עד מתי נמשיך לשתוק?.

עד מתי נמשיך לשתוק?.

עד מתי נמשיך לשתוק?. אנחנו הולכים ברחובות מתוך פחד ברחובות של מדינתנו!! H-(

zipihersko

New member
שלום לכם

מישהי כתבה לי היום, `` אני מרגישה ממש כמו בת יענה, קוברת את עצמי כל הזמן באדמה מרוב פחד``.. אני אומרת לכם באמת מפחיד כל מה שקורה פה, מי היה מאמין שנצרך לפחד ללכת ברחובות שלנו, בעיר שלנו, בארץ שלנו, ... לא נותר לי שוב ושוב לומר, שאין באפשרותינו לעשות הרבה, אלא רק להתפלל ולקוות... קשה לומר שיהיה טוב כאשר יש רע, וכאשר רואים תינוקת קטנה בת 10 חודשים אומנם לא ראיתי את תמונתה, אם אראה אני ממש אתמוטט, אני כל כך אוהבת ילדים הם הדבר הכי יקר, והכי יקר בעולם, לשמוע על תינוקת קטנה, מה היא עשתה,מה היא כבר הספיקה לעשות בחייה שמגיע לה למות? או הנערים שהיו בדרכם לבית הספר כדי ללמוד, למה אלוהים לקח לנו אותם למה מגיע כזה יחס להורים שלהם, עוד משפחות שכולות נוספות... כמה חבל, כמה נורא שכל זה קורה, די די די, מספיק, אין לי דמעות יותר לבכות, כל כך רע, יש המון טוב בעולם, אני לא מזלזלת, יש טוב ויש רע... אבל תהיו עם עניים פקוחות,ואני בטוחה שאתם ערים, בדיוק כמוני לאור המצב, מה עושים, יש משהו לעשות, חוץ מלהתפלל ולקווה לעתיד טוב יותר? תענו לי בבקשה, יש משהו לעשות, חוץ מלהתפלל ולקוות. אני לא רוצה לכתוב דברים מזעזעים ותמונת קשות שכולנו יודעים, אני יודעת שיש גם טוב, אבל כל כך קשה לחשוב על טוב, כאשר במקום כלשהו אחר יש אמא שזועקת לשמיים על בנה שלה שקבור כבר באדמה... יום טוב לכולם לימונית

ShechOmar

New member
תקשיבי נשמה...

``בעל הסולם`` הלא הוא המקובל האלוקי איש האלוקים רבי יהודה לייב אשלג זצוק``ל אומר בספרו ``הקדמות לחוכמת האמת`` בהקדמה לתלמוד עשר הספירות (ואני מדגיש שזה לא קבלה)שיש צדיק ויש רשע כמו שכולם יודעים רק הוא מפרש את המונחים האלא לפי פנימיות התורה: צדיק - אחד ש``מצדיק`` את הקב``ה על כל מה שקורה לו אבל חשוב מאוד לציין שזה לא כמו שאת בטח חושבת שהוא מתכוון שצריך להגיד ``כפרה`` או ``יהיה טוב`` אלה ואני מדגיש להרגיש את זה בלב!!!! פשוט להרגיש את ההטבה האלוקית בכל אבל בכל דבר שקורה לנו אישית ולאומית!. רשע - אחד שלא מרגיש את הטבת הבורא ולכן הוא ``מרשיע`` את הבורא כי הוא מרגיש בליבו שכביכול הקב``ה עושה לו רע למרות שזה נוגד את אחד מיסודות האמונה שהקב``ה הוא הטוב והמיטיב. לכן כמה שזה נשמע אבסורד ואני מוכן להתווכח על כך שעות אפילו במקרה עצוב כמו היום שנהרגו שני ילדים תמימים צריך להפעיל את האמונה בבורא יתברך ולהאמין שהכל טוב ויהיה עוד יותר טוב. בנו בכורו של בעל הסולם (הרב ברוך שלום זצוק``ל) שפירש את אביו אומר שמי שלא נמצא עדיין בדרגה גבוה כזו של הרגשת הטבת הבורא בכל דבר ודבר אז מבחינה מסויימת הוא נקרא רשע בגלל שהוא מרשיע מבחינה מסוימת את הבורא אבל אם הוא משתמש באמונה שזה ה``כלי`` היחיד שיש לנו לעבוד איתו בעולם ובכך מאמין בבורא שהכל טוב אז הוא נקרא צדיק ברמת האמונה שזה לא כמו צדיק ברמת ההרגשה שהוא מצדיק את הבורא יתברך בכל דבר ודבר. בכל מקרה שיהיה לך הרבה הרבה שמחה כי את באמת נשמעת נשמה טובה שבסך הכל איכפת לה מאוד מעם ישראל וגם על זה יש לבעל הסולם מאמר שנקרא ``הערבות`` אבל לא נערבב שמחה בשמחה. אז עוד פעם שיהיה לך הרבה הרבה שמחה ShechOmar נ.ב. ``בעל הסולם`` זה המקובל האלוקי שחי לפני בערך 70 שנה בתקופת הרב קוק והוא כתב את פירוש ``הסולם`` לספר הזהר הקדוש.

zipihersko

New member
קראתי לא פעם, אלא פעמיים...

אני רק רוצה להגיד לך... שבאמת אכפת לי מעם ישאל, כמו הרבה מאיתנו שאכפת להם. המצב הוא לה הכי טוב, ואני חושבת שאין בידנו הרבה לעשות, חוץ מלהתפלל ולקווה לטוב, להמשיך להאמין למרות כל מה שקורה. תודה לך.

turbo

New member
אשריך אחי..

בס``ד אני איתך בכל מילה. וכדאי לדעת שאנחנו לא יותררחמנים מהקב``ה. טורבו

למעלה