עד לאיפה יגיע השמאל?

עד לאיפה יגיע השמאל?

חיים ברעם תקף בתקשורת הצרפתית את בית"ר פרשן הכדורגל הקניט בראיון לעיתון 'ליברסיון' את הצהובים-שחורים: "אין להם אפילו שחקן ערבי אחד, הם דאגו לסלק ניגרי רק בגלל שהוא מוסלמי" תומר גנור התקשורת הצרפתית מעולם לא הביעה חיבה יתרה למדינת ישראל. 48 שעות לפני המשחק המסקרן בין ישראל לצרפת, מחמם העיתון 'ליברסיון' עוד יותר את האווירה המתוחה עם פרסום ראיון שערך עם פרשן הספורט חיים ברעם, התוקף את מנטליות הכדורגל בארץ הקודש. 'ליברסיון' הסתמך על הראיון עם ברעם, אחד מפרשני הכדורגל הבכירים בשנים האחרונות, כדי לתאר את התחלואים של החברה והספורט הישראלי, "המפולגים מבחינה פוליטית וספורטיבית", כפי שמציין העיתון הצרפתי. ברעם, הידוע באהדתו להפועל ירושלים בכדורגל, תוקף את היריבה העירונית ומספר: "אין להם אפילו שחקן ערבי אחד ויותר מזה – הם דאגו לסלק שחקן ניגרי רק בגלל שהוא מוסלמי ומנעו הגעתו של חלוץ נוסף, נוצרי, רק בגלל ששמו הפרטי ישמעל". ברעם הוסיף: "אם יהיו 50 אלף צופים באיצטדיון, אז הם מפולגים ומבולבלים. זה לא ה'אולד טראפורד'. יש את אנשי מפלגת העבודה השמאלנים והאדומים, אנשי המעמד הבינוני, סנובים (מכבי תל אביב) ולאומנים (אנשי בית"ר)". ברעם מזכיר בראיון שסמלים של מפלגת העבודה נמחקו, כמו למשל עיתון הפועלים 'דבר', הדגל האדום וההסתדרות: "היום אנשי ההיי טק שלנו לא יודעים אפילו מי זה קרל מרקס, אפילו לא אנשי השמאל. אוהדים ממוצא ספרדי נאלצים לעודד קבוצות ממעמד הפועלים על מנת לשמור על עבודתם, בעוד שליבם פועם עבור בית"ר ירושלים". עבאס סואן. "ערבי בנבחרת -קרוב לאידיאולוגיה שלי" (צילום - איי פי) על אהדתו להפועל ירושלים, מספר ברעם: "לאהוד את הפועל זה לומר 'לא לגזענות'. אנחנו ציבור שאיבד את כל התוכניות שלו והפך לעבדים של ארצות הברית. הדיוקן של צ'ה גווארה מופיע על החולצות של אוהדי הפועל ירושלים ואני אוהב את זה. בנבחרת ישראל משחקים שלושה ערבים – וואליד באדיר, עבאס סואן ועבד רבאח, וזה קרוב לרעיון האידיאלי שלי, מדינה ליהודים ולערבים". על המשחקים הקרובים של הנבחרת, הוא אמר: "אגיע למשחק בין ישראל וצרפת עם הבן שלי מבלי לצעוק קריאות מטומטמות נגד הצרפתים. בכלל, נורא התאכזבתי כאשר צרפת הפסידה לגרמניה בפנדלים בחצי הגמר המונדיאל בספרד 82'. אני אוהב נבחרות מהעולם השלישי כמו ניגריה וקמרון, ונבחרות בהם מופיעים שחקנים מקבוצות אתניות שונות, כמו צרפת. ההערצה לזינאדין זידאן משותפת בישראל לערבים ויהודים". העיתון הצרפתי לא מסתפק בכך ומדגיש את סלידתו הגדולה של קהל בית"ר לשחקנים הערבים של היריבות, בכך שהוא משמיע ללא הפסק קריאות של "מוות לערבים" באיצטדיון טדי.

nimrat

New member
מר זין ?

מה בדיוק הבעיה ? לא הבנתי !!! אם ברעם מגנה את ההתנהגות הגזענית של אוהדי בית"ר ב"ידיעות אחרונות", זה בסדר ? ב"ליברסיון" זה אסור ? הריני מגנה התנהגות זאת בכל רחבי כדור הארץ, הצטרפתי לברעם ואני מתגאה בכך. ואתה ? יכול להצטרף לאוהדי בית"ר, ולנהום כמו קוף לכל מי שדתו מוסלמית.

מה בדיוק הבעיה?

שכחתי אל מי אני מדבר פשוט שכחתי שצריך להסביר פה לאט לאנשים צרפת שידועה כמדינה שונאת יהודים לא צריכה תוספת מחיים ברעם כדי לחזק את שנאתה אלינו אתה חושב שמעניין את הצרפתים אם זה בית"ר בכלל? מבחינתם כל הקהל בישראל צועק מוות לערבים

shay or eli

New member
להיפך,

הוא הדגיש את היתרון של הפועל על בית"ר. זה מראה שלא כולנו חבורת גזענים צווחנית. בכל אופן, מי כמו האירופאים יודע שמגרשי כדורגל זה המרכז הלאומי של הגזענות וגסות הרוח בכל מדינה בעולם.

אני מתאר לעצמי את הכותרת

של אותו עיתון "עיתונאי ישראלי בכיר טוען שכל הקהל בישראל גזעני" זה שהוא הדגיש זה לא אומר שזה מה שיפורסם! עיתונאים ועל אחת כמה וכמה צרפתים שונאי ישראל ינצלו את הטמטום של ברעם ויהפכו אותו לשמן שיישפך על מדורת השנאה לישראל זה בדיוק כמו היציאה של טומי לפיד כשאמר שהזקנה שראה מחפשת את ביתה הזכירה לו את סבתא שלו מה היו הכותרות יום אחרי? שר בכיר"ישראל מתייחסת לפלסטינים כמו הנאצים"

shay or eli

New member
והרי החדשות: "אוהדי כדורגל גזענים!"

צרפת כולה נתקפה תדהמה. כותרות המשנה: "השמיים הם כחולים", "כשמזדקנים השיער מאפיר" ו- "שמעון פרס מוביל בסקרים".

אשרת

New member
בסך הכל מדובר על כדורגל.

לכל קבוצה בכל מדינה יש את המעריצים החוליגנים שלה. מה הביג דיל בדיוק. אז לאנגליה יש את הבריונים של מנצסטר יונטייד , לצרפים לא חסר ולנו יש את הקומץ של ביתר , שמעניין מה ישיר השבת מול סכנין, לאור העבודה שהקפטן שלהם (אם אני לא טועה) הביא את השער המדהים בדקה האחרונה מול אירלנד... מתי תפנים שמותר למתוח ביקורת על מדינת ישראל גם בעיתונים זרים וגם על ידי ישראלים? מה כל כך פגום בכך?

nimrat

New member
והם צודקים

אז תפסיק עם הגזענות שלך ותשכנע את אוהדי בית"ר שיפסיקו גם כן. ובא לציון גואל ואם ברעם לא יתראיין בצרפת ? הם יאהבו אותנו ? מה הוא עשה ? סזון ? בחייך, תעשה לי טובה

וכך אנחנו מיוצגים מול כל המדינות

אנשים לא חושבים על הנזק שהם גורמים לנו בתור מדינה, גם ככה איך שאנחנו מיוצגים בחו"ל על הפנים. בנוסף, שינאתם כלפי הימניים כ"כ חזקה שהם מוציאים דיבה עליהם מול העולם, כאילו לא די לנו בבעיות הביטחון ובמסגרת הסיכסוך הערבי-יהודי. שינאה תהומית. בסוף כולנו נפסיד...

nimrat

New member
ענבל

מי שגורם את הנזק הם אותם גזענים מכוערים שמקללים אדם מפני שדתו שונה משלהם. ממילא אין אפשרות להסתיר דבר וחצי דבר בעידן האינטרנט. ניסיון לסכור פיות ו"להחביא את הבושה" רק יגביר את התופעה. יש לדבר על כך בכל פורום, אין מה להתבייש. לדבר על משהו, זה הצעד הראשון בפיתרון הבעיה.

לא בא לי לענות לאדם ברבר כמוך

אבל אענה בשביל חברי הפורום: אין מה להאשים את אוהדי בית"ר. הם קבוצה שרוצה להחשב ונחשבת לציונית. והיא לא רוצה שבין שורותיה ישחק שחקן ערבי, מטעמים ברורים. זו זכותה. המשחקים הללו טעונים מאוד משום שהם לא רק יריבות. הם הרבה יותר מזה. משחקי הכדורגל והכדורסל הם עוד שלב בהכרתנו לכבוד מצד מדינות העולם. אני גם מבינה את העניין ששחקנים זרים שחורים משחקים. הם לא ערבים. אין להם רצון וודאי להשמידנו כמוהם. אין כאן שום בושה. הבושה היא של אותו שוער צרפתי האומר שלא בא לו לבוא לישראל משום שאנו מדינה כובשת. נכון, אנחנו כובשים (כבשנו בחזרה את מה שהיה שייך לנו), אבל אנחנו הכובשים הכי מוסריים שיש.

nimrat

New member
אם לא בא - למה את עונה

מעבר לכך, אומרים ברברי ולא ברבר. אני מסכים איתך ש"אין להאשים את אוהדי בית"ר" שהרי חבורה של גזענים גסי רוח אלה מתנהגים בדיוק כמו שגזענים גסי רוח מתנהגים. להדביק לזה את המילה "ציונות" זה כבר מעשה נלוז. אין כל קשר בין "ציונות" לנהמות של קופים מיוחמים המופנות כלפי שחקנים שצבע עורם או דתם קצת שונה. ציונות היא תנועה לאומית ששמה לה למטרה לבנות בית ליהודי העולם בארץ ישראל, ואיך זה מתחבר לחבורה של גזענים נמוכי מצח, לא ממש ברור לי !!! יש קשר הדוק וברור בין "גזענות" לבין התנהגות כזאת, ויש אף המכנים התנהגות זו בשם התנהגות ברברית (אם כבר הזכרת את המילה) משחקי הכדורגל והכדורסל הם לא יותר מאשר ספורט, וככזה יש להתייחס אליהם. כולנו שמחים שנבחרת ישראל מנצחת, או שהקבוצה שאנחנו אוהדים מנצחת, אך בין זה ובין גזענות ? רחוקה מאוד הדרך. אני מתפלא מאוד לקרוא מילים כאלה מאדם יהודי, שרק לפני 60 שנה, צעדו הורי הוריו למשרפות הגזים, כאשר הגרמנים משמיעים טענות די דומות. לעניין בארטז, השוער הצרפתי. זכותו לא לאהוב את ישראל, והוא "חטף" שאגות בוז כל המשחק, כפי שהייתי גם אני שורק לו, אך לא בגלל שהוא ערבי או נוצרי. אינני רואה כל קשר בין זה לבין נהמות גזעניות. מעבר לכך, שרץ מתועב אחד, אינו מכשיר שרץ מתועב אחר. יש פתגם ידוע שאומר כי "הפטריוטיזם הינו מיפלטו של הנבל", ואת גברת צעירה, רצה מהר מאוד למיפלט הזה, תוך השמעת טיעונים הגובלים בגזענות. אגב: אין דבר כזה "כבשנו בחזרה את מה שהיה שייך לנו" ואין בעולם דבר כזה "כובשים מוסריים". כיבוש לעולם לא יכול להיות מוסרי, נקודה. זה כמו להגיד: יש לי חתול לבן בצבע שחור. השכילי ולימדי לכתוב דברי שטות מעת לעת, לא נורא. לתמוך במעשים גזעניים ולכנות אותם "ציונות", זה כבר מוגזם מאוד. עוד תגדלי ותביני איזה שטויות את כותבת. אני מקווה... בהצלחה

st dragon flame

New member
והוא טועה?

אוהדי בית"ר אכן שונאים ערבים ומוסלמים ובאמת זרקו מהקבוצה שחקן ניגרי בשל היותו מוסלמי, ברעם לא המציא שום דבר אלא סיפר מה קרה-האם בעיתונים בארץ לא מתפרסמים ראיונות עם אנשים מחו"ל שמביעים ביקורת על הנעשה במדינתם? חופש הביטוי מקנה לברעם לפרסם את הביקורת שלו על הקהל של בית"ר גם באלג'זירה אם הוא רוצה. היה עדיף אם במקום לבקר את ברעם על היותו בוגד שמאלני מלוכלך שהעיז לספר לעיתון צרפתי על ההתנהגות הגזענית של אוהדי בית"ר היית מביע ביקורת על צעקות ה"מוות לערבים" של יושבי היציע המזרחי בטדי. אבל אני מעריך שזה פשוט לא מספיק חשוב בעיניך כל זמן שזה לא יוצא החוצה... ולמה אתה טוען שהליברסיון מחמם את האווירה? האם באת בדרישה מספורט חמש לא לשדר את הקטע שבו אמר בארטז שהוא לא רוצה לבוא לארץ? אני לא מוצא שום פגם בכתבה הנ"ל. וד"א-ישראל היא ממש לא היחידה עם תרבות ספורט של גזענות-בערך בכל אירופה יש קבוצות עם היסטוריה ומצע גזעני ופאשיסטי (לאציו רומא וריאל מדריד לדוגמא) ורובם גם עם קהל הרבה יותר גרוע משל בית"ר.

אני לא מבין מה יצא לו מזה

ללכת לבכות אצל מדינה אנטישמית שפך שמן על מדורת השנאה כלפינו

אשרת

New member
מי שישנא אותנו בגלל אותם אוהדי

כדורגל.. הוא גם ככה שנא אותנו, רק שמצא לו סיבה פורמלית על זה. מה כל כך מרגש בכך?<

מה שמעצבן הוא

שיש כאלה בעלי ת.ז כחולה שמשתפים פעולה עם אותה שנאה שלא לאמר גם שונאים באותה מידה

st dragon flame

New member
וההקשר לדיון פה הוא?

האם העובדה שחיים ברעם דיבר על הגזענות שקיימת בין אוהדי בית"ר (והיא בהחלט קיימת) בעיתון צרפתי, תוך כדי ראיון שערכו איתו הופכת אותו לאנטישמי? הוא סך הכל תיאר מצב קיים שמפריע לו-גם בעיתונים ישראלים מדברים תושבי חוץ שלא אוהבים משהו בארצם, וגם הם מזכירים את הדבר אם הוא קשור לראיון (אני מעריך שנושא הראיון לא היה מצבה של הפועל י-ם)

אשרת

New member
אין שום קשר לדיון פה.

יש אנשים שלטענתם אסור למתוח ביקורת על מדינת ישראל והתנהגותה בטענה שזה מהווה 'דלק' לשנאתנו בעולם. רק חבל שהם לא מבינים, שלא משנה מה נעשה ואיך נתהג , לא כולם יאהבו אותנו, והאנטישמיות, כמו הגזענות של אוהדי ביתר, לעולם תשאר , וזהו.

כן הוא אנטישמי

הכותרת באותו עיתון בטח הייתה שהיהודים שונאים א הערבים גם בספורט

אשרת

New member
לא הבנתי..

אסור לישראלים למתוח ביקורת על מדיניות מדינתם? אנחנו דיקטטורה ואף אחד לא אמר לי ?

למעלה