עד מתי תקף הגימל?

צופה121

New member
עד מתי תקף הגימל?

שלום!
קיבלתי ב 3 לפנות בוקר 2 גימלים, כשמצויין שם גם "ההקלות תקפות ל-72 שעות מרגע הנפקת התעודה".

בקיצור: מתי מסתיימים הגימלים?

Spyercool

New member
יום שלישי ב-8 בבוקר

"ההקלות" לא קשורות - רשום 2 גימלים, וקיבלת אותם אחרי 12 בלילה.
ראשון - גימל 1
שני - גימל 2
שלישי - חזרה לבסיס

צופה121

New member
אתה בטוח?

כי מכתבה מסויימת הבנתי שגימל ראשון מסתיים ב-8 בבוקר הראשון (ולעניינינו: יום א' בבוקר) - גם אם התקבל ב-7 בבוקר.. - והשני מסתיים ב-8 בבוקר השני.
כך שהשאלה אם אתה בטוח?
תודה לך!

B R A Y E R

New member
מנהל
בטוח

גימל=יום
קיבלת 2 גימלים ביום ראשון, ז״א שראשון ושני אתה בחופשת מחלה, וחוזר לבסיס בשלישי ב8

Spyercool

New member
זה מה שקורה

בראשון לינואר השנה עדכנו את פקודת המטכ"ל כך שכל יום גימל תקף עד למחרת ב-8:00 (כאשר עד אז כל גימל היה תקף ליום שלמחרת...)
זה נשמע אידיוטי לחלוטין (וזה באמת ככה) - אבל מה שהשתמע מזה זה שאפילו אם קיבלת גימל ב-7:55, ב-8:00 אתה חוזר רגיל.
התירוץ של חיל הרפואה היה "יישור קו" (חיילי הקריה ותל השומר שמטופלים במרפאות של מאוחדת מקבלים גימלים לפי חוק זה, רק ששם נותנים כמות גימלים מכובדת בניגוד לרופאים הצהליים, כך שה"יישור קו" לא הוגן כלפי שאר החיילים בצבא), וכשהחלו התלונות נגד החוק החדש, הגיבו בזה ש"אם הרופא יודע שהגימל תקף רק עד מחר ב-8:00 והוא חושב שצריך לתת יותר הוא כבר יתן יותר". אבל זה לא נכון מכיוון שלדוגמא בביקור רופא הרופאים מוגבלים ל-3 ימי גימלים בלבד בשבעה ימים, מה שכבר חותך לך יום גימל מהיכולת שלהם.

בסופו של דבר (אני לא בטוח מתי, נראה לי שבאמצע פברואר) עדכנו את החוק כך שכרגע כל גימל שמקבלים עד 23:59 תקף עד 8:00 למחרת, וכל גימל מחצות והלאה תקף לאותו יום.

זאת אומרת:

1. קיבלת 2 גימלים במוצאי שבת בשעה 22:30 - ביום שני בבוקר ב-8:00 הגימלים נגמרים.
2. קיבלת 2 גימלים במוצאי שבת בשעה 00:15 - ביום שלישי בבוקר ב-8:00 הגימלים נגמרים.

מכיוון שבמקרה שלך קיבלת באמצע הלילה, אותו יום (היום, ראשון) נחשב לגימל אחד, מחר (שני) גימל שני, ובשלישי אתה חוזר (או מאריך D:)

שבוע טוב

אושי231

New member

טוגלן

awaw14

New member
תגובה בנושא

אז לפי דבריכם אם קיבלתי אתמול בצהריים(בשעה 15:00) 2 גימילים ע"י רופא היחידה אני צריך לחזור לבסיס ביום שלישי ב-8:00 נכון?

ולגבי הארכה אם המחלה לא עברה אני יכול ללכת לביקור רופא כדי שיתנו לי הארכה של ימי ג' כי את הימי ג' הראשונים קיבלתי מרופא היחידה או רק רופא היחידה יכול לתת לי הארכה של ימי ה-ג' ואם אני הולך מחר לרופא היחידה והוא רואה שהמחלה לא עברה הוא יכול לתת לי עוד ימי ג' למרות שהוא כבר נתן לי 2 גימילים השבוע ?

למעלה