"עד שזה יעבור"

ילד רע 16

New member
"עד שזה יעבור"

השיר הכי מדהים ששמעתי בחיים שלי. אין לי מלים, אני יודע את הסיפור מאחוריי, וזה עוד יותר כואב לי. אורית שחף, את מדהימה. איך אפשר לשיר את זה? מדהים מדהים מדהים. כ"כ עדין עד שיש שם משהו חסר, כ"כ חסר עד שזה כ"כ חזק. מדהים

DeaDsOuL

New member
../images/Emo14.gif

Tomer TR

New member
תסתכלי על עצמך קודם, כמה התנשאות

יש דרך להביע דעה, אני זוכר שכתבת אותו הדבר גם כשהתפרסמה הכתבה שסיפרה על הקשר בין דנה ז"ל ליהודים. כחברה של דנה ז"ל, חבל שאת לא מכבדת לטעמי אותה מעט יותר ולא מנסה גם הפעם שלא לשפוט את טיב הקשר שהיה או לא בינה לבין תום אורית וחברי הלהקה. זה לא עניינך האישי, כמו שאת לא מצפה שמישהו ינסה לשפוט מבחוץ את טיב הקשר שלך עימה במידה ובחרת להקדיש לה (או לכל אחד אחר) משהו אישי.

2shahar

New member
אני חושבת

שבתור חברה יש לה את המקום להביע דעה, ולהגיד לפחות שלטעמה השיר לא מתאים לדנה. (כי אני בטוחה שהיא מכירה אותה טוב יותר)

זמן אור

New member
../images/Emo55.gifוגם את הדעה הזאת יש דרך להביע.

למרות שאני לא חושבת שהיא יכולה לדעת מה היה טיב הקשר בין דנה לבין הלהקה (ומעבר לזה, אני לא חושבת שיש מקום להעלות כאן הודעות/ דיונים שעוסקים בנושא הזה. מדובר בנושא רגיש שלא קשור אלינו)

Tomer TR

New member
תמיד מותר להביע דעה

ואני גם בטוח שהיא מכירה את דנה הרבה יותר טוב מהלהקה, אבל עדיין, לכתוב אם בנאדם הכיר טוב יותר או טוב פחות... לא לעניין לדעתי וגם לכתוב "שיר דפוק" זה לא משהו שמכבד כאן מישהו, בטח לא את דנה אם זה עדיין משהו שהוקדש לה באהבה

נשמת

New member
גם אני, כמו תומר-

מתקשה להבין את פשר אופן התגובה "שיר דפוק" וההצהרות של "הם לא מכירים את דנה". אז וואלה, יש מצב שאורית לא מכירה את דנה. ובכל זאת. קורה. גם כשקוראים סתם כתבה בעיתון, כמו על דנה, נחנקים מדמעות. והנה, גם אני מודה להצהיר שאינני מתיימרת להכיר במלוא מובן המילה את אורית שחף המדהימה - על אף שהמחשב שלי מפוצץ תמונות והלב ברגש כלפיה. מה לעשות, אפשר להתחבר למישהו גם במרחק פיזי ומנטלי. וכבודה של דנה, ביחד עם הדיסק במקומו מונח. נא להניח לה. אדם שלא מכיר אישית את דנה ז"ל או אורית שחף, אדם שאיכפת לו.

Tom 7

New member
../images/Emo127.gif צודקת לגמרי..

אני בשוק מזה שאמרת שיר מפגר.. אלוהים.. עזבי את הסיפור המרגש והעצוב מאחוריו.. אבל הקול של טיטי איך אפשר לקרוא לו שיר דפוק?! איך?!

yotem 17

New member
אולי הניסוח לא משהו../images/Emo83.gif

אבל גם אני אישית ממש לא אוהב אותו. אני מניח שאצלי זה מסיבות אחרות, אבל עדיין. אני חושב שהוא שיר אישי מידי, פשוט לא נעים לי לשמוע אותו. זה מרגיש לי כמו חדירה לפרטיות. קשה לשמוע את השיר הזה בהופעה ולשמוע את כל הקהל שר, כשבעצם מאחורי השיר הזה יש משהו, יש בן-אדם, ונראה שקצת שוכחים מהעניין הזה. אני חושב שזה לא כ"כ מכבד. אבל זה רק אני.

lifesucks2

New member
וואוו אנשים..

לאף אחד כאן אין זכות להגיב לה בכלל.. הבנאדם היה כמעט הכי קרוב לדנה כשזה קרה. וכשהיא אומרת ש"הם לא הכירו אותה בכלל", היא הכי צודקת שיש. כי כשתום וטיטי בכלל שמעו שקיים בנאדם כזה, היה כבר מאוחר. ככה שאת הבנאדם עצמו הם לא הכירו. בניגוד למגיבה למעלה. הם כתבו מילים מדהימות בצירוף לחן מדהים שמעלים לי דמעות בכל פעם מחדש. ואף אחד לא מהרהר בזה שטיטי ענקית ומלכה. אבל היא הכירה את דנה הכי טוב. וזכותה לומר מה שהיא רוצה.

Tomer TR

New member
לא הבנת

כתבתי כבר שאף אחד לא מערער בזה שהיא הכירה אותה, והאמת זה גם לא ענייני, אבל גם אנשים נוספים שהכירו אותה ברמה זאת או אחרת נמצאים כאן ויש להם קצת יותר הבנה או טעם בתגובות, מאשר מה שנכתב כאן. אני לא רואה שום טעם בלכתוב בדרך שהיא כתבה ואת מה שכתבה, במיוחד אם היא הכירה אותה. וזה לא דווקא כי זה היהודים או משהו. לא אחזור עוד על מה שכתבתי, ההמשך בתגובות הקודמות

ילד רע 16

New member
כי גם אני מתחבר לשיר, עם כל המרחק העצום

שאני בטוח שיש בין דנה ז"ל ומה שעברה לביני, וזהו - אין לי מה להגיד לך יותר חוץ מזה שאני חושב שהשיר באמת מדהים, ואת סתם קובעת סוג של עובדה.

tolil

New member
דעתי... [קצת חפרתי..]

דבר ראשון אני לא באה אלייך בטענות או משהו בסגנון .. אי אפשר להתווכח עם העבודה שהיית חברה טובה של דנה והכרת אותה הכי טוב אבל אורית כתבה את השיר כמחוווה לדנה ,היא נקשרה אליה ובחרה להוציא את הרגשות האלה בדרך של כתיבה שזה קודם כל מקסים בעיניי . השיר עצמו מדבר על המצב של דנה על כל מה שקרה לה ,בכלל לא על מי שהיא אז זה לא קשור לזה שאורית לא הכירה אותה , אם זה היה ככה ואורית הייתה רושמת סתם דברים שבכלל לא מתאימים לדנה אז אולי היה אפשר להגיד שיר דפוק... וכן זו זכותך להגיד שיר דפוק לא שיר דפוק.. אבל הנוסח של הדברים הם לא במקום.. ואני בטוחה שכואב לך ואני משתתפת בצערך על כל מה שקרה והדיון פה לא כל כך מתאים אבל כמו שאמרו כבר את לא צריכה לבקר את השיר בצורה הזו גם אם המילים שם נראות לך לא קשורות עדיין כשיר שלם הוא מאוד מיוחד ומרגש ..לדעתי לפחות.. בכל אופן לא משנה לאן הדיון פה מתגלגל ומה אומרים יש סיכוי שזו עדיין תשאר דעתך .. וזה בסדר.. אולי מה שמפריע לך וזה מה שקרה עם הכתיבה של אורית זה שכל המקרה של דנה ז"ל הפך באיזשהו מקום ל"נחלת הכלל" נגיד את זה ככה ובמקרים כאלה בדרך כלל זה משהו אישי והכאב הוא של הסביבה הקרובה , ופתאום אנחנו שומעים את השיר וכואב לנו כאילו כולנו פה הכרנו אותה ,אז אני למשל קראתי על הסיפור ושמעתי את השיר והביצוע המדהים של אורית וזה ריגש אותי אבל אני עדיין לא הכרתי את דנה כמו שאורית לא הכירה אותה אז שוב אני משתתפת בצערך ורק תנסי טיפה להסתכל על השיר בצורה אחרת למצוא אולי דברים שאת מתחברת אליהם ואז אולי המחשבה שזה שיר דפוק תשתנה לך כי אין סיבה שזה יהיה ככה.. אז כל אחד עם ודעתו על השיר והמשמעות שלו אבל השיר זה גם משהו שינציח את דנה ז"ל ואני בטוחה שדנה דווקא הייתה מרוצה מהשיר ומהביצוע של אורית והייתה מתרגשת בסופו של דבר מזה ,בגלל ההערצה שלה ליהודים .

בסדר..

זה פשוט מכעיס, עד מוות, לראות את כל זה. אני הפסקתי ללכת להופעות שלהם לפני 3 שנים כבר....בהופעה האחרונה היא הייתה איתי. ושבאתי לבכורה הם שרו עליה שיר. כל הקהל שר, כל האנשים שרים, בתמונה מראים עיניים כחולות, במבט ריק, היו לה חומות בכלל, אבל לא משנה. וזה פשוט נראה לי מזויף כל כך, השיר אפילו לא נגע בי,אבל חיבקתי חברה שבכתה כל השיר, ואנשים עמדו והסתכלו. וראיתי מבטים...אנשים ששרים את זה, ועוצמים עיניים, וכל כך מתחברים, כמו שאני פעם התחברתי. אבל באותו רגע רציתי לירות בכולם. שכל האנשים האלה יעופו משם. שיסתמו תפיות שלהם. האמת של הילדה הזאת,נשכחת כל הזמן, כל הזמן. אנלא אכנס לפה יותר(גם ככה בזמן האחרון זה כדי לראות מה כותבים עליה) ולא אכתוב הודעות כאלה יותר... ובכלל...מלחמה שקטה זה שיר על דנה..חוץ מהסוף אולי. לא עד שזה יעבור. מה יעבור מה?

tolil

New member
תגובה...

כן זה היה הגיוני שזה מה שמכעיס אותך .. וזה לגיטימי, כל אחד יכול לקחת את זה בצורה אחרת למשל כלפי חוץ לפחות המשפחה של דנה ז"ל התרגשה מהשיר .. כי בגדול זה בהחלט דבר יפה לעשות ואמרתי את זה כבר . קודם כל תפרידי את המקרה שקרה מהמוזיקה של היהודים ,היית בפורום הזה הלכת להופעות שלהם אהבת את המוזיקה אין סיבה ש"תשנאי " אותם פתאום לא תוכלי לשמוע את השירים להיות בהופעות הכול יהיה צבוע... לפי מה שהבנתי אורית כתבה את השיר לפני המוות אז זה התחבר לה לעד שזה יעבור .. התקווה הזו .. ואני לא יודעת מה עבר לה בראש וזה כל הקטע השיר הוא מה שאורית כתבה ... ואני מצד אחד מבינה אותך ומהצד השני לא אבל אין מה לעשות זה המצב ואמרתי את זה בהודעה הקודמת שיש בשיר עוד צדדים וגם אם לדעתך אורית לא קלעה למה שבדיוק עבר על דנה אבל עדיין בכל פעם שהשיר יעלה יחשבו על דנה יכבדו את הזיכרון שלה ... ולחילופין יש אנשים שישמעו את השיר והוא יתחבר להם לאנשים אחרים לדברים אחרים , בסופו של דבר מה שאני רוצה להגיד זה רק בשבילך אני בטוחה שמצב של מוות כזה הכעס הוא דרך להוציא את הכאב אבל אל תתני לזה להפריע לך , להתרגז ולהתעצבן על היהודים שכתבו שיר על דנה על האנשים ששרים את השיר ובוכים ..והזיוף לדעתך.. זהו לא צריך יותר להפוך את הנושא הרגיש הזה לדיונים .... אני רק מקווה שלא תדעי עוד צער בחיים! ואל תפסיקי לאהוב את המוזיקה של היהודים ולהנות ממנה . אין סיבה .

אני אישית

לא רוצה לדעת את הסיפור מאחורי השיר כי אז נראה לי שיהיה לי קשה להתחבר אליו... אז ממקום נקי בלי לדעת את הסיפור מאחוריו אני חושבת שזה באמת שיר יפה ואני כן מצליחה להתחבר אליו (עם הפירוש שאני אישית נתתי לו...)

למעלה