עד 120 ...

עד 120 ...

במשך כל השבוע שעבר עשרות הודעות על הפגנת הימין הציפו את עירי במקום השלג שהובטח. בהתחלה הם דיברו על ה12.1.04 אחר כך העבירו ל11.1.04 "בעקבות מזג האוויר הסוער" ואני רק קיוויתי שהשלג הצפוי בעיר הקודש יועתק לתל אביב והעצרת תתבטל. פחדתי לראות את המראות ההם, שראיתי כילדה קטנה, את השנאה ההיא... העצרת לא התבטלה. 120 אלף אנשים היו שם... במשך השבוע דיברתי עם חברה במחשב שסיפרה שהולכת להפגנה, ונזכרתי קצת בהתרגשות שהציפה אותי לפני העצרת הראשונה שלי, בנובמבר האחרון בכיכר, העצרת לזכרו של רבין. נזכרתי ב"כן לשלום ולא לאלימות" שצעקנו עד שגרוננו כאב, בדגל המפלגה באנשים המדהימים שהכרתי שם, אותם החליפו אנשי כ(ו)ך שאלימות אצלם היא לא רק סיסמה, אלא דרך חיים. גם אם זה כולל לרצוח מנהיג. אתמול הם רצו לחבל באנדרטה שנותרה לזכרו... באבן שהוצבה במקום שבו נרצח, בכיכר בה הם רצחו אותו פעמיים... ליד 120 אלף אנשים שהיו שם אתמול, הם רצו לפגוע באנדרטה... ואני קראתי על פלורליזם, על זכות ההפגנה ועל זכות הביטוי וזכות השינוי, אבל אותם הרשעים שעטפו אותו במדי רוצחים והדביקו לו כינויי צוררים, וחיברו בכישרון רב באישורו של הרב שירי נאצה והבל, אותם אנשים לא צריכים לשתוק עכשיו? 120 אלף אנשים היו בהפגנה, לא כולם הסיתו לא כולם מסיתים, לא כולם הלמו לא כולם אלימים, רובם גינו את הרצח, רובם באו רק כדי להביע דעתם וזו זכותם . רק חבל שלחושבים אחרת מהם לא תמיד מותר... למה לעזאזל לכל תוכנית שלום לצד קולה של זמרת מפורסמת מתנגנים איומיהם של אנשי ימין קיצוני ששרים דיני רודף ורוצח בוגד ורוצח, וקליפ של תמונות הסתה ושמצה מופיע ברקע ... חבל שהפלורליזם לא חל עלינו, שאוהבים את העם לא פחות מהם, שרוצים בטובת המדינה לא פחות מ120 אלף המפגינים... 120 אלף אנשים היו אתמול שם, 120 אלף אנשים שחושבים "להיכנס בהם" שארץ ישראל רשומה בטאבו על כל יהודי, ומתנגדים לפינוי מתנחלים ומאחזים גם אם הם לא חוקיים, מתנחלים שחושבים שעצם היותם חובשי כיפה בשירות השם (לא אתה, הוא למעלה) מקנה להם את הזכות להעיף אנשים מאדמתם, ולקבוע את סדר היום הציבורי... 120 אלף אנשים, פי 1000 ממספר היושבים בכנסת , הנבחרים אותם הם בחרו, הממשלה שהם בחרו להנהיג את העם. ההפגנה אתמול הייתה עם לא הרבה הסתה, רוב האנשים התנהגו כבני אדם, הביעו דעתם כמו שחייב להיות במדינה דמוקרטית, ורצו להציג את הצד שלהם ולמלא את חובתם כאזרחי המדינה, רק קומץ אנשים שתכיפות המחשבה אצלם היא בערך תכיפות היציאות מהארץ של יאסר עראפת מאז מבצע חומת מגן, הסיתו ועשו באלגן. האנשים האלה, הכ"ךניקים, הרביצו לחיילים, לשוטרי מג"ב, אבל כמובן שלא ירו בהם, ולא היו צריכים לירות, בדיוק כפי שלא היו צריכים לירות ב13 ערבי ישראל, באנרכיסט , אבל דמם של הכ"ךניקים שונה מדמם שונה מדמם של הנורים, הרי ידוע שהכיפה שלהם מעניקה להם הילה של מלאכים. חבל שהוא לא חבש כיפה אז... ואתמול בא אסד, איך שמחתי לקראתו, הגולן בעיניים ושלום במקטרתו, ואמר בוא נשלימה, וראש הממשלה סירב. אפילו הנשיא קצב הבין את גודל ההזדמנות והזמין אליו את הסורי שמוכן לפשרות, הזדמנות שלא תחזור יותר... רק חשבתי מה היה קורה לו היה כאן, מה היה עושה? מה היה חובש? ורק בפלייליסט של הראש שלי מתנגנת המנגינה : צעקות, בוגד, רוצח, עצרת שלום, 3 יריות... לא נסלח ולא נשכח, רק שלא יחזור יותר... שיר נוער עבודה

EverMan

New member
../images/Emo7.gif

חבל ששינית כיוון לקראת הסוף
ואאלץ לתקן אותך שלא הכל שם היה במסגרת הדמוקרטיה. לשר אין זכות לדבר נגד החלטת ממשלה , לשר אין זכות לדבר נגד ראש ממשלה. ואם כן - הוא צריך להיות מפוטר לאלתר.

יוֹאב

New member
לשר יש זכות לדבר על מה שהוא רוצה

ראש הממשלה יחליט האם לפטרו. שר שמצביע נגד החלטת ממשלה בכנסת, מפוטר לאלתר, וגם זה "לא סופי"

EverMan

New member
לשיר אין זכות ../images/Emo3.gif

שללתי לה אותה. ושר לא צריך רק להצביע נגד החלטת ממשלה. גם שר שמתבטא נגד החלטת ממשלה ~מותר~ לפטר. ולפי הדמוקרטיה - צריך לפטר.

יוֹאב

New member
למעשה אתה טועה

מלבד דליה איציק, שיצאה כנגד השותפות של העבודה בממשלת האחדות בו בזמן שכיהנה בשרה, כולם הקפידו לשמור על כללי אתיקה גבוהים בנושא הזה. בסופו של דבר הוחלט לפרק את החבילה.

Alexco

New member
תן לי לנחש, זה הלך ככה?

"הממשלה מצויינת והכל, זה לא אתם, זה אנחנו..."

EverMan

New member
זה לא המש"ל :)

המשל הוא - שאסור לח"כ לדבר נגד הממשלה בה הוא נמצא. דליה איציק לא יצאה נגד הממשלה , אלא נגד ישיבתנו בה. נגד השורה התחתונה.

Alexco

New member
הנקודה שלי היא - מה ההבדל?

אם דליה איציק טוענת שלא נאה למפלגת העבודה לשבת בממשלה, זה לא יכול מסיבה אחרת מאשר שלדעתה הממשלה כושלת לחלוטין.

EverMan

New member
אתה מדבר בהפוך על הפוך.

גם דליה איציק לא מתנערת מזה שהיא ישבה בממשלת שרון ויש לה אחריות מלאה אם לא יותר בדבר השנים הללו.

Alexco

New member
לא זה לא העניין הפעם,

פשוט הגבתי למה שאמרת בהתחלה (זוכר?) "זה היה נגד הישיבה בממשלה, לא נגד הממשלה עצמה". ואני טוען שאין שום הבדל. מקווה שעכשיו יותר ברור.

למעלה