עד מתי להניק?

עד מתי להניק?

שלום! ביתי בת כשלושה חודשים, יונקת מלא. אני שואבת לה לפעמים לפי הצורך, אם אני יודעת שאני צריכה ללכת ביום מסוימם אני שואבת מספר ימים לפני וזאת מכיון ששמתי לב שאחרי שאני שואבת אין לה מה לאכול והיא מתעצבנת, ואחרי שהיא אוכלת לי לא נשאר מה לשאוב.. רציתי לדעת עד איזה שלב מבחינת גיל הילד החלב הוא עדיין ממש חשוב להתפתחות של הילד והוא עדיין חלב טוב מבחינת תכולתו לילד? רופא המשפחה שלי אמר שאחרי כחצי שנה של הנקה האפקט של החלב נעלם וניתן לתת תל"מ במקום, האם זה נכון? אני יודעת שקשה לענות על זה אבל עד מתי המינימום שכדי להניק מבחינה רפואית? תודה לכל העונות!

Revili

New member
אין מינימום...

וגם אין מקסימום....והרופא שלך לא מבין הרבה בהנקה...תשאלי אותו עם יש לא אסמכתא מדעית לכך שלחלב אם אין ערך תזונתי לאחר חצי שנה. אם את רוצה, אוכל לצרף לך כמה מחקרים שמדברים על כך שהערכים התזונתיים של חלב אם רק גדלים ככל שהתינוק גדל. כל יום הנקה הוא רווח עבור התינוק, אני הנקתי מניקה בן שנתיים... איך אפשר בכלל לחשוב שאבקה מיובשת של חלב פרה יכולה להשתוות לחלב אם שמותאם בדיוק לצרכיו ולגילו של התינוק. בשורה התחתונה, חלב אם חשוב להתפתחות התינוק בכל גיל...רצוי להניק מלא עד גיל חצי שנה ולהמשיך להניק בתוספת מזון מוצק - עד שנתיים ויותר.

This article says it all

Dianne Weissenger wrote this article many years ago and it says it all. the AAP says that a minimum of 6 months of EXCLUSIVE breastfeeding is the best, then to add solid foods gradually so that by one year the baby is eating with the family and still breastfeeding for as long as mother and baby want. On the other hand, every day that you breastfeed is good for your baby. One study showed that babies that were breastfed only once in their life were different biologically from babies who were never breastfed. Remember, breastfeeding is the biological norm for human infants. Anything else is second best. Here is another work by Dianne which you shoudl read before you decide to stop breastfeeding. And check out this comparison.​

תודה ו..

תודה לעונות! אני יודעת שמאוד חשוב להניק ובגלל זה אני מניקה, חוץ מזה אני מאד נהנת מההנקה ואפילו זה נוח לי (מה שלא היה בהתחלה כשיצאתי לטייל בחוץ...) וכיף בלי לנקות בקבוקים, האוכל תמיד נמצא, בעלי אומר לקטנטונת שלה יש מסעדה ניידת והיא יכולה לאכול איפה שהיא רוצה
התכנון שלי הוא להניק מלא עד גיל חצי שנה ולהוסיף מוצקים ואז ההנקה היא רק חלק ולא כל היום, כך שאני מקווה שהכל יהיה בסדר וכך זה יהיה לפחות עד ספטמבר שהילדה תיכנס לפעוטון ואז אני אניק אותה בשעות שהיא בבית ונראה לגבי שאר היום (קשה לי לשאוב..). אני בטוחה שהרופא לא יודע מספיק, ולכן בדקתי פה איתכן. שבוע מקסים לכולן!

למעלה