עד כמה ?

רויתית

New member
עד כמה ?

כמאמנת חדשה אני סקרנית לדעת עד כמה מותר לי / לנו כמאמנים להיכנס לחייהם האישיים של המתאמנים ? מתאמנת אחת מספרת על כך שהיא חווה את חייה כמשהו מאוד מאוד קשה .. ולאחר קצת "חפירה " עולים היחסים הקשים ביותר שהיו לה עם הוריה בילדותה . הצעתי - העליתי את רעיון הסליחה ..מתוך כוונה להצביע על כיוון מסויים , היא התנגדה לכך נחרצות .. הרגשתי שאני נכנסת לאיזה שהוא סיחרור כאן .. אחרי הכל מה אני מבינה בכל מה שתיארה ( ותיארה דברים קשים ) . מתאמנת אחרת מספרת על כך שהיא לא מספיק אסרטיבית מול ילדיה , וגם כאן אני תוהה . אולי זה משהו שאני לא מבינה בו כי אין לי ילדים ? אולי אסור לי להיכנס לאזור הזה ? ועוד שאלה .. איך אתם ממקדים ? עם שתי מתאמנותיי אני מרגישה לא פעם את הקושי למקד , דבר שנראה לי חשוב . אני

Y A R A

New member
הי רויתית

מה שחשוב הוא לא הסיפור עצמו אלא החוויה שנותרת ממנו. אם למשל, את מתמקדת עם לקוחה ברעיון הסליחה והיא לא מוכנה אליו אז גילית כאן משהו. אפשר להתעכב כאן בלמידה: מה קשה בלסלוח? מה קשה בלשחרר? איפה עוד בחיים קשה לה לסלוח? איפה היא לא סולחת לעצמה? מה שאני מנסה להראות לך, שמכל מקום, האימון צריך לחזור אל הלמידה שלה על עצמה בלבד. כנ"ל המתאמנת עם הילדים. זה לא רלבנטי אם יש לך ילדים או לא, כי אין לך צורך להבין את הסיפור ואת העלילה, רק את החותם שנשאר ממנו: אסרטיבייות. שוב- מה זו אסרטיביות, כיצד חוסר אסרטיביות משפיע עליה? איפה עוד היא לא אסרטיבית בחיים שלה? מה היא הייתה עושה כדי ליצור יותר אסרטיביות? תשתמשי גם בדימויים: לו אסרטיביות היתה חיה, מה היית בוחרת? לו היית יכולה לפסל אסרטיביות, איזה מן פסל היית יוצרת?

רויתית

New member
דימויים

אני מאוד אוהבת ציורים באופן אישי . כמובן כל אחד והדרך שלו .

Yin

New member
כמה שצריך

כמה שהם נותנים לנו. הכל לפי המטרה האימונית ומה שמקדם את המתאמן לעברה. לגבי מיקוד - תני, בבקשה, דוגמה לקושי לשמור על המיקוד. עדי

רויתית

New member
דוגמא

יש הרבה , כמעט בכל נושא . אני משתדלת להיות "סלחנית "בעניין , כי גם אותי היו צריכים למקד - ועדיין , באימון שאני עוברת
ואני גם זוכרת את הותק , שלי ושלהן

Yin

New member
דוגמה?

זו דוגמה לפיזור ולא למיקוד. כמה דברים על מיקוד: 4. קשה להפריז בחשיבות המיקוד. זו הדרך לעבודה מתוך השקעה מינימלית של אנרגיה מבלי לוותר על איכות התוצר/הגעה למטרה. 21. חוסר מיקוד יכול להיות מחוסר נוחות, האחרון נובע מפער שבין הכיוון למטרה לבין הכיוון שהמעשים מובילים. 37. חוסר מיקוד יכול לסמן בריחה מנושא כאוב וחשוב. 5. בכל פעם שמתאמן חש לא חד וחסר מיקוד כך גם המתאמן, ולהיפך. כן ניתן לשקף תחושה זו כבסיס לשיחת מיקוד. 0. תנועות ומנח של הגוף - כשאני חש בחוסר מיקוד, אני נוהג פשוט לסמן חץ עם הידיים - תנועת התכנסות. 2. לבקש לנסח מחדש והפעם ב 4 מילים, במילה. עדי

רויתית

New member
פיזור במקום מיקוד

מס' 2 הוא הרלבנטי בעיניי , כמו גם 5 .הדברים ברורים לי , העניין הוא שאני לא יודעת איך להעביר את זה למתאמנים .צריכה לעבוד על זה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כמה שצריך

כמאמנת, עלייך להכנס לחייהם של המתאמנים במקום שהם מזמינים אותך, ולפעמים קצת יותר. אם היא סיפרה על היחסים הקשים עם ההורים, הרי שחשוב היה להעלות את הנושא. לעיתים, בנקודה זו תרגישי שהנושא עמוק מדי לאימון ותפני לטיפול פסיכולוגי. לעיתים עלייך לשאול את השאלה הקשה - את חווה את החיים כקשים - האם זה קשור לילדות שלך? - כדי להבין יותר. אחד הדברים החשובים ביותר באימון הוא לשמור על האג'נדה של הלקוח ולא על שלך. האם יתכן שמצאת את נושא היחסים עם ההורים קצת כבד עלייך, ורצית להציע לה סליחה כפתרון? ההצעות צריכות לבוא ממנה - עלינו לשאול בכיוון של: מה את מרגישה ביחס להורים שלך כיום? אם כל הכיוונים היו פתוחים - לאן היית רוצה לקחת את היחסים שלכם? משם יעלה - שהיא מוכנה לסליחה, או שיש עדיין הרבה כעס שיש לעבד, או שהיא רוצה כרגע להתרחק - לאן שהיא תיקח את זה. לגבי המתאמנת שמרגישה חסרה אסרטיביות - שאלי אותה - מהי אסרטיביות בשבילך? איך תהיי עם יותר אסרטיביות? מה זה יתן לך? מה שווה לך לעשות כדי להגיע למצב הזה? מהו צעד אחד שאת יכולה לקחת בכיוון הזה? שימי לב שאת לא צריכה להבין כלום באסרטיביות או בילדים כדי לשאול את השאלות האילו. היא המומחית לגידול ילדים. היא יודעת מה היא היתה רוצה. עלייך רק לעזור לה להגיע לשם.

למעלה