עד מתי זה כואב ?

נרקיס7

New member
תודה, על העידוד,

מפה, מלמטה, זה נראה כל כך קשה... 15 שנה הערצתי אישה ונתתי לה כל מה שידעתי ועכשיו להתחיל מהתחלה...

א ש לי

New member
אתה לא מתחיל מהתחלה

אתה ממשיך גם אני כמוך נתתי את כולי 15 שנה לא מתחרטת לרגע המשכתי ומצאתי היום משהו עמוק יותר, אמיתי יותר מי היה מאמין?

פברואר68

New member
גם אני מצטרפת...לומר לך

שגם אני נתתי את כולי והתאמצתי להשקיע במשפחה בזוגיות אבל זה היה חד צדדי וחסר סיכוי...12 שנים כאלה....שהסתיימו זה עתה .... אל תתגעגע למערכת מקולקלת רק בגלל שכרגע עדיין לא בנית מערכת יציבה ושונה אחרת..... תהיה אופטימי.....תמלא את עצמך בדברים שאתה אוהב....תזכר...לפני שהיית נשוי. ..בתחביבים.......בעיסוקים..בהצלחה....

מאד מזדהה...../images/Emo24.gif

גם אני חייתי עם חסך מאד גדול של חום ואהבה במשך זמן לא מבוטל עד שיום אחד קמתי ועשיתי את הצעד הכל כך אמיץ.... עברו יותר משנתיים, עם הגבר שאיתו הייתי 20 שנה אנני שומרת על קשר אך הגעגועים למסודר עדין קיימים... משהו כזה שנותן בטחון, הרגשת שייכות מסויימת ... אבל, משתדלים להסתכל קדימה, לחיות את החיים, להנות גם מהלבד למרות שלפעמים זה לא קל...במיוחד בתקופת החגים. ומה שנשאר לי לומר לך זה שתתחזק ותשתדל להביט קדימה ולהנות מהדברים הקטנים.חג שמח.

ג ל י ן

New member
הבגידה זה מה שכואב לך

זה שטיפלת בה בזמן מחלתה ונתת את כל כולך ובסוף זאת התודה. לפי דעתי אתה עדיין כועס עליה ועל התנהגותה. זה יעבור כשתלמד לסלוח לה אמיתי מבפנים , לשחרר את הכאב ולאחל לה כל טוב וכמובן בריאות בגלל ילדייך. זה לא קל אתה עדיין בשלב הכעס אבל הזמן וגלגול החיים יאפשרו לך זאת. מי שהציע לך לחפש אהבה אחרת ..........לדעתי עדיף להגיע לאהבה חדשה מחוזקים רגשית ולא בכל מחיר. בהצלחה

סימפתי

New member
על מה הכאב? טוב שזה נגמר

נרקיס יקר 1. אם זה נגמר, סימן שזה היה צריך להגמר. 2. כשמקאים מזון מקולקל, לא בולעים את הקיא בחזרה. 3. לא בוכים על חלב שנשפך, גם אם הוא היה פעם טוב. 4. תגיד תודה שלא הורעלת, לא נרצחת ואינך קורבן של אלימות פיזית ונפשית. 5. תלמד להתמודד עם סופניות. לכל דבר יש סוף. 6. זכותך לזוגיות עם אהבה, הערכה והערצה. כאשר זה כבר לא קיים? מה הטעם לשאוב מים מבאר יבשה? 7. זכור שיש הרבה דגים בים, מלא החופן "דגים" טעימים לחיך... 8. מביטים קדימה אל ההוה והעתיד ומשננים את השיר של פרנק סינטרה The best is yet to come שנה טובה

מיי לי

New member
ל ש ח ר ר

טבעי לכאוב וטבעי להתגעגע. זה לגיטימי ומובן, אבל עליך ללמוד גם לשחרר את הכאב והגעגוע ולא להחזיק בהם. פשוט ללמוד לקבל את המצב החדש ולהפיק ממנו את הטוב ביותר האפשרי בשבילך. כאב וגעגוע, כבודם במקומם מונח, אבל אם תאחז בהם, רק תעצים אותם יותר ויותר, רק תשקע בהם יותר ויותר, וחבל...... הגיע זמן השיחרור. קח נשימה עמוקה, וצא לדרך חדשה, מרתקת, קסומה........ הדרך החדשה מרתקת וקסומה כי אינך יודע מה מחכה לך מעבר לפינה. זה מסקרן ומרתק כאחד. אל תסתכל על העבר, למד לקבל אותו ולהכיל אותו. בהצלחה

eesof

New member
יפסיק לכאוב כאשר תמצה את כל הכאב

הכאב - פשוט תגובה של החלמה ממה שקרה. אם לא תמנע ממנו - אלא תזרום איתו - הוא יחלוף.

חנתי

New member
כל כך נכון...

ההתנגדות לכאב יוצרת מחסומים וכאב גדול יותר מהכאב עצמו. אאסוף כתב נכון, תקבל את הכאב ותחווה אותו ואז קרוב לוודאי שיגיע שלב בו תמצה אותו. אני גם צריכה לנסות עוד שלב בהתמודדות איתו ולא מולו:) חג שמח לכל הכואבים, תיכאבו בשימחה:)

R a c h e li

New member
../images/Emo23.gif כאב ......

כמו ים הסערה מטריפה את הנשמה... אט אט הים ירגע..... ולך הפלגה נעימה....... כלומר פחות מכאיבה........בהצלחה.....

עד מתי שתחליט עד כאן../images/Emo88.gif...

בולשיט אין לנו את הכוח לעצור את הכאב זה מאוד מחלחל אך למען האמת זה לוקח עבודה עצמית גדולה רק כך תוכל להכהות את הכאב עד פרידתו אז התחל במלאכה ואנו נהיה כאן עבורך

חבר.. זה תהליך הדרגתי, בו לך יש חלק

פעיל מאוד. כלומר, אם יקרו לך דברים, או תעשה פעולות מסויימות, התהליך יתקצר ויהיה קל. הכאב שלך הוא לא לתמיד. אתה כנראה כואב את הפגיעה שבבגידה, אתה כואב את כאב ילדיך שנאלצים להתחלק בין שני בתים, אתה חש בדידות ואי שקט.. אתה מתפתה ומשתעשע במחשבה שהיא עוד תלויה בך, ומעצים זאת על ידי האמירה שהוא לא מספק את מה שהיא חשבה שהוא (חומרי או פיזי..רוחני??), צא מזה... אל תשקע לזה, אל תרחם על עצמך או ילדיך בקטע הזה. ככל שתטיב להבין את המניעים שלך ואת התהליך, תהיה בשליטה גם בתחום הרגשי ויהיה לך קל. כך למשל, אם תמצא בת זוג נהדרת ותקיים איתה זוגיות ומשפחתיות, לא תחוש את הבדידות שחשת דוקא כעת, בחג.אם תחשוב מה בא מאקסיתך ממניעים טהורים ומה בא ממניפולציה שתוצרה הוא תמורה רגשית או חומרית... יקל לך.. תתגבר...

אני אנסה לענות

המצב שלך מאוד מוכר מאידך מאוד אינדבידואלי כל מי שכותב לך כותב ממקומו ולכן אין לקחת את כתורה מסיני . כך גם דרך ההתמודדות תקח מה שנוח לך אבל תתמודד כפי שמתאים לך כנ"ל לגבי מה שאני כותב לך . תנסה לבודד את מה שקורה לך ולפתור כל בעיה בנפרד הגעגועים לילדים קשים ? תתקרב יותר תשהה יותר תשקיע יותר עייפות מזוגיות תהנה מהחופש לבחור לזיין ולהמשיך הלאה קושי כלכלי לאישה ? זה מה שהיא בחרה היא חייבת להתמודד וכך הלאה .. אבל העצה הכי טובה שאני יכול לתת זה ההידברות בינך לבין פרודתך במידה ואתם רואים שיש מצב לחזרה כדי לשקם את מה שהיה לכו על זה לפעמים קבלת ההחלטה לפרידה נובעת מאי ידיעה מה מצפה מעבר לאופק אל תינטור על מעשי העבר. בהצלחה

דפנה 11

New member
ניצוצות והבלחים קיימים וגם עולות

לפעמים השאלות אך בערב החג כשנסעתי לארוחת נחג, התבונננתי ברכבים שעמדו לידי ברמזור (לא היו הרבה כי כבר היה מאוחר), אבא, סבתא,אמא שיושבת מאחור עם 2 ילדים מצווחים (חלק מהילדים דווקא היו בסדר) התבוננתי בפנים שלכם... עמוק עמוק לא ראיתי חיוך גדול או נהרה גדולה של אור על פניהם. נזכרתי, כן גם אני הייתי שם ולא רוצה לחזור לשם לא כי היה ככ ככ רע אבל זה לא היה כייף גדול ולי דווקא היה כייף תחושה קלה של חופש, אז אולי מחר ארגיש אחרת ובעוד שבוע שוב אך ככה זה לומדת להכיר את החדש, לטעום כי אפשר גם אחרת... חג שמח

חנתי

New member
מה השורש של המילה משפחה?

לפני שנתיים בדיןק נסעתי לסיני כפרודה עם חברות במלון והרגשתי ממש מאושרת למראה המשפחות שבילו יחדיו, שאני לא שם כבר. משפחה זה יופי, אבל חתיכת נטל. מ = שפחה :)

נרקיס7

New member
תודה על התגובות...

תודה, תודה, תודה, על כל התגובות - בשירשור וגם בפרטי. אני מבטיח לחיות עם הכאב ולהתחיל לטפח את עצמי. הבוקר נסעתי לאשקלון (שעה נסיעה) וצללתי שם (דבר שלא עשיתי מעולם, כי איך אפשר ביום חג לעזוב את המשפחה ולצאת להינות לבד ?) כשחזרתי בחרתי בכביש הנוסע דרך קיבוצים ומושבים לא מוכרים ופתאום התנגן לי שיר בלב. אז כניראה אפשר גם אחרת, אבל לסלוח אני עדיין לא יכול - עוד ארוכה הדרך. אבל זהו, כניראה, הכיוון הנכון. עכשיו לאכול מרק אפונה שהכנתי אתמול ולקרוא ספר טוב על הספה שבסלון (יש גם ייתרונות בלהיות לבד...) שוב תודה לכם, ואמשיך לכתוב כי נתתם לי כוח. שנה טובה ו"אנוכית" כי אם נחשוב על עצמנו נוכל לפנות לאחרים בחיוך ולהיות גם עבורם (את הדרך ההפוכה ניסיתי, היא קשה יותר...) הנרקיס

נרקיס7

New member
מצד שני...

גם בישלתי מרק (אפונים עם נטיפי בצק) וגם גיהצתי חולצות מול הטלוויזיה ועשיתי כביסות... עכשיו אני מפחד להגיד שזוהי התחברות לצד הנשי כי כל הנשים הצוללות והגברים המבשלים/מכבסים יקפצו עלי... נרקיס

eesof

New member
בסדר - מותר להתחבר גם לצד ... ההוא

אבל ממה נהנית יותר ?!

למעלה