עד 120 ...

הי, כאן ה"חברה מהמחשב". כמה דברים:

א. ההפגנה באמת היתה נגד להעיף אנשים מאדמתם. נגד להעיף מתנחלים מהבתים שלהם, ולא בגלל שזה הבית שלהם, אלא בגלל החשיבות הבטחונית האדירה שיש לבית שלהם להגנה על המולדת. ומאה עשרים אלף איש (יותר) שמטריחים עצמם לבוא לכיכר ביום סערה כדי לצעוק לא לעקירת ישובים, יש לשער שהם עושים זאת בכאב רב ומתוך אמונה בצידקת דרכם, ולא סתם בשביל להערים קשיים על הממשלה, עליכם השמאל או על השלום. פלורליזם וחופש הביטוי אמרת? - אז עד הסוף. גם לנו מותר. ב. במהלך ההפגנה, ובמיוחד כשעמדתי ליד המקום בו נרצח רבין, תהיתי גם אני אם יש פה איזושהי סימליות, אבל.. לא. רצח רבין מגונה בפני עצמו, דרכו הפוליטית (נסו "מורשת רבין") היא לא דרכינו, ובלי קשר לשני הנ"ל הימין התאחד שלשום בכיכר הכי רחבה בתל אביב כדי למחות נגד עקירת ישובים. ג. כמובן שיש לגנות את אלו שניסו לחלל את האנדרטה (אגב - מי קבע שהם מכ"ך? בהפגנות השמאל אף פעם אף פעם אין שוליים פורעי חוק?) וזה מעשה שלא יעשה, אבל נא לטעות ולהטיל בגלל אותו קומץ זערורי כתם על כל המאות אלפים שהיו שם. ד. חוץ מזה, למקרה ששאלתם, *נוט* ההפגנה היתה מיפגן פטריוטיות חזק ומיוחד במינו, חבל רק שהיא לא עשתה רושם על אף אחד בדרגים הגבוהים. ובלי קשר - רוצה לספר לכם ששיר שאלה אותי לדעתי לפני שפירסמה את הקטע, והיא אף עידנה וטייחה אותו קצת לבקשתי, העיקר שלא תידוף ממנו סתם רוח דמגוגית. כל הכבוד

EverMan

New member
ובכן ...

א.צר לי לבשר לך. אין להתנחלויות , בעידן הטנקים , הלוויינים והמטוסים - שום משמעות ביטחונית. צר לי , עידן חומה ומגדל תם. זה לא שטח אסטרטגית ביטחונית. גדר , ונוכחות צבאית בשטח - מספקת. לא צריך לשמור על אזרחים בלב שטח עויין גם כן. ב.זכותכם. אני לא חושב שאין לכם זכות. למרות שאני חושב שהיה מקום לגינוי הרצח (שוב) מעל במה פומבית זו. או לפחות לציין את זה בדר"א, לאות כבוד לפחות. ג.מי קבע שמי שחילל את האנדרטה הוא מכ"ך ? מי עוד יעשה את זה ? מישהו ממק"י ? זה מהליכוד ימינה. ד.כל אגף אידיולוגי , מפגין , וצועק , ותולה שלטים - מסיבות פטריוטיות. גם השמאל וגם הימין הם פטריוטים ועושים מה שלדעתם הכי טוב למדינה. קצת דמגוגיה זה לא רע אגב

ע ו ל ם

New member
את כותבת כ"כ יפה..!!

במשפט הזה:"שתכיפות המחשבה אצלם היא בערך תכיפות היציאות מהארץ של יאסר עראפת מאז מבצע חומת מגן, " ממש חייכתי. 2 משפטים אחורי.. ממש התרגשתי עם דמעה קלה..

wendigo

New member
.......................

ה-"120,000" (התברר לפי בדיקה של ערוץ 10 שהיו שם סה"כ 31,000 אנשים לכל היותר) אנשים שהלכו להפגין "לטובת המדינה" כפי שהם טוענים באים לשם לנסות להשפיע על כמה שיותר אנשים שיצטרפו אליהם לדעתם. הקטע היותר אבסורדי זה שהם עשו את ההפגנה במקום שבו אותם מסיתים שהסיתו לפני 8 שנים נגד ראש ממשלה שרצה באמת לטובת המדינה ולמען עתיד הדור הצעיר שלא ילחמו יותר בשטחים המשיכו להסית נגד זכרו גם בהפגנה הזאת. אני רוצה לראות אם התומכים של מפלגות השמאל ילכו להפגין ולהביע את דעתם ליד הקבר של גנדי או של ברוך גולדשטיין או של כהנ"א מה תהיה תגובתם. אני מקווה שאנשי השמאל הרבה יותר הגיוניים וחכמים מהם ולא יעשו את זה, אבל לדעתי צריך להלחם בהתנהגות הנפשעת הזאת של הסתה נגד ראש ממשלה שנרצח למען מטרה נעלה למען אזרחי המדינה אם היא תמשך.לדעתי צריך לפתוח בחקירה נגד אותם מסיתים שהסיתו נגד רבין ז"ל באותה הפגנה.

יוֹאב

New member
יש אמת בדבריך

אבל לא מובן לי איך ערוץ 10 עשה "בדיקה" ? הם ספרו שם ראשים?

wendigo

New member
לא

הם טוענים שהבדיקה נעשתה ע"י מכשיר דמוגרפי כלשהו שהשימוש בו בחו"ל נעשה הרבה שנים והוא נחשב לאמין מאוד בקרב כלי התקשורת.

למעלה