עד שנוכל להפגש....

מאז

New member
עד שנוכל להפגש....

שלום, אני בת 32, עם ילד בן 9+ חודשים, יונק. בגלל תחושת חולשה ובעיקר כאבים ברגליים ביקשתי מרופאת המשפחה לעשות בדיקות דם (נערכו לפני יותר מחודש). רוב התוצאות היו בטווח הנורמה, למעט: TSH 13.4 FT4 9 וכן- AST (GOT) 50 GGT 9 ו- CK 3024 (כן! נכתב שהם עשו את הבדיקה פעמיים). ניסיתי לקבוע תור למרפאתך בבני ברק (אני חברת קופ"ח מכבי) ונקבע לי תור לסוף ספטמבר... שאלותי: 1. מה (בגדול) אומרות התוצאות? האם זה בעייתי מאוד? 2. האם יש דרך בה אוכל להבדק על ידיך יותר מוקדם (במקום אחר?) 3. אנחנו חושבים כבר על הילד הבא... האם ניתן להפסיק את הגלולות כבר כעת או שיש להסדיר את הטיפול בחריגות הללו לפני ההריון הבא (מה ההשלכות על ההריון?) תודה רבה

את לא צריכה לחכות עד סוף ספטמבר

שלום לך, עם תוצאות כאלה את לא צריכה לחכות עד סוף ספטמבר. אין לי כל שליטה על נושא התורים בבני ברק, הכל נעשה בצורה מרכזית. וההתיחסות שלי היא אנדוקרינית בקהילה לא נועדה לתת מענה למקרים היותר דחופים. לזה קיימות מרפאות אנדוקריניות במרכזים הרופאיים ואלה שמוועות למבקרים. זה יכול להיות משני ללידה ויתכן כי זה עיניין זמני, ויתכן כי זהו עיניין קבוע שדורש טיפול. ה-CPK כאן תמוה. אמנם תת תריסיות יכולה לגרום לעילה של CPK, בוודאי לא ברמות כאלה. קבלת מכה חזקה לפני כן? ורופא המשפחה שלך לא חזר על הבדיקה הזו? בכל מקרה צריך לחזור על הבדיקות. ואל תכנסי להריון לפני שתדעי איפה את עומדת ושהכל בסדר.

מאז

New member
תודה ועוד שאלות

א. לגבי מכה - מספר ימים לפני הבדיקה נתפס לי שריר ברגל כשזינקתי מתוך חלום (זה מה שעושה האמהות...) יכול להיות שזה קשור? ב. הרופאה נתנה לי לחזור על כל מני בדיקות אך חשבתי לעשות זאת במועד סמוך לתור שלי. אשמח אם תגידי לי אלו בדיקות בדיוק צריכות להיות שם (האם משהו מלבד התוצאות שפירטתי לך?) ג. הפניה לבי"ח יכולה להיעשות ע"י חברי מכבי? אפשר לבקש רופא מסויים? האם אני "מקרה דחוף"? אגב, ראיתי שתת תריסיות קשורה בהשמנה. אני מאוד רזה (וירדתי את כל מה שהעליתי בהריון). ושוב תודה רבה

תת תריסיות

שלום לך, כל פציינט יכול להגיע לבית החולים עם הפניה של הקופה או תוך תשלום עבור הביקור. במקרה של המרפאה שלנו, אפשר לבקש תור לרופא זה או אחר, אני לא יודעת אם כך מקובל בכל המרפאות. מה זה דחוף? מצבך בוודאי לא נורא. אבל את אחרי לידה, זה יכול להיות מצב מאד דינמי, ואין שום סיבה שתחכי 3 חודשים כדי לראות אנדוקרינולוג. תת פעילות לא חייבת לגרום לעליה במשקל. לגבי ה-CK, יתכן כי זה קשור לעווית הזו. אבל זה גם נראה לי מוגזם. צריכים לחזור על הבדיקה נקודה.

למעלה