עד כמה צריך לתכנן ?

• פותח הנושא gadys
  • פורסם בתאריך

gadys

New member
עד כמה צריך לתכנן ?

אהלן אני יוצא לטיול ארוך בדרום אמריקה. רציתי לדעת עד איזה רמה רצוי לתכנן ? (אם אני משיהו שרוצה לדעת יותר על איפה שהוא הולך) אני מתחיל בחודשים בארגנטינה וצילה. האם הסדר שרשומים האתרים בהנדבוק הגיוניים גם מבחינת נסיעה ? האם צריך להכין רשימת נקודות על המפה של איפה להיות או שמספיק כיוון כללי ודרך חזרה ? אשמח לקבל כל עזרה וטיפ בנושא

maz

New member
תכנון טיול

אם מדובר על טיול ארוך, לא צריך וגם אי אפשר לתכנן הכל. אני יוצאת מנקודת הנחה שאתה יודע מהו היעד ממנו אתה חוזר לארץ ופחות או יותר כמה זמן יש לך לטייל. ההנדבוק מחולק למדינות ובכל מדינה לאזורים. כך שלא תמיד יש הגיון בסדר (למשל פרק אחד לעיר הבירה, פרק שני לצפון, פרק שלישי לדרום - יכול להיות שתהיה בדרום, אח"כ בבירה, ובסוף בצפון). התכנון שלך ברמה הראשונית (מהארץ) צריך להיות של סדר המדינות ופחות או יותר כמה זמן אתה רוצה להקדיש לכל אחת (בהנחה שאתה מוגבל בזמן). כשאתה מגיע לכל מדינה או יום-יומיים קודם, תקרא על האזור אליו אתה מגיע, תבדוק מה מעניין אותך שם ותתכנן מסלול באותה מדינה. אתה תפגוש בדרך אנשים שיוכלו לתת לך טיפים ולספר לך ממקור ראשון אם משהו שנשמע מעניין הוא באמת כזה, ואולי גם על מקומות שלא מוזכרים בספר. למשל כשאנחנו נסענו לא חשבנו בכלל על ארגנטינה כי ידענו שהיא מאד יקרה. בדרך פגשנו אנשים שסיפרו לנו על המדינה וגם על המחירים האמיתיים ופשוט לא השאירו לנו ברירה, היינו חייבים להיות שם. ולכן בבוליביה ישבנו וקבענו מסלול חדש שיכלול את ארגנטינה בעזרת הספר ובעזרת האינטרנט. כשמגיעים לעיר גדולה קוראים ומחליטים מה מעניין בה, מסתכלים על המפה של העיר ומתכננים מסלול בעיר שיכלול את האתרים האלה. העקרון לדעתי הוא להגיע עם איזשהו ידע מוקדם ואז לברר עוד במקום ולהיות פתוח לשינויים. תעשה חיים!

לתכנן? מספיק פשוט לזרום... ../images/Emo13.gif

כל תוכנית שנעשת לטיול ממושך סופה להשתנות... נוחתים מתחילים לנוע (במקרה של צילה וארגנטינה דרומה) ובדרך מגלים מה אוהבים ומה רוצים באמת לראות ולעשות... אנשים שתפגוש יתנו לך כיוונים למחשבה, הספר יתן לך מידע בסיסי ובסוף הכל מסתכם למה מסב לך הנאה רבה יותר... טרקים או ים שמש ומסיבות או כל דבר אחר.

gadys

New member
כן אבל...

צריך לדעת דרך איפה לרדת ודרך איפה לעלות, על מנת לנצל את הזמן בצורה טובה ולא לפספס דברים

בשביל זה יש ספר...

לראות הכל אי-אפשר פטגוניה הוא איזור מדהים אבל ענק... בדרך שומעים על הדברים ואם פיספסת אז ממשיכים הלאה יש ככ הרבה לראות. כמובן אפשר ללכת בשיטה השניה שיש לחלק מהישראלים נטיה לאמץ... "אדי ושי אמרו" (לפחות זה הכינוי שנתנו לזה...) לשכור רכב ולדעת מראש איפה אהיה כל יום לכמה זמן איפה ישן וכו'... מי שמסוגל לטייל ככה עם הראש תקוע במפה ובמה שאמרו לו מראש שכדאי לעשות שיבורך

Yo-man

New member
מה שהכי הגיוני לעשות זה

לסמן לעצמך את המקומות שנראה לך שהכי מעניינים אותך - אלה שגם אם יגידו לך "לא שווה" אתה תלך בכל מקרה. עליהם לבנות את המסלול, ואז לראות מה יש עוד בדרך, ולקחת בחשבון שלא הכל אתה יודע מהספר בסופו של דבר. הענין הוא שיהיה לך כיוון שאתה מודע לו, וסביבו תיצור שינויים. בלי זה ממש תלך לאיבוד ואתה עלול להרגיש שהפסדת משהו, למרות שלא יקרה כלום את לא תגיע לאטרקציה משנית אחת או שתיים (את הטורס דל פיינה לא תצליח לפספס וכך גם את בארילוצ'ה). והרצאה אחת בכל חנות שנותנת הרצאות כאלה תסדר לך את כל האתרים המרכזיים.

Yo-man

New member
מה שהכי הגיוני לעשות זה

לסמן לעצמך את המקומות שנראה לך שהכי מעניינים אותך - אלה שגם אם יגידו לך "לא שווה" אתה תלך בכל מקרה. עליהם לבנות את המסלול, ואז לראות מה יש עוד בדרך, ולקחת בחשבון שלא הכל אתה יודע מהספר בסופו של דבר. הענין הוא שיהיה לך כיוון שאתה מודע לו, וסביבו תיצור שינויים. בלי זה ממש תלך לאיבוד ואתה עלול להרגיש שהפסדת משהו, למרות שלא יקרה כלום את לא תגיע לאטרקציה משנית אחת או שתיים (את הטורס דל פיינה לא תצליח לפספס וכך גם את בארילוצ'ה). והרצאה אחת בכל חנות שנותנת הרצאות כאלה תסדר לך את כל האתרים המרכזיים.

begk

New member
תלוי בך

בתכלס הכל עיניין של אופי. אני מסודר ואוהב שהל רשום לי אז אין לי בעייה לשבת על מפות ורשימות - זה אפילו כיף לי ומעביר לי את הזמן עד הטיסה. חוצמזה - אני אוהב להחליט לבד מה אני אוהב , אני מפחד שמה שאחרים ימליצו לי לא יראה לי ויותר מזה - דברים שאחרים לא ימליצו דווקא ארצה לראות! בכל אופן וכמו שכבר אמרו - כל תוכנית סופה להשתנות. אם אתה בכל זאת מחליט לשבת ולרדת לרמת היום בכל אופן תיהיה מוכן לשינויים כי חבל שתתבאס או "תינעל " על משהו לחינם. אם אתה מחליט לחקור - צור איתי קשר ואנסה לישלוח לך לינקים לאתרים בארגנטינה וצ'ילה בהצלחה

sela v

New member
מסכים

דיברתי פעם עם מישהו, שאמר לי שהוא אוהב לשבת לקרא ולתכנן בדיוק מה הוא יעשה בטיול, וככה הוא לא יפספס את הדברים החשובים. אני למשל לא אוהב לתכנן הרבה את הטיולים, אני מרגיש כאילו אני בעבודה אם אני צריך לתכנן טיול. לכן טיול זה לא עבודה, ואם אתה לא אוהב הרבה לתכנן אז על תתכנן, הרי המטרה של הטיול זה לעשות כיף, ולא לסבול.

למעלה