עד מתי?!

beatman

Member
לא

אני השוותי בין יהודים שתומכים בבנדראים(מחבלים אוקראינים) לבין יהודים שתומכים במחבלים ערבים.
אותה גברת בשינוי אדרת.
&nbsp
העניין הוא שגם הראשונים וגם השניים לא תומכים ישירות בטרור ובנאציזם, בעקיפין בעצם כן, אבל הם לא מבינים זאת וטוענים שהם לא.
בגלל זה דעתם לגיטימית בשיח הציבורי.
אולי טעיתי בדוגמא של 'שוברים שתיקה' כי הם שקרנים ומניפולטורים.
אבל הכוונה בכללי לשמאלנים תומכי "זכויות" מחבלים ערבים.

בחשכת הלילה

Active member
עזוב את השטויות הימניות שלכם על שמאלנים בישראל, ונחזור

שוב לגדוד אזוב ולמשטר הנוכחי בקייב.
אז ככה. כיום גדוד אזוב הוא יחידה רשמית בכוחות הביטחון האוקראיניים, "יחידה למשימות מיוחדות" וכו'. אתה מוזמן לבדוק שוב בויקיפדיה אוקראינית.

עכשיו אתה אומר שלושה דברים:

1. הגדוד הזה, המשרת בצבא האוקראיני, הוא ניאו-נאצי.
2. המשטר הנוכחי בקייב, שגדודים כאלה משרתים בו רשמית, הוא לא ניאו-נאצי.
3. זה פשוט מאוד.

נשמע לך הגיוני?

beatman

Member
אז עזוב את השטויות שאתה אומר על יהודים שמאלנים באוקראינה

ועכשיו ברצינות:
&nbsp
המשטר האוקראיני אינו ניאו-נאצי בהשקפותיו ובקו הניהול שלו.
אבל הוא נותן ליחידות עם קו ניאו-נאצי, כמו גדוד אזוב להשתלב בצבא האוקראיני הרשמי.
הוא גם מתייחס בכבוד והערכה לזכרם של פושעים רבים, כמו: בנדרה, פטליורה ימח שמם וכו'.
&nbsp
יהודי שתומך במשטר כזה עושה שטות, בדיוק כפי שיהודי שמאלני בישראל שתומך במחבלים ערבים.
ההבדל הוא שהם לא מבינים את השטות שהם עושים, הם מאמינים בנאיביות שהם בעד 'שלום', 'זכויות' ושאר הבולשיט המנותק מהמציאות.
&nbsp
לאנשים כאלה בוודאי יש חופש ביטוי, כי הם מאמינים שהם תומכים במשהו תקין ולא בוגדים מרצון.
&nbsp
אבל לקרוא "תהילה לגיבורים" ולצרף תמונה של ניאו-נאצים זאת תמיכה ישירה באויב.
ולזה אין מקום כאן.
בדיוק כפי שאין מקום למי שיקרא "הידד לשאהידים" בליווי תמונת מחבלים ערבים.

בחשכת הלילה

Active member
ברור שאין צורך

ברור שמי שנראה כמו חתול, מדבר כמו חתול ומתנהג כמו חתול, זה כנראה חתול.

מבחינת "בחשכת הלילה"

כל הבעת תמיכה בלאומיות האוקראינית היא אוטומטית תמיכה בבנדרה, אנטישמים, ונאצים. מבחינתו כל יהודי שלא סבור שאוקראינה צריכה להתחסל כמדינה ולהיות פשוט חלק מרוסיה, צריך להתבייש בעצמו. אבל עדיף להיות בחברה טובה עם זאב ז'בוטינסקי ומזכירו האישי את בנו, מאשר עם טלמון.

בחשכת הלילה

Active member
אני עדיין מחכה להתנצלות על השקר שלך,

או להוכחת הטענה שלך שמבחינתי "כל יהודי שלא סבור שאוקראינה צריכה להתחסל כמדינה ולהיות פשוט חלק מרוסיה, צריך להתבייש בעצמו". אתה מוזמן להציג איזשהו קישור לדברים שכתבתי המעידים על עמדה כזאת, או להתנצל על ההשמצה המלוכלכת.

ברור שלא אוכל למצוא שום הודעה בה אמרתה את זה

בזו הלשון, אבל זה שאתה לא תומך, בלשון המעטה, ברעיון עמצאות אוקראינה, ולא רק סמלית, אלא במלוא מובן המילה, כמו שצרפת עצמאית מגרמניה ולהיפך, אפשר להסיק בקלות מהרוח הכללית של דבריך.

בחשכת הלילה

Active member
על שקרים צריך להתנצל

איפה ראית שאני מתנגד לעצמאות אוקראינה? איפה ראית "רוח כללית" שמעידה על משהו דומה?

לתפיסתתך, קיום יחסי שכנות נורמליים זה לא עצמאות, וללקק לאמריקאים ולנתק באופן מלאכותי קשרים מסורתיים עם השכנים זו "עצמאות"! ביטויי שנאה לשכנה זו מבחינתך "עצמאות".
בחירות דמוקרטיות מבחינתך זו לא עצמאות, הפיכה אלימה של המיעוט, שהפסיד בבחירות, זו מבחינתך "עצמאות".

לסיכום, עד שלא תציג אישור ל"רוח כללית" של "התנגדותי לעצמאות אוקראינה", או תתנצל על השקר, יש לי זכות מלאה לקרוא לך שקרן.

טוב, כנראה שמושג העצמאות הוא אחד המוסגים

שכל אמד מבין אותו בדרכו ונוסך בו משמעות שונה במקצת. אז אם כל-כך אכפת לך, קבל את התנצלותי.

לתפיסתי, המהפכה שקרתה באוקראיה והמדיניות הלשונית שהממשלה נוקטת בה בשטח ריבונותה, הם עניינים פנימיים של אוקראינה ולשלטונות מדינות אחרות, גם אם שכנמות, לא אמור להיות אכפת מזה. זה כמו שאם בשנת 2011 ישראל הייתה פולשת למצרים, מספת את חצי האי סיני ומתערבת לפוליטיקה פנים-מצרית בתואנה שהמהפכה המצרית היא לא לגיטימית והשלטון החדש הוא אנטישמי.

בחשכת הלילה

Active member
מה זה? מעין "חצי התנצלות"?

לפחות היית מפרט, איזו בדיוק עצמאות היתה חסרה לאוקראינה עד ההפיכה האנטי דמוקרטית ב-2014

בנוגע לישראל "המכבדת את ריבונות שכנותיה" עדיף שלא היית מדבר.

TaL53

New member
נו נו טלמון

לפחות נחמן הוא אדם הגון, (למרות שהוא ימני.. טפו!) והתנצל. מה שאני אפשר להגיד עלייך, על שקרייך ועל ההתפתלויות שלך.

TaL53

New member
לא יפה טלמון

אתה חכמולוג גדול בלדרוש מאחרים להתנצל.. מה עם ההגינות המתבקשת כאשר אתה משקר ומעליל על אחרים?

TaL53

New member
באמת, טלמון?

על שקרים צריך להתנצל? נו נו.. אתה ממש מרים פה להנחתה..

בחשכת הלילה

Active member
השקר שלך מזכיר לי את הבדיחה המוכרת

על המעלית שפתאום כבה בה האור, ואז נשמעה צעקת אישה: "הלו! תוריד ת'ידיים! לא אתה, אתה!"

זה בדיוק אתה

יחסים נורמליים עם רוסיה זה מבחינתך לא עצמאות, וללקק לאמריקה זו עצמאות

נכון. זו זכותם של אזרחי אוקראינה לבחור עם מי להתיידד ועם מי לריב (למרות שאני אישית ממש לא מבין, מדוע חייבים לריב עם מישהו! מדוע אי אפשר להתיידד עם כולם).
עכשיו רק שאלה קטנה: איך בדיוק ניתן להגדיר מהי הבחירה של אזרחי אוקראינה, אם חלקם מתעקשים לריב עם מישהו, וחלקם מעדיפים לחיות עם כולם בשלום?

דרך אחת לענות על שאלה זו היא ללכת לקלפיות ולהצביע - לכאן או לכאן. דרך אחרת היא שחלק אחד, הנתמך מבחוץ, כופה את רצונו על השאר באמצעות הפיכה אלימה.

נכון, זו זכותם של אזרחי אוקראינה לבחור עם מי להתיידד

ועם מי לריב, למרות שאני לא מבין למה רוסיה פירשה מאורעות שמתרחשות לגמרי בגבולות הריבוניות של אוקראינה כניסיון לריב איתה. אם ולו חייל אוקראיני אחד היה חוצה את הגבול הרוסי ונכנס אפילו מטר אחד לשטחה, לרוסיה הייתה זכות מלאה להיכנס באוקראינה באם-אימה שלה, אבל בפועל מי שהפר ריבונות היא רוסיה, והיא התוקפן פה.

למעלה