עד כמה שאני שונא

Moledet972

New member
ולא היה צריך להציע את זה בכלל.

ענבר, שאלה לי אליך - למה ישראל צריכה לתת להם את בקעת הירדן, אם אין שם כמעט אף ערבי? ולמה ישראל צריכה לתת להם שטחים, שבהם חיי רוב יהודי? ובכל מקרה, הוא הציע להם קצת יותר, ובגוש שלום שוכחים לציין שהוצעו לערבים שטחים חלופיים באזור חלוצה.
 

EverMan

New member
היא לא צריכה

ובגלל זה אני מסכים עם מטווה ברק במקרה הזה... ולא , הוא לא הציע להם "קצת יותר" , זה הכי רחוק שהוא הגיע. והשטחים החלופיים הם לא במקום ה10% הללו. הם כלולים שם.
 

gilka

New member
תגובתי

א. אם נכנסת לקטע האחרון, שהוא באמת קצת נסתר יותר מהקטעים האחרים ורואים לפי מה שכתוב בקטע שלפניו שהם רצו שזה יהיה הסוף של האתר, היית רואה ששהצעה שבקק נתן בטאבה הייתה נדיבה מאוד וכמעט ללא "פלישה" לשטחיהם. מפה זו, לפי דעתי, היא הודנת לחלוטין. ב. גם אם הפלשטינים לא "אהבו" את מתווה טאבה זה לא צידוק להתחיל באינטיפאדה! הרי למה שברק עשה איתם קוראים משא ומתן וכוונתו היא לפתור בעיות בעזרת דיונים ולא בעזרת אבנים ופצצות. לפי דעתי, ברגע שהפלשטינים התחילו באינטיפאדה במקום לשבת אל שולחן הדיונים הם וויתרו על נמפות שהוצעו להם במשא ומתן עם ברק וכל הדברים האלה מתבטלים!!! כשיתחיל איתם משא ומתן זה יהיה חדש לגמרי. המסקנה: אפילו לפי האתר שאתה הבאת שאתה הבאת רואים שההצעה הסופית של ברק הייתה מאוד נדיבה. בלי קשר, זה לא משנה מה הייתה ההצעה וגם אם היא הייתה ההצעה הכי גרועה שהם היו יכולים לקבל, זה לא צידוק לפתוח באלימות! תבואו לשולחן הדיונים ותגידו מה לא בסדר ואנחנו כבר נחשוב מה אנחנו יכולים לעשות. אבל ברגע שהאבן הראשונה יצאה הפלשטינים וויתרו על "הזכויות" שהיו להם על המפה הזאתי ואם ירצה השם- לא נצטרך לראות את המפה הנוראית הזאתי יותר שוב!
 

EverMan

New member
המטווה בטאבה לא היה רציני

א.הוא ניתן כאשר היה ברור שהם לא יקבלו את זה. ואילו היית טורח לקרוא היית מבין את זה. זה ניתן רק כאשר היה ברור שהם לא יקבלו זאת עליהם. ב.האינתיפאדה לא פרצה בשל האי הסכמה לקבל את טאבה. אלא בשל הרצון של מנהיגם לאהדה מטעם עמו וארצות ערב והחוסר רצון לסיים את הסכסוך הזה. בזמן שיש את הסכסוך הוא על הגל ! העם אוהב אותו ! לאחר שיהיה שלום - העם ידע כמה הוא גרוע בשבילהם והוא יעלם. מסקנה : צריך לדעת להבין דברים , ולא רק לקרוא אותם. המפה הנוראית הראשונה , לא של טאבה אלא של קמפ-דיוויד , היא המפה האולטימטיבית מבחינתי.
 
למעלה