עד כמה אתם אמיתיים?

יהודי23

New member
עד כמה אתם אמיתיים?

היי חבר'ה?
האם לדעתכם לדגול באמת ואמת ישירה ללא פשרות או עיגולים זה טעות?
ואני ירחיב: נגיד שבחור לא מקפיד על דבר X האם אתם מביאים לשדכנית את אמת או אתם מספרים חצי אמת? או "שקר"

האם לדעתם צריך לעגל פינות (לספר חצי אמת) או חובה לתת מידע אמיתי בכל מקרה ומצב?

**שלא יהיה נאמר כאן שאני מסתיר משהוא כזה או אחר הפוך הוא... אני רוצה לדעת דעתכם בצורה כללית **

קליט

New member
יש פתגם באידיש

‏"שקר - אסור לומר . אמת - לא חייבים לומר" = את כל האמת . אז ברור שכל מי שעיניו בראשו - לא מגלה שיש לו אח גרוש ואחות שחזרה בשאלה, ושבגיל צעיר הוא רב עם בנות בשכונה ומשך להם בשיער . . *יש גם שקרים לבנים וגוזמאות קטנות שאנחנו נוהגים לומר כמו להוריד שנה שנתיים מהגיל, או להגזים בגובה ההכנסה החודשית, או לא לגלות שאתה מעשן בכמויות אלא להגיד שמדי פעם כשאתה בלחץ אתה מעשן . . ואתה כל הזמן בלחץ . . אז אולי גם שקר שכזה יתקבל בהבנה כי ככה הם אנשים, וגם לא היה כאן שקר מפורש . אין טעם לשקר בדברים מהותיים כי חשוב שנקח בן זוג מתאים . ויחד עם זאת יש שישאלו את השדכנית מה הבחורה מחפשת ולהציג אותה מתאים , בחלק מהמקרים - אין עם זה בעיה, כי לא חייב להיות התאמה מדויקת של מאה אחוז . לסיכום ; יש לשמור על פרופורציות .

קליט

New member
יש חובה לדבר אמת

"אמת" זה לא בהכרח להיות תמיד ישר כמו סרגל . חז"ל אמרו ש`משנים מפני השלום` . וכן משנים לצורך גדול, ובודאי שלהתחתן זה צורך גדול ומצוה גדולה . ומשנים בדברים לא מהותיים . וכן אם אתה הולך לרופא וחבר שלך שואל אותך ; להיכן ר` יהודי23 הולך ? . . . אז בודאי שמותר לך להגיד שאתה הולך להתפלל מנחה -לדוגמה .

דעתי,

האמת היא אחת ויחידה ואין עינין לשחק משחקים..
קשה לפעמיםלומר את האמת, אך היא עדיפה עם כל חסרונותיה על הבושה.

לעינין מה לספר לשדכנים--- יש להפעיל שיקול דעת זהיר בכדי לומר רק את מה ששדכנית צריכה לדעת ולא מעבר. יש להזהר מכך מאד.
ולעינין מה לספר בפגישות-- ה.כ.ל וכדאי בעדינות, לא להראות את המצב נורא מימה שהוא או שהיה..
וכמובן, בפגישה ראשונה ושניה לא לפרוס הכל על השולחן, אף פעם לא נדע איך האדם שיושב מולנו מפרש את הנשמע לאוזניו.

להזהר. לשקול כל צעד. כל מילה.

בהצלחה לכולנו:)

אתן דוגמא:

לפני שנתיים לערך נפגשתי עם בחור שסיפר לי בפגישה שניה שהיה מבצע באיזה סופר, מבצע לRc קולה.
בגין המבצע שכנראה היה שווה במיוחד, חתן השמחה לקח רכב לשעה, העמיס בו 30 ארגזי קולה במס׳ נגלות x השלושים ארגזים;)

כאילו??? להשקיע שעה אם לא יותר, לשלם דלק, לשלם בעמל ובמאמץ רק בכדי לחסוך אולי מאה שקל.

הוא סיפר את זה כ״כ בגאוה ובסיפוק.

בקיצור, הבחור נתפס בעיני כקמצן, הזוי האדם הבזבזן שיעשה כנ״ל..
אכן, ביררנו הנקודה אצל חברים וכן, שמענו עוד סיפורים מפתיעים כאלה.

חכמים, הזהרו בדבריכם!!!

יהודי23

New member
לקחתי את הטיפ

בנושא

הרוחני,לא צריך לפרט אך להגיד את האמת מי אתה,אם בוא נגיד בחור צופה בסרטים/כדור רגל ולא כזה חסידי הוא צריך לרמוז לשדכנית,שהור רוצה אחת עם ראש פתוח.....
בנושא המידות,צריך להגיד מעלות וחסרונות,אך רק בפגישות מתקדמות ובעדינות,ולהציג אתזה כאתגר שלי ולא כחיסרון שלי....

יהודי23

New member
מיסטר

אתה אומרת את אמת לא להביא לשדכנית, אבל ברגע שתגיע לנקודה "מה אתה מחפש אצל הבחורה" לומר לה את נקודות בבחורה שלא "תוריד" אותך מיד אם תשמע....

קליט

New member
מי יגיד את החסרונות שלו ???

אם יש שיתוף פעולה מהצד השני אז יש מצב שחלק מהאנשים יגידו . האנשים הטובים שאין להם מה להפסיד אז הם יגידו ויגלו אי אילו חסרונות קטנים שיש להם, יש אנשים לדוגמה שהם ממש קמצנים או עצלנים או שיש להם התקפות זעם וכו` הם לעולם לא יספרו את זה

בועz

New member
אמת ורק אמת!

למה לשקר?!

להגיד את האמת !

חבל שאחרי זמן מה מישו יפגע :(

חלושקית

New member
אם-

אם אתה יודע שאתה במטרה של לשנות את הדבר 'השיקרי' לטובה ואתה יודע בברור שזה כרגע מפריע לך ועם הזמן יתהפך... אז מותר לעגל פינות.
אני אישית ראיתי את זה על עצמי שמבחינת יראת שמיים ואמונה ועוד כל מיני דברים שהיו אצלי לא כ"כ חזקים לפני החתונה, השתנו לטובה אחרי.
ואתן לך דוגמא: בעודי רווקה, הייתי שומעת שירים מסויימים שכיום, בבית שלי אני לא שומעת אותם וגם לא אכניס אותם, כי אני מרגישה שזה 'מלכלכך' לי את האוירה הדתית ביני לבין בעלי והילדים העתידיים...
אני לא מרשה לעצמי להכניס גם סרטים מסויימים שבעבר היו בשימוש קבוע אצלי...
ובגלל שזו היתה השאיפה שלי, ב"ה זה השתנה והתחזק עכשיו ומה שהיה בעבר, היה.

למעלה