עד מתי

ayb1

Well-known member
מיקה אי הרצון להיתפשר אלא על הטוב

ביותר כמו שכתבת ואני מצטט "בררנות (יתר או לא), יכולה גם להצביע על כך שאנחנו לא מתפשרים על הרצון למצוא את הטוב ביותר עבורנו. מביא אותי להזכיר לך את התשובה לשאלה הטרויאלית מהו ""האוייב"" של הטוב התשובה האינסטנקטיבית היא הרע התשובה הנכונה לטעמי ובודאי בתחום הזוגיות היא הטוב ביותר. עצם זה שמישהו מחפש רק את הטוב ביותר ומציב לעצמו מטרות שלא ברות השגה גורמות לו לותר מראש על כל בני הזוג הטובים שבהחלט עשויים להיות מתאימים לו. וסופו של דבר משאירות את הבררן ומחפשי ה"טוב ביותר"בלי בן זוג מתאים.

Ima Adama

New member
לרוב "בררנות" בעולם הפופ נתפסת

כגישה מתנשאת שאני "שווה" יותר ומגיע לי יותר... ניראה ש"מיקה" הטיבה לגעת ובעצם לברור זו פעולה של שקילה והחלטה לאו דווקא מנקודה מתנשאת, אלא הלגיטימיות לבדוק מה נכון ומתאים לי באופן אישי, פעולה שעשויה בהחלט לסנן ולהימנע מלהיכנס למקומות שברור מלכתחילה לאן יובילו, מה שלרוב יביא לעייפות החומר וההפסקה שלייטי מציע בהחלט במקום. אתה צודק שאנחנו בנויים כך שהרבה בני זוג עשויים להתאים, אבל אתה שוכח שהאלמנט הכי חשוב הוא הדיאלוג וזה מתיחס לאדם ה"מואר", כי רק אדם מואר יוכל לתקשר ולהבין אותו ובמקרה כזה אפילו השפה עשויה להיות מיותרת:) וזו גם הסיבה שרוב הנסיונות נכשלים, התפיסות שרובינו נטועים בהם ולתקשורת ההמונית יש חלק בעיצוב דעתינו וסירוס נשמותינו.

ב ה י ר

New member
"בררנות" ו"התנשאות"

זה לא העיניין פה כי את כן מגיעה לשלב "האמיתי של הקשר" ופה "הם" נירתעים. מניחה שמוטיב הזמן כבר יוצר מנגנון של "לחץ" מבחינתך ואת רוצה שהדברים יקרו יותר מהר ועם זה אני מסכימה עם ערסי, אין קצוריי דרך בתהליכים.

ים שקט 34

New member
אולי

אם כי לא הייתי מגדירה את עצמי כ"לחוצה". אין לי שום כוונות או רצון להתחתן בעתיד, ספק רב אם ידגדג לי אי פעם שוב הרצון ללדת, ומתקשה לדמיין את עצמי מתגוררת עם עוד מישהו בבית... פשוט חולמת על זוגיות טובה.

t o t a l

New member
את לא נשמעת כטיפוס שנעים לצאת איתו

את משדרת המון יהירות והתנשאות. יודע שאני הייתי מתרחק.

t o t a l

New member
ואני חשבתי שמדברים עלייך ולא עלי

לא שאכפת לי, אבל אני גם עוד תקוע בגיל ומחפש רק ריגושים מתמשכים.
תגידי, כמה זמן עובר עד שאת מושיבה את הבחור שלך לשיחה?

ים שקט 34

New member
נסיים כידידים?

המרירות מעוררת אצלי ציניות, אבל אין בי מן הרוע ובמלוא הכנות גם לא התנשאות. באמת שלא. לילה.

t o t a l

New member
יאלה בסדר

רק תחשבי שאם אני ככה מרחוק הרחתי משהו לא נח[ונכון שאולי אני טועה], מה יגיד זה שיושב איתך על הבר? לילה טוב ובהצלחה.

מיKה

New member
איפה

באמת מעניין לי איפה שם במילים קראת על יהירות או התנשאות?

:)

גם אני, כמוך, לא הצלחתי למצוא בכתיבה שלה את היוהרה וההתנשאות המדוברת...

ערסlight

New member
ונשארתי בגלל השירות...

וכאן מופיעה הבעייה האופיינית לגברים רבים, שלמרות גילם המתקדם לא התפתחו במידה משמעותית בגיל המנטלי, ומחפשים ריגושים מתמשכים. המראה שלי מסייע מאוד בשבועות הראשונים, לצד ההססנות שככל הנראה מעוררת אצלם אתגר ל"כיבוש הלב", ומשזה הושג, מתחיל השלב האמיתי של הקשר. אני מצטערת לומר שמעטים מהם באמת היו מוכנים לו זה ציטוט של "ים שקט" משרשור זה. [אבל... מה אני מבין]

t o t a l

New member
ומוסיף:

אני לא משתייכת לאוכלוסיית ה main stream, מה שמצמצם באופן ניכר את מספר הדגים המתאימים לדייג. [ואני בטח שלא מבין]

מיKה

New member
אולי

לא שמים את כל הביצים בסל אחד? וזה אומר לא לחיות את החיפוש אחר "האחד" כמטרה העיקרית בחיים. כשיש על מה להישען בעולם הפנימי שלך האכזבות הופכות יותר נוחות. זה נכתב ונאמר מליון פעם לפחות. ועדיין נכון. אנחנו חוזרים שוב ושוב על אותן הטעויות רק עם פרצופים אחרים. מתקשים לקבל שהיום,אחרי הגירושין, אנחנו כבר קצת אנשים אחרים. עם כאבים ופחדים נוספים. אולי שווה לבדוק איפה כל אלו נמצאים אצלך. היכן נמצא השינוי אצלך. משם להתחיל. ואת זה תוכלי לעשות לא תוך כדי "מרוץ דייטים" אלא רק בזמן של הפסקה יזומה ומכוונת לשם בדיקה עצמית. חושבת שכאשר אנחנו בתוך "המרוץ", ישנן המון הסחות דעת שמקשות להסתכל פנימה באוביקטיביות.

shemesh22

New member
הכל צפוי והרשות נתונה

לאחרונה חושבת ומעמיקה לא מעט בסוגיה הזו, יש פואמה נפלאה של טולקין ("ההוביט", "שר הטבעות") הנקראת "מיתופיה", רוצה להקדיש אותה לך
"ידינו בשדים מלאו עולם, פיות זרינו ובנינו גם אלים ובני-שטן מאור ושחור, כרינו בור - זכותנו היא לבחור (גם אם ברע). זכותנו לא מוגרה: בצלם בו נבראנו עוד נברא... בגן-העדן שמא המבט יסור לרגע מיפעת יום-עד לצפות בהשתקפות הנהרה, ללמוד את האמת מן המראה. ואז בנוף המבורך לראות - הכל צפוי ברם נתונה רשות: הפדות לא תשנה ולא תמחק גן וגנן, לא ילד ומשחק. הרע לא יראה, כי אין הרע בנוף האל, כי אם בעין צרה, לא במקור, כי בבחירה זדונית, ולא בצליל, כי אם בקול מצמית. מבט בגן-העדן מישירים; יוצרים דבר חדש, אך לא שקרים. לא מת שם הצדיק, הוא עוד יוצר שלהבת עוד תזרח על המשורר, שירו צלול לעד ולא ניחר, מתוך אינסוף לנצח שם יבחר." ים שקט יקרה, אמנם הים שלך שקט, אבל ברגע שבא גל הבחירה בידינו. יכולים אנו להתנגד ולהלחם בו, לטבוע ולבלוע הרבה מי ים מלוחים לסבול ולהקשות על עצמינו, ויכולים גם לבחור "לתפוס גל", לתת לו להניע אותנו אל עבר החוף, להנות ואולי אפילו ללמוד לגלוש להגמיש את גופינו ומחשבתינו, לעמוד עליו זקופים ופשוט לצעוק יאאאאאאאאאאאאאאאאאא אני חיה ונהנת!!!!!!!!!! ובנימה אופטימית זו שיהיה לילה שקט

קליל 1

New member
מן הסתם גם בני זוגך לשעבר עוברים

את אותו תהליך..בעצם כולנו עוברים אותו.. וממערכת זוגית אחת לשניה..יותר ויותר קשה.. מי ייתן לנו את המפתח לחיים.. את המפתח להצלחה. את המפתח לאושר.. נשאר לנו רק לקוות ולאחל האחד לשני שנמצא .. ומהר..

לזרוס

New member
אומר לך דבר אופטימי אחד.

כשכבר מוצאים... שוכחים את כל שאלות העד מתי האלה ושוכחים את כל הנחס והיאוש והחברים שלהם. לא עזרתי, אני יודע, אבל הבטחתי אופטימיות, לא אמרתי שהאופטימיות תעזור.

למעלה