עד מתי?!

עד מתי?!

עד מתי?!!!

אני חלש בתרגום, אבל אנסה. בטח ישנם גולשים שיוכלו לשפר

את התרגום הרעוע שלי.
ובכן, בינתיים, תרגום החלק הראשון:
סיידאטי וסאדאטי! לכל מי שהתרבות והלשון של מולדתנו יקרים לליבו! המאפיה המוסקאלית השתלטה על כל כלי התקשורת עד כדי כך שבכל הארץ לא נשאר לרפואה אפילו עיתון אחד בשפתנו! המוסקאלים באופן שיטתייורקים על תרבותנו ורומסים את לשוננו, ומי שסובלים הם רבבות יוצאי המעצמה האוקראינית.

"מוסקאל" אכן על שם מוסקווה

הכינוי הזה ממש ישן והיה נפוץ עוד בתקופה הצארית, רק שאז המשמעות הייתה "חייל" לא משנה מאיזה לאום, אבל המשמעות היחידה שלו עכשיו (ולפחות בכל ימי חיי) היא "רוסי". "קאצאפ" המשמעות המילולית היא "כתייש", כינוי גנאי שנוצר כנראה בתקופה הצארית בגלל הזקנים הדלילים של איכרים רוסים שדמו בעיני אוקראינים לזקן תייש.

beatman

Member
סבא שלי סיפר שבזמנו כשהיה צעיר

היו "מסקלי" או אולי "מוסקלי" שגרו באיזור בלארוס.
הם היו לדבריו "עתיקי אמונה" staroveri
&nbsp
כלומר - מאמינים נוצריים בגרסה ישנה יותר וגם ציין שהם לא שתו אלכוהול.

המשך התרגום:

להעביר לאלתר את כל אמצעי התקשורת דוברי המוסקאלית - לשפתנו! הערבים והמוסקאלים - קישטא מארצנו-מולדתנו!
השלטונות מפעילים בקרבנו טרור כלכלי: עוף עולה בשוק שלהם 11 שקל קילו, ושומן חזיר במכולת רוסית - 30. עד מתי אסבול את התעללות המוסקאלים?!
תחי מדינת ישראל המחוברת לה יחדיו מהפרת ועד היאור!

beatman

Member
מוסקאלים וערבים ?

מה עם שאר המיעוטים והיהודים ביניהם ?

beatman

Member

תגיד לי, איך אתה יהודי תומך ברוצח השפל בנדרה ימ"ש ??

מה פתאום רק אני?

לא נראה לך שהרוב תומכים בו כאן?
הם בוכים בלי סוף על דיכוי הלאומיות באוקראינה, על רוסיפיקציה כפויה - בדיוק מילה במילה, קופי-פייסט, ממה שאומרים בלי סוף תומכי בנדרה באוקראינה, שזה השלטון הרשמי הנוכחי. לא כך?
רוסיה מפריעה להם בלי סוף, ממש לא יכולים לחיות בלעדיה, ונגד המשטר בקייב אין להם שום דבר. אתה מוזמן לבדוק. לא מפריע להם שבכוחות הביטחון של משטר זה משרתים גדודים נאו-נאציים, ולא הסגידה של משטר זה לבנדרה

אגב, אחד הגולשים בפורום זה אף הציג כאן מאמר של ה-BBC ה"מלבין" לחלוטין את בנדרה.

beatman

Member
קיצור, טלמון ?

תחזור בכינוי המקורי.
&nbsp
חלק מהגולשים פשוט תומכים באוקראינה ללא קשר לניאו נאצים שהם כמובן מתעבים.
&nbsp
ואלה שלא מפריע להם בנדרה, על אותו משקל יש יהודים בישראל שהמחבלים הערבים לא מפריעים להם.

אל תתחמק מהנושא

מה זאת אומרת תומכים ומתעבים בו זמנית?
גם מתעבים את הגדודים הניאו-נאצים שהמשטר הנוכחי בקייב מטפח, וגם תומכים במשטר הזה?
זה לא נקרא "תומכים באוקראינה". מי שבאמת תומך באוקראינה לא יכול לתמוך בהפיכה האנטי דמוקרטית של המיידן, שהרסה את הכלכלה האוקראינית וגרמה להרג עשרות אלפי אנשים, ובודאי לא חוזר כמו תוכי על הסיסמאות שמפריחים בדיוק אותם הניאו-נאצים.

אני אכן תומך באוקראינה ובו בזמן מתעב ואף שונא ניאו-נאצים.

אני סבור שגם בזמן מהעה"ש היו אנשים שתמכו בגרמניה ועם זאת שנאו את היטלר וצאן מרעיתו ותיעבו את המלחמה שהוא הכניס את גרמניה אליה. כאלה שרצו לראות את גרמניה חיה בשלום והרמוניה עם שכנותיה ולא מנסה להשתלט על העולם. כאלה שאהבו את גרמניה בכל ליבם, ודווקא אהבתם אליה הניעה אותם לברוח ממנה ולהצטרף לכוחות בעלות הברית כדי לקחת חלק פעיל בהבראת ארצם מהנגע הנאצי.

אני רוצה לראות את אוקראינה מדינה עצמאית בכל המובנים, דמוקרטית, מערבית ומפותחת, שתהיה צרפת של מזרח אירופה. אבל לרוע המזל מאות שנים של חיים בשליטת כובש זר (בהתלה בשליטה פולנית, אחרי זה רוסית, אם כי במערב המדינה השלטון נותר פולני ובחלקים מסויימים אוסטרו-הונגרי על לאמצע המאה ה-20. למעשה לעם האוקראיני מעולם לא הייתה עצמאות מדינית מאז היווצרותו, התקופה הראשונה הכי דומה לעצמאות ממה שאי-פעם היה לאוקראינה זה השנים מאז 1991, ואולי כמה חודשים של הרפובליקה האוקראינית ב-1918) גרמו ליצירת עם עבדים רופס שלא מעלה על דעתו חיים בלי פטרון חיצוני, וכשהשלטון הרוסי הרצחני, שגרם למוות ברעב של מיליוני אוקראינים ובמידה רבה מאוד הכרתת התרבות והשפה, חלק מהאוכלוסיה התחחילה בלית ברירה לתלות את תקוותיהם בפלישה הגרמנית, ובכך רוסיה, בקיפוח הדרקוני של העם האוקראיני (בלי לדעת מראש שתפרוץ מהעה"ש), יצרה במו ידיה את התומכים האוקראיניים של הנאצים, שהניאו-נאצים האוקראיניים של היום (ימ"ש) הם ממשיכי דרכם.

TaL53

New member
פססס

בזמנו 'זידו-בנדר' כבר הודה שאין קשר אוטומטי בין תמיכה באוקראינה עצמאית ובין תמיכה בבנדרה (או הצד היהודי שבו). מאז הוא כמובן סתר את עצמו כמה פעמים.

"תומך באוקראינה" זה מונח מופשט.

וכי אותם ניאו-נאצים שאתה מתעב ינם אומרים שהם "תומכים באוקראינה"? ועוד איך!
מצד אחד, מישהו כאילו תומך באוקראינה במובן שהוא רוצה שהיא תהיה "דמוקרטית, מערבית", למשל, שתבחר את שלטונותיה בקלפי, בבחירות דמוקרטיות חופשיות, ומצד אחר, מישהו תומך דווקא בהחלפתצ השלטון בארץ זו באמצעות הפיכה אלימה, וטוען שזוהי "תמיכה באוקראינה", ואפילו ב...דמוקרטיה.

מישהו שלישי "תומך באוקראינה" בכלל בלי קשר לפוליטיקה: אוהב את התרבות, את השפה, את הטבע בארץ זו.

לפיכך ה"תמיכה (שלך) באוקראינה" לא אומרת שום דבר, אם לא תפרט.
מאידך, כבר מנית מספר "עובדות" מופרכות בעליל, למשל, ש"הרוסים בכוונה הרעיבו את האוקראינים", ושאר סיסמאות שמפריחים בדיוק אותם ניאו-נאצים שאתה מתעב.

למעלה