עד כמה כל משחקון ???

eligrt

New member
עד כמה כל משחקון ??? ../images/Emo22.gif

אני חדש בעולם הזה, נכנסתי לפני מספר שבועות לפורום, קראתי את החוקים באחד המאמרים ומצויין שם: כל משחקון עד 9 (אלא אם כן יש שוויון) לפני שבוע (או משהו כזה...) היה ב TV את אליפות ישראל (אם אני לא טועה) ושם שיחקו עד 15 בקיצור, משחקון סקווש משחקים עד 9 או 15 ? משחקים 5 משחקונים - נכון / לא נכון ? לתגובתכם אודה eligrt

oferbar

New member
שיטה בריטית או אמריקאית

אהלן אלי מה המצב? אכן שאלה טובה. התשובה היא שלפי השיטה הבריטית (או אולי אירופאית) והיותר מקובלת, משחקון מנוצח ע"י מי שהשיג 9 נקודות, או 10 במקרה שיויון 8 (ואם היריב בחר בהפרש 2 נקודות מכריעות). בשיטה זו, מקבל נקודה רק מי שהגיש את הכדור, אחרת זה כדור עובר. בצורה כזו, משחק יכול להמשך זמן רב, אם הכדור עובר מצד לצד לחילופין. בשיטה האמריקאית, משחקון נמשך 15 נקודות (או 17 במקרה שיויון 14) ואז כל כדור פסול מזכה את השחקן בנקודה, גם אם לא הגיש את הכדור. היתרון של השיטה הזו שהמשחקונים בדרך כלל יותר קצרים בזמן, בגלל שתמיד תהיה נקודה. נצחון במשחק הכולל הוא ע"י נצחון בשלושה משחקונים מתוך 5. אני מקווה שעזר.

eligrt

New member
רגע, רק כדי להיות בטוח,

בשיטה האמריקאית (זו שכנראה אותה ראיתי בטלויזיה - באליפות הארץ) הניקוד הוא ממש כמו בטניס שולחן או משהו כזה - אני צודק? לא משנה מי הגיש, המפספס הוא זה שמפסיד את הנקודה? ומה קורה עם ההגשות? מתי מתבצע חילוף? בין המגישים? eligrt

oferbar

New member
כמעט מדויק

הניקוד אכן כמו בפינג פונג, אבל ההגשה עוברת לשחקן שזכה בנקודה. לגבי שידורי הטלויזיה, זו תחרות הסופר ליג, ולא אליפות ישראל. אליפות ישראל התקיימה בסוף מרץ, והזוכה במקום ראשון הוא סער יוסטמן, שלצערינו פרש מהסופר ליג ברגע האחרון.

למעלה