עד לאן מאזין רדום מגיע ?

hayelet1

New member
עד לאן מאזין רדום מגיע ?

האם כאשר מושמעת שיחה ביזמן שבנאדם רדום: 1). המאזין (הרדום) מצליח להוציא את המאפיינים הפונולוגים מן הסיגנל האקוסטי (מאפיינים פונולוגים שכבר מאוחסנים בזכרון לטווח קצר) של הדוברים המשוחחים ? המאזין הרדום מצליח להוציא מידע מן הסיגנל האקוסטי ? 2). המאזין הרדום מצליח להמיר באופן תקין את המידע האקוסטי למידע סנסורי ? 3). "מידע לשוני" קיים (הכולל ידע פונולוגי, סמנטי של השפה, תחבירי, לקסיקלי וכו') נמצא במילא בזכרון לטווח ארוך. אמורה להתבצע "התאמה" בין המידע שהוצא מן הסיגנל האקוסטי לבין אותו "מידע לשוני" קיים שנמצא כבר בזכרון הארוך. האם המאזין (הרדום) מצליח לבצע את ההתאמה הזאת ?

hypnopædia

ובמילים אחרות Sleep Learning לא הוכח כקיים. כדי שנדע אם משהו נלמד תוך כדי שינה צריך להיות יכולים בעת הערות לקבל משוב מהאיש הישן לגבי המידע שנכנס לו דרך האזניים כשהיה רדום. כדי לקבל משוב על מידע - צריך לקרות איזה עיבוד כלשהו לסיגנלים האקוסטיים ברמת פיענוח וברמת קישור לסיגנלים ידועים ואינפורמציה קודמת. אין שום הוכחה שכל זה אכן נעשה בשינה. אפשר כמובן גם להסתקרן יותר ולחפש מה יש לגוגל לשלוף על hypnopædia.

hayelet1

New member
נשארתי לבד

Sleep Learning זה נושא ענק. לא התכוונתי אליו בכל השאלות שלי. למרות שאם החוקרים היו בודקים את הנושא של Sleep Learning, היו הרבה אנשים מתעניינים ואני בתוכם. למעשה, השאלה שלי קשורה כנראה לפרק מסויים שלומדים אותו, נוירופסיכולוגים, קלינאיות תקשורת ונוירוקוגניטיבים ומרפאים בעיסוק שמוכשרים לטפל באנשים ובעוד מקצועות אחרים. לצערי, לא קיבלתי מענה מקלינאית תקשורת, כי שאלו אותי "את סטודנטית?", ואני לא וזה מאוד מקשה עלי. בסך הכל, רציתי לדעת ואין לי את מי לשאול. נשארתי עם השאלה לבד. זה עצוב כי בספריות של אוניברסיטאות אין לי מושג איך להסתדר עם אנגלית ואצטרך שיתרגמו לי כל דבר. כשלמעשה יש תשובות לשאלות שלי. לשינה יש 4 מרכיבים וזה דבר ידוע. השלב האחרון הוא REM. כשאנחנו מאזינים לדובר שמדבר, הקול שלו מרעיד את האטומים באוויר (צלילים אקוסטים) וגלי הקול מגיעים לאוזניים. הקול הוא סתם רעד פיזי שיוצר גלים. ואז מתחילה השאלה שלי. כי השלב הראשון, הוא להפוך את הצלילים האקוסטים לאותות חשמליים. האותות החשמליים בשלב הזה, הם סתם כמו רעש חשמלי בלי שום משמעות (סמנטית). הרי הגלים האקוסטיים הם גלים. מורכב עליהם מידע בעל משמעות (התוכן: המילים וכו') אבל בשביל לגלות אותו, כמו במכשיר רדיו צריך להמיר אותו לגלים חשמליים (ברדיו, משתמשים במעגלי תהודה). ואז כבר בשלב הזה, נכנסת השאלה שלי, האם אדם ישן שנמצא בשלב REM לא עושה את המרת ה"ליחצי אוויר" האקוסטים והופך אותם לאותות חשמליים (שבשלב הזה הם "רעש" חשמלי) ? אחרי השלב הראשוני הזה, המוח צריך לפענח את הגלים החשמליים שנכנסו ב"מבוא" (באוזן) המוח, ולפענח את המרכיבים שלהם ממש בדיוק כמו גלאי AM ,FM. אבל למבוא לא נכנסים סתם צלילי פסנתר, אלא נכנסים צלילים של דיבור ולמדנו בגילאי שנה עד שלוש שנים להבין שיש לדיבור משמעות. אז צריך לגלות את המרכיבים של הדיבור. אז לסיגנל האקוסטי יש גם מאפיינים פונולוגים כי הוא מורכב מעיצורים, הברות... זה לא חדש לנו כי הסימנים הפונולוגים כבר נמצאים אצלנו בזכרון לטווח ארוך כזכרון פרוצדורלי שבאופן אוטומטי אנחנו מכירים את הפונולוגיה. אבל בכל זאת, אנחנו מקשיבים ונכנס כרגע, צליל אקוסטי ל"מבוא" ותורגם ל"רעש" חשמלי ורק צריך לפענח "איזה סימנים פונולוגים יש ב"רעש החשמלי". אז לצורך כך, צריך לפענח מהאותות החשמליים (כמו רעש חשמלי) של השיחה, את המאפיינים הפונולגים שה"רעש" מגלם בתוכו. בעירנות זה אין בעיה עם זה. וכאן נכנסת השאלה השנייה שלי. האם ביזמן REM של השינה, הרדום מצליח לפענח מהרעש האקוסטי חסר המשמעות, את המאפיינים הפונולוגים שהוא מגלם בתוכו? המאזין הרדום מצליח להמיר באופן תקין את המידע האקוסטי למידע סנסורי ? אחרי שאדע, את התשובות לשתי השאלות הראשונות, אבדוק את התשובה לשאלה השלישית. אז זהו, שאני לא הצלחתי לקבל תשובות ונורא התאיישתי כי נשארתי לבד, בלי לדעת איפה אפשר לבדוק תשובות לשאלות שלי. שמאוד מעניינות אותי.

אין לי מושג

לגבי השאלות שלך הדבר היחיד שלא ברור לי זה איך מבררים עם איש ישן מה הוא פיענח... הרי הוא ישן. כשבודקים פעילות מוחית מבחוץ בכל מיני דרכים של הדמייה לא רואים "משמעות" רואים פעילות חשמלית. אז יכול להיות שאם מחברים איש ישן לאיזה מכשיר שבודק פעילות של תגובה אודיטורית - עדיין זה שיש פעילות לא עוזר להבין הקשר סמנטי.

למעלה