה רוסי משמע אתה גאון" , למרות שלא נשמע אותו הדבר , בשני המקרים מדובר בגזענות . ( מזכיר לי קטע מבוורלי-הילס : בחור נוצרי אומר לאנדריאה - אהה , את יהודייה , לא פלא שאת כל-כך חכמה . ) ואגב , ההודעה שלך, גם אם לא נוטפת גזענות , היא בהחלט מלאה בהכללות מן הסוג שאני לא כל-כך אוהב לקרוא , בגלל שהן רק נשמעות טוב יותר ! כמה פעמים נכתב פה - מספיק עם ההכללות ?? " ...אחת העליות שתרמו הכי הרבה למדינה הזאת ...אחת העליות היותר משובחות שהיו פה " - ומתי החליטו על זה , כי אני לא שמעתי מי החליט זאת ומתי ... ?? שלא לדבר על הסאב-קונטקסט של ההודעה שלך - רוסים יותר חכמים . זה אולי לא מה שהתכוונת לומר ( על אף שאני בספק ) , אבל זה בהחלט מה שהשתמע . אני לא כועס על מה שנכתב כי אם על הצביעות ש"רצה" פה פלטרון

Boxy

New member
אני דווקא כועס על

פרץ הצבע הירוק ששטף את הפורום לאחרונה...

למעלה