אם תעקוב אחרי ההוראות לא יקרה כלום ! רק גבה את הכל לפני ! למי שלא מכיר, התוכנה האמורה משמשת להעברת תוכנות ומסדי נתונים לזיכרון הפלאש שנמצא במכשירי הפאלם (לא בוויזור !), הפלאש משמש לאיחסון מערכת ההפעלה, אבל מכיוון שמערכת ההפעלה תופסת רק 1.2 MB מתוך ה-2 MB של הפלאש אפשר להעזר בתוכנה כדי להרוויח עוד 800 KB !!! הפלשא הוא זיכרון לא נדיף !!! מה שאומר שגם אם תיגמר הבטרייה הדברים שהעברתם לשם לא ימחקו !!! קחו בחשבון שגם העברי נמצאת שם אז יכול להיות שלא יהיה הרבה מקום פנוי שם לנצל ! עומר המאירי
הזיכרון הפנוי בפלאש תלוי ב: 1. דגם המכשיר (III, V, Vx, m50x) - יש דגמים עם נפחים גדולים יותר (2,4) 2. מערכת ההפעלה: כל מערכת הפעלה תופסת נפח שונה בפלאש כלומר בד``כ שדרוג המערכת יקטין את הזיכרון הפנוי. 3. ארץ הייצור (בספק!!) - לפי מה שאני יודע m50x שמיוצר בארה``ב יש 1.7 מגה פנוי ולזה שמיוצר בהונגריה יש679K פנוי. ההודעה המשורשרת הבאה שלי תביא את רשימת הדגמים עם נפח הזיכרון הפנוי. אביב
מערכת הפעלה מכשיר זיכרון פנוי 3.0 Palm III 824KB 3.1 Palm IIIx,V 824KB 3.3 TRGpro 568KB 3.3 other 696KB 3.5 TRGpro 440KB 3.5 other 568KB 4.0 Palm M500/M505 English 1656KB 4.0 Palm M500/M505 EFIGS 376KB מדובר על המכשירים הבאים (other): Palm III,IIIx,IIIxe, IIIc,V,Vx,,M500/M505,IBM WorkPad 20x,30x,c3,c5,50J,1700,1740,Kyocera QCP 6035 (Smartphone),and TRGpro. אגב, זה לקוח מהPDF של הפלאש פרו. אביב
מדובר על נפח זיכרון הפלאש הפנוי לאחר התקנת מערכת ההפעלה בלבד! דבר חשוב נוסף הוא שאם שמעתם על ``עברית צרובה`` מדובר על עברית בפלאש כלומר כלנית/הראל פשוט העבירו לפלאש התקנת עברית רגילה כלומר אין בעיה לקנות בחו``ל, להוריד/לקנות עברית ולהעביר לפלאש! והרי לכם עברית צרובה... אביב
את הציבור עם הדיבורים על צריבה... צריבה נשמעת כמו משהו פיסי שדורש נסיעה מיוחדת למעבדה שלהם, למרות שכל אחד עם ידע בסיסי בפאלם יכול לעשות את זה לבד בבית ! עומר המאירי
המושג צריבה הוא המושג המקובל להעברת נתונים לזכרון פלאש. ואגב, למשתמש הפשוט, באמת עדיף שיעשו את זה בשבילו... הפעולה סה``כ אמנם פשוטה אך לא נטולת סיכונים
כשאני מקבל פאלם חדש להתקין עברית ותוכנת פלאש בלבד ולהעביר את העברית לפלאש. לא הכנסתי שום נתון חשוב לזיכרון. הגירסאות החדשות (של כלנית לפחות) מעדכנות גירסאות ישנות של העברית גם אם הן נמצאות בפלאש. אז אני לא רואה שימוש נוסף בתוכנת הפלאש חוץ מהעברה ראשונית של העברית לזיכרון. כלומר אין סיכון ממשי. אביב
לסיכון שאנשים שאין להם מושג מה שהם עושים עלולים למחוק קבצים כמו העברית ה``צרובה`` או קבצים נלווים לה או להכניס לפלאש קבצים שלא יכולים לעבוד בו -דבר שפשוט יכול לגרום לבעיה בהפעלת התוכנה במקרה הטובף FATAL ERROR במקרה הפחות טוב ודבר שעלול לגרום גם לאי אפשרות הפעלת הפאלם עד לצריבת ROM חדש בו במקרה הגרוע. זה לא שחס וחלילה הפאלם הולך לבלי שוב, אבל פשוט צריך ידע בסיסי כדי להשתמש בתוכנה.
אני אישית משתמש ``עמוק`` ב - FlashPro . הוא בטוח ועובד יפה מאד . ייתרונותיו ברורים : יצירת מקום נוסף בזיכרון ``הרגיל`` של הפאלם . אבל... אין אפשרות לשדר (Beam) תוכנות מה - Flash . אין אפשרות להעביר ל - Flash תוכנות משתנות תדיר כמו BugMe שכל פעם יוצרת קובץ Data והעברתה ל Flash יכולה לגרור איבוד ``חלונות`` . תוכנות כמו 1ofus (תוכנה למציאת רשומות כפולות) לא סורקות את ה - Flash ויש משחקים שהעברתם ל Flash מונעת הפעלתם. יחד עם זאת אין שום בעיה להשתמש כולל גיבוי מלא בסנכרון ואפילו אחרי Hard Reset הפאלם מסתנכרן מחדש עם תוכנות שהיו ב - Flash בחזרה לאותו מקום שבו הן היו ! בקיצור - מומלץ אם יודעים להזהר מהחסרונות. אמנון מרגלית