עשרת הדיברות
פעם ראשונה שאני רואה את התוכנית הזו... מישהו ראה? דיברו היום על הפורומים באינטרנט, ליתר דיוק על קהילת תמיכה ב-ynet לנשים המנסות להיכנס להריון ללא הצלחה, או שהפילו במהלך ההריון. מנהלת הפרוום מספרת על משתתפת בפורום שסיפרה שאיבדה את בתה וכך הגיע לפורום, ואז אחרי זמן מה של הודעות היא סיפרה שהם שוב בהריון עם תאומות, ולהבדיל משאר הנשים שנכנסות להריון ועוברות לפורום הריון - תמיכה, היא נשארה בפורום הזה ושיתפה אותם בכל מה שעובר עליה, ובמשך 9 חודשים סיפרה על הבדיקות והחוויות שעברה עם ההריון, בשלב כלשהו בעלה נכנס גם לפורום וכתב שם גם מחוויותיו. ואז הגיעה הלידה, בעלה השאיר הודעה שהם הולכים לבית חולים ללדת ויחזרו הורים. באותו לילה ממש מאוחר, הוא השאיר הודעה שהיו סיבוכים בלידה והתינוקות נולדו מתות. וכמו שכולם יודעים היה נורא קשה בפורום, שרשורי הלם והשתתפות ותמיכה. בשלב כלשהו הנהלת הפורומים עירבה את מנהלת פורום פסיכולוגיה שהיא פסיכולוגית בבית חולים וביקשה ללכת לבדוק מה קורה עם הבחורה, שכן אף אחד לא ידע מה קורה. המנהלת ההיא ביררה ולא הצליחה למצוא את הבחורה, ואז החלו לעלות חששות שהאישה המציאה הכל. הראו את השרשורים בפורום, של חוסר האמונה, של הפגיעה של הנשים שהיו שותפות בפורום. אחרי זמן מה עלתה מישהי בכינוי של הבחורה ואמרה שהיא אימא שלה, ושהיא מתנצלת על מה שהבת שלה עשתה וביקשה שיניחו לה לנפשה כי הבת שלה עברה טראומה. וזהו. כל התגובות של הנשים לא נענו, גם מי ששאלה אז רגע - נולדו התאומות או לא? מה היה אמת ומה שקר? אחרי כמה ימים כתבה הודעה מישהי מהמשתתפות ואמרה - זהו. אין לנו ברירה אלא להכיר בכך שעבדו עלינו. מה דעתכם? כחברים בפורומים שונים? ידיד שלי שניסיתי להסביר לו את הלך הרוח בפורומים של תמיכה לא ממש הבין כי הוא לא גולש ברשת. לפחות לא בקהילות. ואני ישר ידעתי שהיא המציאה את הכל. היא הייתה הבעל והאם. כבר זה קרה לנו בפורום אחר באשכול אחר שמישהי התחזתה למשהו שהיא לא. במשך שבועות ארוכים שברה את חברי הפורום וסחטה אותם רגשית מתוך רצון לגונן עליה ולהגן עליה. אז מה? אני יודעת מידי זמן בקהילות שכבר הפכתי צינית ולא מאמינה?