עד כמה חשוב...

עד כמה חשוב...

הכרתן מישהו, כאדם הוא מקסים גם כפוטנציאל לבן זוג. אתם יוצאים, מבלים ובסה"כ כייף לך איתו. אבל...הוא לא מחמיא בכלל. בהתחלה את מעבירה את זה, אבל מה קורה אם אחרי כמה וכמה פגישות זה עדיין לא הגיע? את יודעת שאת מוצאת חן בעיניו, את יודעת שהוא מאוד מאוד רוצה להיות איתך, אבל חסרה לך מדי פעם איזו מילה על איך שאת ניראית, השיער, החיוך או כל דבר אחר שקיים ויפה בך. הרי הוא איתך כי הוא אוהב בך משהו אם זה חיצונית או פנימית. לי בכל אופן זה די חסר, ואני תוהה ממה זה נובע. יצאתי בעבר עם גברים שמההתחלה הרעיפו מחמאות (גם בדייט הראשון) והוא הראשון שאיתו זה ככה. לא ניראה לי שזה נובע מכך שהוא ניזהר (אין לי מושג ממה), כי בכל הנוגע לשאר הוא יכול ללמד אחרים איך לחזר אחרי בחורה. אבל...זה הרי חלק מהחיזור, האם עלי לוותר על זה אם שאר הדברים הולכים בסה"כ מצויין?

חשוב מאוד

מחמאות עושות המון! אני מזדהה איתך בנוגע לצורך במחמאות, למי אין צורך כזה? זה באמת מפליא שאת אומרת שהוא אלוף בחיזורים אבל כשזה מגיע למחמאות הוא ניזהר, מחמאות זה הרי תמצית החיזור. אולי פשוט תחמיאי לו ואז הנורה תידלק אצלו והוא ירגיש מאוד נח לתת גם לך מחמאות ואם זה לא עובד אז תעברי לגישה הישירה ותגידי לו שאת זקוקה לשמוע מחמאות פעם ב... תתחילי ב-"אתה מחזר נפלא אבל חסר לי משהו קטן שיהפוך אותך למושלם"....

shelly1975

New member
כן, יש כאלה שלא מחמיאים וזה

לא מרוע או חוסר פרגון, אני מניחה שזה בגלל מעצורים פנימיים כלשהם. ככה אני רואה את זה. לי לא יצא לצאת עם בחור שלא מחמיא, אבל בטח שאנחנו צריכים את זה. טבעי.

כאשר יש קושי להחמיא

לדעתי זה נובע ממעצור פסיכולוגי. לפעמים נמנעים מלהחמיא על מנת לא לגרום ל "הרמת אף" של הצד השני, חשש מתגובה- למשל, אם הוא לא החמיא לך כבר הרבה זמן שאתם יוצאים יחד, אז מן הסתם הוא עוד יותר יחשוש להחמיא לך מחשש שזה ישמע מגוחך ויגרום לצחוק עליו או מבוכה. זה לא אומר שהוא לא מחמיא לך בליבו.... אבל כלפי חוץ להוציא את זה במילים זה קשה במיוחד אם זה לא הגיע כבר מההתחלה. ועוד משהו, נכון שזה צורך , צורך מובן מאד, אבל לפעמים מעשים , חיוכים- כשמכירים את האדם, לא ממש זקוקים למחמאה, אפשר לחוש את זה... יש המון אנשים שמשתמשים במחמאה ככלי להשגת צרכים מסויימים ולכן יש תחושה לפעמים שאם אני ארצה להחמיא זה ייתפס לא אמין ואולי גם אחשוב שאת תחשבי עליי שאני לא אמין או צבוע... זהו, תחשבי על זה.

ועוד משהו קטן בבקשה

את יכולה למשל לעשות משהו שאולי ייתן לו תמריץ להתחיל להחמיא... כמו- תבקשי ממנו או תרמזי לו שיהיה נחמד לך אם יכתוב לך איזה מיכתב, או ישאיר לך פתק ... או למשל את יכולה להגיד לו שאת מאד אוהבת פרחים עם איזה פתקון נחמד, זה ייתן לו פתח מסויים, להחמיא לך בפתק... יום נעים.

אריה

פרחים קיבלתי ממנו בצירוף פתק שכתוב עליו "שיהיה לך ערב נעים"... ומה ניראה לך שחשבתי לעצמי? הוא לא יכול היה חשוב על משפט קצת יותר יפה ואישי? הדברים הכי קרובים למחמאה שקיבלתי ממנו היה "תודה על הרגעים היפים שאת נותנת לי", (ואני חשבתי לעצמי שזה נשמע כאילו הוא עומד למות וברגעיו האחרונים אני גורמת לו אושר). וכייף לי איתך.

shelly1975

New member
נכון ואף יתרה מכך

זה דווקא הדברים הקטנים שהכי מרגשים אותי.

magenta73

New member
ויש כאלו שלא יודעים לפרגן לעצמם...

את צריכה ללמוד לתת לו לתת לך. אז זה לא לפי השבלונה שאת רגילה אליה או שהיית רוצה. הוא עדיין נותן, הוא עדיין מחזר...

shelly1975

New member
יאללה, נמאס לי להסכים איתך, אוף

shelly1975

New member
מה שכן, לא מחמיא עדיף על

מחמיא נוסח: "אבא שלך גנן... גידל פרח יפה כמוך" או "כאב לך כשנפלת מגן עדן..." וכו'.

magenta73

New member
יש כאלו

שלא יודעים לתת מחמאות. קורה. לא מפרגנים. לפחות לא מלולית. כל אחד והסיבות שלו. לא גדלו בבית מפרגן, יש להם פחד להראות שהם מעוניינים וכן הלא, לכי תדעי... תנסי להוציא את זה ממנו, בקטנות, "איך השימלה?" וכן הלאה... בסוף זה יכול להפוך למשהו שכבר יבוא לו לבד...

נכון שהדברים הקטנים

גם עושים משהו, אבל עדיין חסרות לי המחמאות שנוגעות לי באופן אישי. עדיין יש תחושה שיש בעייתיות מסויימת בחוסר שלו להחמיא. אני כמו כל אשה זקוקה ל"דלק" הזה ולא רוצה להסתפק במחמאות רק מ"הסוג" הזה.

אז אוקיי, אולי הגיע הזמן להפסיק

לרמוז או לתת סימנים, פשוט להיות ישירה, בלי בושה ובעדינות יתרה. לשבת ולשוחח, לשוחח על למשל " מה עושה לך טוב "- את תגידי מה עושה לך טוב ומה חסר לך וזהו.. ישירות.

יש כאלו שקיים אצלם קושי מסוים

להביע מילים חיוביות, לפרגן, להשתחרר מביקורתיות מפני שהם אנשים עצורים. מילה טובה בפגישה היא תמיד דבר חיובי, גם אם ישנה תחושה שלא יצמח כלום מאותה פגישה. מי שכריזמטי תמיד יפתיע, יהיה ספונטאני ויצליח למצוא משהו בכדי לתת תחושה טובה. הרי מחמאות הן דבר שבא מהלב ויש להם פנים רבות שלא חייבות להיות בצורה מילולית כאם בצורה מוחשית בדיוק כפי שציינת שנתן לך פרחים, פתק וכו'. למציאות בחיים יש יחסי גומלין, מה שתחשבי שאת רואה-תראי. הכל תלוי כיצד מתבוננים במציאות.

אולי הוא פשוט כזה...

אם זה הדבר היחיד...הייתי מתעלמת. אולי בהמשך היחסים ביניכם, כשתרגישי קרובה יותר אליו, תוכלי לשאול אותו לפשר הדבר ולהגיד לו שהיית שמחה אם הוא היה אומר לך את מה שהוא מרגיש ושאם הוא חושב שאת נראית טוב, שיהיה לך נחמד לשמוע את זה. שלא יהיו מחמאות מאולצות כמובן, אבל תבהירי לו שחשוב לך ויהיה לך נעים לשמוע.

גלית35

New member
פפריקה יקרתי תפסקי להיות פולניה../images/Emo20.gif

לפחות זר פרחים קיבלת- יש כאלו גברים שלא חושבים בכלל על זה.נו אז מה אם הוא כתב שם שיהיה לך ערב נעים,הוא חשב עליך,עשה הזמנה שלח לך פרחים בלי שום קשר לכולם. אז כמו שכתבו לך כאן לפני יכול להיות שבלדבר לוקח לו יותר זמן אבל נראה לי שבמעשים פחות.

למעלה