עד כמה הילדים שלכם

ענתר

New member
עד כמה הילדים שלכם

מעורבים במלחמה, מודעים מה קורה. כמובן שכל הדרומיים מודעים בהחלט, אבל מה הדעות שלהם? ומה הדעות של כל אלה שלא מופגזים? האם אתם מעלים את הנושא לשיחה? או הם מעלים? האם הם שומעים חדשות?

אצלנו יש מודעות ושומעים חדשות ע"י הילדים

יש דיונים עם הגדולה על מה שקורה, על המלחמה, על הפלשתינאים/חמאס/ערבים, על תושבי הדרום, עליהם מול עלינו-תושבי הצפון הם היום במלחמה מול אנחנו לפני שנתיים וחצי במלחמה לפעמים היא מעלה ולפעמים אנחנו. גם הצעירה מביעה את דעותיה לפעמים הדעות של הגדולה דומות לשלנו כי היא גדלה עם הדעות שלנו. היא שומעת דעות אחרות בביה"ס ומתייצבת איתן נגדן. הצעירה עדיין מתנדנדת. יהיה קשה לנו אם יהיו לה דעות אחרות, בסופו של דבר. בנתיים מסתמן שהיא יותר איתנו

בגן של הזאטוט יש 3 ילדים מהדרום אבל לא דיברו

איתם על המלחמה וגם אני בבית משתדלת לא לדווח לו. הבכורה בת 10 כבר שואלת, מתעניינת, חוששת . נפל טיל ליד הבית של סבתא שלי. אז היא כבר מבינה מה זה אומר להיות תחת התקפה טילים.

מבינה מה זה אומר - הוספה

לא במובן של להיות כשהטיל נוחת וצריך לרוץ למקום מוגן , אלא לראות את הנזק ולקבל מושג.

דיעות של בעד ונגד את מתכוונת?

אז לא, היא לא מביעה, היא מביעה חשש - מה יקרה אם הטיל יפגע לנו בבית,לאיזה חדר ניכנס במצב חרום וכדו'.

ענתר

New member
לגבי זה יש לנו כבר נסיון

מלפני שנתיים. היא הייתה הילדה האחרונה שפונתה מכאן. יש לנו תמונות סוריליסטיות שלה קופצת בטרמפולינה עם חילות העורף, (שבאו לשעשע את הילדים פה) בלילה, שנתנו לנו קצת זמן ריענון לצאת החוצה. התכוונתי לדעה שלה כמו:אבל אפשר לומר לה לדעתי לא כמו שאת אמרת: "אל תיתלונני את בחרת את כל זה, את וחבריך בחרתם בחמס בתור ממשלה לא? מאחר ולא דיברנו על זה בצורה כזו, אז נראה לי שזה ניתוח שלה של המצב. יש עוד דברים שכתבה שם (בעיקר- אמא את צודקת כרגיל
)

ענתר

New member
אחרי שכתבת שאתם באותה

דעה, קשה לשאול מה הדעה של הגדולה אם היית רוצה לכתוב, היית אומרת אותה מדוע הקטנה מתנדנדת? מה השוני בדרך הגדילה שלה?

אני לא מסתירה אותה, רק לא היתה כאן שאלה מה

הדעות הפוליטיות/צבאיות/בטחוניות ולכן לא ניכנסתי לפרטים. חוץ מזה, בשירשורים אחרים בנושאים הקרובים לזה הבעתי את דעתי וניתן ללמוד עליה משם. אנחנו כמובן ימניים (מתונים) בדעותינו. שצריך להחזיר לחמאס ולהלחם בו עד הסוף. שאין ברירה, אם היום נוותר אז מחר יהיה יותר גרוע. הצעירה, היא צעירה מידי בשביל לקבע דעה וזה בסדר. היא שומעת אותנו, היא שומעת אחרים. אבל כשהיא רואה שיורים על ישראל היא בהחלט בעד להרוג ערבים וכשהיא היתה פליטה לפני שנתיים וחצי היא ידעה שזה בגלל הערבים והיא אמרה (בגיל שנתיים וחצי) שהם אנשים רעים שצריך להפטר מהם. זה לא שלא עולים אצלנו דיונים אם ניתן לכונן שלום עם ערבים, על כל פלגיהם ודעותיהם או לא. אם יש סיכוי שיום אחד ישרור שקט. זה עולה. עולות הצעות ודעות, רעיונות מה אולי כדאי לעשות. אצלנו ניתן חופש הביטוי אבל אנחנו לא מתביישים להביע את דעותינו בקול ע"י הילדות.

ענתר

New member
ם אני מאמינה בחופש דעות

בפני הילדות. אני חושבת שתפקיד ההורים לגדל את הילדים כבני אדם חושבים, וחלק מזה זה הבעת דעות בחופשיות.

סליחה אבל...

רק לי לא נוח לקרוא משפט כמו: "אבל כשהיא רואה שיורים על ישראל היא בהחלט בעד להרוג ערבים. וכשהיא היתה פליטה לפני שנתיים וחצי היא ידעה שזה בגלל הערבים והיא אמרה (בגיל שנתיים וחצי) שהם אנשים רעים שצריך להפטר מהם." האם לא נראה לך אולי "מחר יהיה יום חדש" שראוי שילדים יבינו מה ההבדל בין "להרוג אנשי חמאס שהם טרוריסטים בזמן מלחמה" לבין "להרוג ערבים"? אולי לא ממש נכון להגיד ש"הערבים הם אנשים רעים שצריך להפטר מהם"? אני לא יודעת מה איתך אבל הבנות שלי פוגשות ערבים בחיי היום יום - הבת שלי נכה, היו איתה בבית הספר המיוחד ילדים ערבים, הנהג שלוקח אותה לבית הספר בשנתיים האחרונות הוא ערבי, לא הייתי רוצה שהיא תחשוב שצריך להרוג אותם. ילדים מבינים מסרים בצורה פשטנית והמילים והמסרים חשובים. אם הכוונה שלך היא כפי שכתבת אותה, אני מצטערת על כך. אנחנו משתדלים לא לדבר על המלחמה ליד הבנות. עונים לשאלות אם עולות. בזמן המלחמה לפני שנתיים וחצי הופתעתי מכך שהן לא היו מאוד לחוצות, למרות שרוב הזמן "בילינו" בממ"ד בישוב שלנו, שהרבה קטיושות נפלו סביבו ובתוכו. הן נהנו מהשהות המשפחתית יחד.

גם אצלנו נהנים מאוד מהשהות יחד ולכן אין לחץ

תמיד רואים את החצי הטוב של הדברים הקשים לגבי ההערה שלך - סוגי הערבים/פלשתינאים/חמאס - עולים בדיונים. ילדה בת שנתיים וחצי שמשתמשת במושג ערבי - זה בסדר. גם היא בחיי היום יום נתקלת בערבים, גם אצלי בעבודה, גם אלו שמתקנים את הבית ועוד ויודעת להבדיל. ילדה בת שנתיים וחצי - מכלילה וזה בסדר גמור. כל לימוד וביטוי הוא לגילו

תראי

ממש אין לי כוונה להתווכח איתך על הדעות שלך, אבל אני מאמינה שחינוך מתחיל ברגע שיש תקשורת עם הילד. הילדה הזאת היום בת 5 לא? לפני כמה שנים נסענו לחו"ל והבת שלי שהיתה אז בת 3 מאוד נלחצה מ"האנשים החומים" כהגדרתה שהיא ראתה שם. היה לי מאוד חשוב להפגיש אותה עם ילדים שחורים כדי שהיא תראה שהם ילדים ממש כמוה. הבנתי שהיא חוששת ממה ששונה ממנה. אני זוכרת את עצמי כילדה חוזרת על ביטוי ששמעתי ילד בגן אומר: "ערבוש" ואת התגובה הקשה של אבי שאמר לי שהוא לא רוצה לשמוע אותי חוזרת על הביטוי הזה שוב. עובדה שאני זוכרת את זה עד היום.

מירי,

New member
לצעירים קשה להבין.

מאוד קשה לבת ה- 5 שלי להבין בין אנשי החמאס שיורים בדרום לבין אנשי חיזבאללה שירו עליה לפני שנתיים. 'אבל אמא, אם הם לא רוצים שיירו מהבית שלהם למה הם מרשים להם? אני לא הייתי מרשה להם! את כן?' או 'אמא אבל אמרת שהדרום זה רחוק, אז אם בדרום לא רוצים אותנו ובצפון לא רוצים- איפה רוצים?' אצלנו הדיעות הן בין ימין קיצוני לשמאל - אבל לילדים יש שאלות הרבה יותר פשוטות. הילדים שלי לא היו לחוצים כלל בזמן המלחמה, אבל כשהחלה הלחימה בדרום ונפלו עליהם קטיושות 'ככה על הבוקר' עלו שאלות....

mevav1

New member
גרים במרכז ובתי הקטנה לא יודעת מזה כלום

תודה לאל. היא בת חמש ואני לא מוצאת צורך ועניין שיתרוםן או יחכים אותה אם תדע. לו היינו חייים חלילה בצל הטילים\ הייתי מספרת לה מה שהיא מסוגלת להבין לפי הגיל וההבנה...כל עוד ושלא יהיה צורך בכך, היא לא יודעת מזה, אז לא אספר לה דבר. ילדיי הגדולים כבר גדולים וזו לא בעיה בגילם כי הם רואים חדשות וכבר "אדונים לעצמם".

ענתר

New member
אז היא לא שומעת חדשות?

או שומעת ולא מקשיבה? כלומר לא מעניין אותה מה צועק בחדשות

mevav1

New member
האמת שבשעה 18.30 בתי כבר במיטה ביום רגיל ללא

חוגים כך שאין אף אחד שרואה חדשות בשעות מאוחרות אלא בשעה 20.00 שאז בתי כבר במיטה....כך שכמעט ולא יוצא לה לראות. היה וראתה, היא לא שאלה ולא התעניינה כי עשיתי הכל שלא תשים לב לכך. ולא, בגיל חמש מה כבר אמור לעניין אותה בחדשות?? אם יש חיות שהיא אוהבת היא כן תשים לב, אבל כאילו דברים "רגילים" בשבילה, זה לא מעניין אותה וטוב שכך...לא רואה לנכון שבגיל חמש שממילא לא מבינים כלום וסתם יפחיד אותה, סיבה שכן תראה.

למעלה