עובבי הולך לטירונות

עובבי

New member
עובבי הולך לטירונות

מאז ומעולם צבא ההגנה לישראל היה בעיניי מיתוס. מיתוס של גבורה והוד, מיתוס של אנשים המחרפים את נפשם על הגנת המולדת ללא כל תועלת אישית. לכן, כשהגיע זמני להתגייס שמחתי מאוד ושמתי פעמיי אל לשכת הגיוס. לעיני נגלה מחזה מופלא מאות אנשים מצטופפים יחדיו, מדברים, מנשקים איש את רעהו ומצלמים אחד את השני. התקרבתי לעברם והסתובבתי בין האנשים הרבים שנפרדו מבני משפחותיהם בחיבוקים ונשיקות. הרגשתי שלא בנח על כך שבני משפחתי אינם נוכחים. בעוד אני שקוע בהירהורי הנוגים חשתי ידים חזקות נכרכות מסביב לבטני, פה גדול וסרוח מנשקיני במורד צווארי וצביטה קלה נצבטת בעכוזי. הסתובבתי בבהלה. לתדהמתי ראיתי איש גדול בעל שפתיים נפוחות וסנדליים תנכיות-עומד מבולבל ומפוחד למראה פניי. הוא גמגם ואמר "סליחה,חשבתי שאתה אלינור חברתי,סליחה" הלכתי משם והתיישבתי. ראיתי חרדי עם זקן גדול שפילס דרכו בין האנשים. מייד כשהבחין בי הוא רץ לעברי תוך זעקות "יופי אני צריך אותך למניין לאזכרתו של האדמו"ר משטוטנפשט יופי". אמרתי לו שהייתי שמח מאוד לעשות כן אבל עליי להתגייס בדקות הקרובות. הוא תפס אותי בחוזקה בשתי ידיו, נענה אותי ואמר: "לכל הפחות תבוא איתי לאכול תמרים צהובות לכבוד חתונתו של האדמו"ר מסדיגורא לכל הפחות" כעסתי עליו ובקשתי שינחיני לנפשי. בתגובה הוא השתופף מעט ולחש לי באוזני "אם יודע אני בהיכן ניתן למצוא מכון בריאות בזול". נמלטתי ממנו בבהלה. הלכתי משם. כעבור מחצית השעה נקראנו-קבוצה גדולה של חיילים לעלות לאוטובוס. מייד בכניסתי לאוטובוס חשתי באווירת-נכאים ששוררת בו, ובתחושה הקודרנית של נוסעיו. התיישבתי לייד בחור שעיניו היו אדומות שלא כדרך הטבע. מנהג העולם הוא שתמיד כשאנשים שרויים בדיכאון או במצוקה הם משיחים את ליבם לפני אנשים זרים. הבחור החל משיח בפניי את צרותיו, שמעתי בליל של מילים היוצאות מפיו המהירות האור. עשיתי את עצמי מקשיב לדבריו בעוד אני מציץ על השדות המוריקים במורדות ירושלים. כמתוך חלום שמעתי אותו אומר לי ".....אלו תולדות חיי בקצרה. מה אתה אומר על זה?" אמרתי לו כי "עליו לשמוח בחלקו וכי לא כל אחד זוכה לחיים נפלאים שכאלה". הוא הביט בי בתדהמה ושאל "לאיזה חלק בחייו אני מתכוון" - "האם לאונס הקבוצתי שעבר בקיבוץ או שמא לתאונה בה נהרגו כל בני משפחתו" בסיום דבריו הוא פרץ בבכי ועד סוף הנסיעה לא דיבר איתי מאומה. הגעתי ללשכת גיוס שלם בגופי עם מצב רוח מרומם. עברתי תהליך הקרוי "שרשרת גיוס"- מן תהליך כזה המיועד לדכא את רוחך ולעשות את גופך נקבים נקבים כדי שתהיה מוכן לטירונות. נסעתי למחנה הטירונות ונכנסתי בשער הבסיס. לפני נפרש מעין מדבר גדול הצבוע בצבעי אדמה- צהוב של סביונים ועד חום כהה של אדמת טרשים. השמים התכולים והפסטורליים התפרשו מעל ראשי, עצי הצפצפה המוריקים עמדו נטועים במקומם כאילו עומדים שם מששת ימי בראשית ונתנו צל לשחפים שכרעו ברגליהם וניסו ליטול דגים מן הים התיכון. "טירון מושתן היית פה!" שמעתי קול שהחזיר אותי בבת אחת אל המציאות. הסתובבתי וראיתי לפניי צעיר נמוך קומה. בקשתי שיחזור על דבריו. בתגובה הוא צעק "היית פה". "הקפת את עץ". "עשית שלושים שכיבות שמיכה." אמרתי לו שלמיטב זכרוני לא ביצעתי דברים אלו מעולם. והוספתי ש"נשלחתי מתל השומר ואני צריך להגיע לפלוגה א' כי אני באיחור". הוא הציץ בפנקסו בכעס ואמר "טעיתי. חשבתי שאתה קצמ"ר טר"ש. הלכתי." והלך לו לדרכו. חיכיתי שיתרחק ופרצתי בצחוק גדול. ניגשתי לעבר בניין צהוב וגדול ,נכנסתי אליו ועברתי חדר חדר עד שמצאתי חיילת שנראתה עסוקה מאוד בטיפול בציפורניה. אמרתי לה שצר לי להפריעה אולם "נשלחתי מתל השומר ואני צריך להגיע לפלוגה א' כי אני באיחור". היא אמרה ש"עליי לחכות עד שהמפקד ייצא מהישיבה החשובה והסודית שמתקיימת בחדר הסמוך". אמרתי לה שאני ממהר, דפקתי על דלת חדר הישיבות ונכנסתי. לפניי נגלה שולחן גדול עמוס בבורקסים ובפירות. מסביבו ישבו כחמשה עשר אנשים בעלי כרס שהיו עסוקים בבליסת בורקסים- והכל תוך כדי שהם שומרים, על הבעת-פנים חמורת-סבר. הספקתי לשמוע את האדם היושב בראש השולחן אומר "....לכן לסיכום אני חושב שדרושה תוספת בתקציב לבורקסים ממולאים שוקולד". פניתי וסיפרתי להם כי "נשלחתי מתל השומר ואני צריך להגיע לפלוגה א' כי אני באיחור" כל הנוכחים הביטו בי בפה פעור. השמן שישב בראש השולחן החל משתעל ומשתנק בקולי קולות תוך כדי שהוא מתיז חתיכות בורקס על כל הסובבים. החיילת הגיעה מאחוריי בקשה את סליחת הנוכחים ומשכה אותי בכח מן החדר. היא צעקה עליי "כיצד העזתי להתפרץ לתוך ישיבה סודית של מפקד הבסיס". ואמרה שאצא מייד מן הבניין ואפנה ימינה "שם אולי תמצא את פלוגה א'". הגעתי לפלוגה ופניתי למפקד. אמרתי לו "חברי הנכבד שולחתי אליך מתל השומר אמור לי מה עליי לעשות". הוא החל צועק עליי ומגדף אותי. הוא אמר שיש לי מזל שאני טירון מושתן אחרת היה שולח אותי למאסר. והוסיף "מעתה ואילך בכל פעם שתראה אדם בעל דרגה עמוד במקומך וכשיגיע אליך הצדע לו תוך כדי צעקת הקשב המפקד!" שמתי אל ליבי את דבריו. למחרת לקחו אותי ואת חבריי לתורנות מטבח. יצא אלינו חייל שסיפר שהוא "שף מומחה". הוא ביקש שאתלווה אליו להכין ארוחת צהריים "מפוארת ומזינה הכוללת תבשיל בשם אפליפפוס ברוטב נבטים" התלוויתי אליו למטבח ושנינו קילפנו ירקות. הוא סיפר לי שביום גיוסו היה עליו לבחור בין 3 אופציות "טייס קרבי, לוחם בסיירת-מטכ"ל, או איש קומנדו בשייטת 13" אלא שלבסוף בחר להיות טבח. כשסיפר זאת הוא התקרב אליי, דבר שהסב לי צער עמוק מפאת סרחונו העז וריח הביאושים שפרץ מבית שחיו. סיימנו לקלוף את כל הירקות תוך כדי שאני על סף עלפון. ראיתי אותו נעמד ליד הסיר הגדול, מפשיל את מכנסיו ומטיל את מימיו לתוך הסיר הענק תוך כדי שהוא אומר "העיקר מבחינתי הניקיון האישי והבריאות של הטירונים". בהפסקה הלכתי לשירותים להתפנות ראיתי את מפקד הבסיס עומד במשתנה ומשתין בנחת . נזכרתי בדברי המפקד שעליי לומר לכל בעל דרגה הקשב ולהצדיע. התקרבתי מאחוריו בשקט וכדי להרשימו צעקתי בקולי קולות "הקשב המפקד"! בתגובה הוא קפץ שתי קפיצות משונות באויר, טלטל את איבר מינו לעברי תוך כדי שהוא זועק זעקות שבר. לבסוף הוא נפל, נשכב בפישוט איברים על הרצפה ואיבד את הכרתו.

עובבי

New member
ביום השני

ביום השני לטירונות אמר לנו המפקד כי היום "נלמד כיצד משתמשים בנשק". התרגשות גדולה אחזה בנו חשנו עצמינו גיבורים גדולים. חוץ מחייל אחד שהחל לבכות וטען כי הנשק מזכיר לו את דודו שנטרף על ידי כריש. לשאלתינו מה-שייך עניין הכריש אצל הנשק,נתבלבלה דעתו ולא ידע מה להשיב. בתחילה הראה לנו המפקד מין כפתור קטן המכונה "נצרה" המצוי בכל רובה. הוא אמר לנו כי לכפתור יש שלושה מצבים "כאשר הנצרה בצד שמאל, הנשק נצור ואיננו יכול לירות. כאשר הנצרה מוצבת באמצע, הנשק יורה כדור אחד בכל פעם. וכאשר הנצרה נמצאת בצד ימין, הנשק יורה צרורות של כדורים באופן אוטומאטי". הוא הזהיר אותנו "לבל נעז להזיז את הנצרה למצב האוטומאטי". לאחר מכן הסביר לנו המפקד על חמשת הפעולות הנדרשות כדי לבצע ירי כהלכה. עד לפעולה הראשונה, בה צריך לאחוז את הנשק בחוזקה, הכל עבר אצלי כשורה. אולם מפעולה זו ואילך לא הצלחתי לעשות מאומה ולא משנה כמה ניסיתי. לאחר שבוע של אימונים מפרכים הצלחתי להפנים שצריך לאחוז את הנשק בחוזקה ושעליי להשעין את הסנטר באיזשהוא מקום על הרובה. בסיום היום האחרון של האימונים אמר לנו המפקד כי "בעוד יומיים מגיע יומכם הגדול יום המטווח יום בו מאמציכם ישאו פרי ותוכיחו לעיני כל את הכישורים שרכשתם במהלך השבוע" יתירה מזאת, הוא המתיק כצופן סוד, "זכות גדולה נפלה בחלקכם, כל קציני ומפקדי המחנה ובכללם מפקד הבסיס יבואו לצפות בכם" והוסיף "שהוא מקווה שלא נאכזב אותו".ונתן בי מבט חודר. הגיע היום הגדול, למן הרגע שקמתי בבוקר שננתי חזור ושנן את חמשת הפעולות לירי כהלכה- היכן עליי לאחוז בנשק, היכן עליי להשעין את הסנטר וכיצד עליי לפתוח את רגלי. הרגשתי שאני בקי בכל הפעולות, רק שכל הזמן שכחתי באיזה צד צריכה להיות הנצרה. הבטחתי לעצמי לברר זאת לפני המטווח. בשעות הצהריים הלכנו לשטח המטווחים, ראיתי קהל גדול שיושב על כסאות. בשולחן הכבוד ישבו כל המפקדים ובראשם מפקד הבסיס שנראה מרוצה מעצמו. המפקד שלי ניגש אלינו וביקש שנתכונן.ראיתי שהוא רחוץ ומסורק וכולו היה אחוז התרגשות. ברמקול ביקשו שנכניס את אטמי האוזניים ונרד למצב שכיבה כי בעוד דקה מתחיל המטווח. נשכבתי על הריצפה. המפקד אמר "לפתוח באש". מרוב בהלה,שכחתי האם עליי להניח את הסנטר ליד הקנה, או שמא זה מקומם של ידיי, לבסוף מצאתי עצמי מביט דרך הכוונת בעכוזו של המפקד שלי. הבנתי שזו איננה התנוחה הנכונה והחלפתי את סנטרי בידיי. יריתי ממש מעולה והייתי קרוב מאוד לפגוע במטרה. המפקד סימן לנו בידו כי התרגיל הסתיים ושעלינו לנצור את הנשק. סובבתי את הנצרה לצד ימין. ראיתי שכולם נעמדים על רגליהם מסתובבים ומודים לקהל. גם אני נעמדתי והסתובבתי בשמחה לעבר הקהל. לתדהמתי ראיתי את כל כל הקצינים הבכירים כשהבעת פניהם מפוחדת והם משליכים עצמם אחד על השני ואת מפקד הבסיס תוחב את ראשו לתוך האדמה תוך כדי שהוא זועק "שמע ישראל אדוני" גם הקהל נראה מבוהל ונס מנוסת בהלה. שמתי לב שהרובה שבידי זז באופן מסתורי תוך כדי גרימת רעשים חזקים. בינתיים כל האנשים נעלמו מהאזור. רק המפקד שלי נופף אליי בידיו ועשה תנועות משונות. הוא גם ביטא משהו בשפתיו אלא שאטמי האוזניים הקשו עליי לשומעו. כעבור כמה דקות ניגשתי אליו. במקום לדבר הוא בכה ולחש לעצמו "זה היה היום החשוב ביותר בחיי כמעט נהייתי שרב"ץ מט"ס." ניחמתי אותו בכך שתמיד הוא יכול להיות מש"ק ממטרות. בערב החליטו לערוך תחקיר בטחוני כדי לברר את נסיבות האירוע. כל הקצינים הבכירים ישבו בחדר והזמינו את החיילים לתשאול. תורי הגיע. נכנסתי לחדר וזעקתי "הקשב המפקדים!" ראיתי שמפקד הבסיס זע על מקומו באי-נוחות. הוא פנה אליי ושאל "מה לעזאזל חשבתי לעצמי ומדוע ניסיתי לחסל את הקהל". מכיוון שלא ידעתי מה להגיד אמרתי לו שחשבתי שזהו תרגיל "ביקו"ק שמיקו"ק" ולכן פעלתי ככה. ראיתי שהוא מרצין ופונה להתייעץ עם עמיתיו. הם התווכחו בלהט. שמעתי אחד מהם אומר "שאם הוא עשה תרגיל זה כנראה שצריך לזכות אותו כי זהו תרגיל חשוב מאוד". כולם הנהנו בהסכמה חוץ מקצין צעיר שנראה מבולבל ושאל בשקט מהו "ביקו"ק שמיקו"ק".אלא שכולם השתיקו אותו . מפקד הבסיס פנה אליי ואמר שמעולם לא נתקל בטירון שהספיק להרוס כ"כ הרבה בכ"כ מעט זמן. והוסיף "שהוא נאלץ לזכות אותי". הוא אמר זאת בנימה שנסתבר ממנה שהיה שמח לתלות אותי ולהשאיר את נבלתי להירקב בחוצות. הגיע השבוע האחרון של הטירונות. כל גופי כאב ודאב, גיליתי כל מיני גידים חדשים שלא ידעתי שישנם בגופי. החלטתי ללכת לרופא כדי לקבל "פטורים". וזאת עליכם לדעת שבטירונות מסתובבים אנשים שנראים ממבט ראשון בריאים. אלא שבאורח פלא תמיד שנאלצים לעשות עבודה קשה הם שולפים מכיסם פתקים קטנים שמסבירים מדוע הם אינם יכולים לעשות זאת. גם אצלי באוהל שכבו כל מיני טיפוסים שלא הניפו אצבע והכל משום "שיש להם פטורים". המצב היה כה חמור עד שלידי שכב אחד וישן במשך כל הטירונות משום שלדבריו היה לו פטור של "יקיצה טבעית". נכנסתי לחדר של הרופא. ראיתי את הד"ר מתחכך בחופזה כנגד השטיח תוך כדי שהוא זועק "ברברה שלי, שרמוטה שלי". כשהבחין בי הוא קפץ בבהלה סידר את משקפיו ומלמל משהו על כך ש"לא יצא חודש הביתה". סיפרתי לו על מצבי הגופני הקשה ובקשתי שייתן לי פטור "ממאמץ כלשהוא". הוא כתב לי את הפטור בחופזה תוך כדי שהוא מביט בערגה לעבר השטיח. מאותו רגע לא ועד סוף הטירונות לא זזתי מן האוהל. הגיע היום האחרון, קמנו כולנו מוקדם והזדרזנו לסדר את המחנה במהירות. אפילו חברי בעל "הפטור הטבעי" נראה מרים את ראשו מן המיטה ומתעניין במתרחש. גמרנו לסדר את המחנה ועלינו לאוטובוסים. מזווית עיני ראיתי את מפקד הבסיס כשהוא זורח מנחת. הוא עלה לאוטובוס ואמר שהוא "מצטער שאנחנו עוזבים" בנימה שנשתמע ממנה שהוא כבר לא יכול להמתין שנעזוב ושלא יצטער במיוחד אם נלך לאבדון. אמרנו לו שלום. כשהאוטובוס יצא מן הבסיס נעמדתי על מקומי הסתובבתי לעבר המחנה ואמרתי: טפו על הטירונות טפו על מחנה ניצנים ולוואי ויזכרו לדיראון עולם. בברכה, עובבי. מוגדש לאחת מיוחדת במינה. הערות: 1. לדסדס ומוטלה-הצלחה בטירונות (בעעעע) 2. מה דעתכם לשנות את הקונספט של הטיש? (בלי שום קשר לזה שמעתי שבפורום "סקס אחר" יש ג"כ טיש אני חושב ללכת שמה) 3. גברת אין סיכוי שהעובדת מ"עמוק באדמה" תישאר-היא פשוט לא מספיק מטורפת. לסיום, קרימהילדה, גם במציאות את אלוהית. נא לא לברוח מוקדם. טפו.

ש חף

New member
שמעתי ש..

בפורום "מה גברים רוצים" יש אחלה טיש!!! <אם זאת לא נקמה אז מה>

Get Out

New member
אחרי כל פעם שאתה כותב צריך

להגיד לך שאתה ענק ???

מוטלה1

New member
יפה מאד

אם היית נמצא איפה שהייתי היה לך עודף סיפורים הזויים. (נשבע לך שחשבתי שחבל שאתה לא נמצא איתי).

Le Fay

New member
תגיד לי שזה היה גשם הטפו הזה ../images/Emo46.gif

לפעמים מוקדם זה מצויין (למשל לעזוב מיד אחרי הרבע השני). במחזור התשיעי אולי כדאי לעזוב לפני שזה מתחיל?

Le Fay

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

תגיד, מה נעשה כשיהיו בחינות? אתה יכול אולי לכתוב ולשים בצד לימים קשים? בעניין הקונספט - אם תכתוב, תערוך ותחורר בשלושה עותקים אפשר להספיק להגיש את זה לקרן, אולי אפילו תקבל תקציב. על מה בדיוק חשבת, פילם נואר או הארד קור פורן?

דע

שאני בולע בשקיקה את כל היוצא תחת ידך עדיין לא החלטתי האם יש דמיון בין כתיבתך לשל אראל סג"ל מ'מעריב'. האמת, גם לא ממש חשבתי על זה.

למעלה