עד העצם

גידי42

New member
עד העצם

אומרים שהדרך ללב אישה עוברת דרך ארנקך וקיבתה... ובכן גם הדרך לכיסו של הלקוח עוברת דרך קיבתו .וכך מצאתי את עצמי, בעיצומו של יום חמים ונעים באחת ממסעדות הבשר היותר טובות בארצינו: "עד העצם" בהרצליה, בלווית אחד הלקוחות היותר גדולים שלי משמצריך אגב גם יחס בהתאם או במילים אחרות קצת ללקק... אין ב"עד העצם" עיסקיות. הם ויתרו מראש על ההיטקים הרעשנים בעלי התלושים, מה שהופך את החויה למאד שקטה ונעימה אך כפי שתוכלו להבין בהמשך, גם מאד מאד יקרה. שתיים בירה מהחבית ואנחנו בראשונות: ע"פ המלצתה של המלצרית )קצת יותר גילוח בבית השחי לא היה מזיק, ולכן גם השארתי טיפ גדול יותר בתקווה שהיא תרשה לעצמה להחליף את סכין הגילוח לרווחת הסועדים אחרי...) הזמנתי מנה שלא כתובה בתפריט , כבד עוף פירי פירי, לא יודע למה פירי פירי אבל זה היה אלוהי, כבדי עוף ברוטב, עם בצל ושמיר על מצע לחם קלוי....מדהים. לקוחי הנאמן הזמין פיטריות יער פורטובלו (עוד אחד מהמינוסים בארוחה עם לקוח זה שאי אפשר לנשנש לו מהצלחת.. מה, לא יפה? לך תגיד לו שהמנכ"ל הנכבד צריך לכתוב ביקורת באיזה פורופ הזוי( ולכן לא טעמתי אבל ע"פ הצלחת שהבריקה כמו החזה של אלי האנה , זה לא "היה רע". ויש את הסלט ירקות שמגיע ככה, און דה האוס, לא יודע למי מכם יצא לאכול את הסלט הזה, עם הרוטב המדליק,שאגב ניתן לקנות אותו בבקבוקים במסעדה וגם בטיב טעם . אני לא יוצא משם בלי 2 בקבוקים לפחות. מאד מאד מומלץ.עיקריות 2 סטקים פילה... נו את דעתי על פילה ועל מידת הצליה אתם כבר יודעים. 300 גרם של תענוג צרוף. בליווי רטבים של חרדל ופילפל על בסיס שמנת וגרגירים של פילפל, שום, פפריקה שהוגשו בצד לשיבוח טעמו של הרוטב. במילה אחת: מדהים, בשתי מילים: מאד מדהים! גם הצ'יפס האמריקאי שלהם מעולים. לקינוח סורבה פירות יער ופסיפלורה ,טובים מאד גם הם. 2 אספרסו כפול, והחשבון: 420 ש"ח כולל מענק חד פעמי לסכיני גילוח."עד העצם" תרתי משמע. מאד יקר לצהרים ועוד בלי יין. אבל מאד מאד מאד שווה ועם העיסקה טובה אז גם משתלם. כמה טיפים: למסעדה סידור עם מגרש החניה הצמוד. צריך להגיד שאתם לעד העצם מקבלים אצט'לה מחתימים אותה במסעדה וחוסכים 15 ש"ח. זה תקף רק בצהרים. מה שהופך את המסעדה לנוחה גם לנכים. ואל תשכחו לבקש את תערובת הגרגרים לרטבים. מומלץ לקנות את בקבוק הרוטב לסלט. בתיאבון!

SigurRos

New member
רוטב פירי פירי

הינו רוטב פורטוגזי עם השפעות אפריקאיות מובהקות. טעמו-חריף,לוהט,ועם עקיצה חמוצה מדגדגת. סחה על הביקורת...

מיכלי56

New member
וואו גידי..

הזכרת לי נשכחות ,משום מה "עד העצם" נמחקה מרשימת המסעדות שלי. בעיקבות הביקורת שלך מתעתדת לחדש נעוריה של המסעדה. (אגב ,האקוסטיקה עדיין גרועה כשהייתה?)

B r u l e

New member
אחלה ביקורת

מאד נהנתי, אחת מהביקורות הטובות שנכתבו בפורום. אני עובר ליד המסעדה מדי יום, כי ממש קרובה למקום עבודתי בהרצליה. אך עדיין לא יצא לי לפקוד אותה. אעשה זאת בקרוב. שמעתי שהיא ממשפחת בירנבאום ומנדלבאום. הקיצר, ביקורת יפה, ויופי של דימויים. נ.ב. את רוטב הפירי פירי הם בטח גנבו מאחד השולחנות של ננדוס.

פינליש

New member
אז ככה: ומחמאה קטנה לבורל'ה

דמיין לך את הסיטואציה הבאה: כשאני רואה שכתבת ביקורת (כן כן גם אצל הביקורות של בורל'ה אני מתנהגת ככה) אני ממלאת לי כוס גדולה של דייט קולה, מדליקה סיגריה ומתחילה במסע. אני צוחקת, מתפעלת, מגרגרת ונהיית רעבה. תדע לך שזאת הנאה לקרוא אותך. פשוט ככה. תמיד אתה יודע לתאר בביקורות שלך את כל הדברים שאני נוהגת לבדוק בעצמי. לא הייתי בעד העצם, רק שמעתי ואני גונבת מהמקרר של אמא שלי כל הזמן את הרוטב. כן כן גם אני התמכרתי אליו בלי שהייתי במסעדה מעולם. המחיר לא נשמע כמו משהו שהייתי יכולה להרשות לעצמי.. אבל דרך הביקורת שלך אני בהחלט זוכה לביקור במסעדה. יש לך מזל ענק שישר אחרי האימון שלי הלכתי לארוחת ערב בבר גיורא ואני לא רעבה... אחרת היית משלם ביוקר על הרעב שהביקורות שלך מעוררות. מלך כבר אמרתי?

B r u l e

New member
אני מוחמא ../images/Emo9.gif

כל תגובה כזו מחממת את הלב ונותנת עוד תמריץ להשקיע.

liti

New member
העיקר- סגרת עיסקה???

מהיכרות עם המנות בעד העצם (וגם עם מנת הפורטבלו שהפסדת) אני בטוחה שכן. נהניתי מאוד לקרוא
. הרוטב של עד העצם נפלא והיום כבר ניתן לקנות אותו בטיב טעם ובמעדניות שונות ולא רק במסעדה (למשל ב-"אצל דודי" ליד, כך שגם ברולצ'וק יכול לקפוץ ולקנות בדרך לעבודה- ותספר לדודי שזה בהמלצת הפורום- הגיע הזמן שאנשים בתחום ישמעו עלינו בכדי שנהיה עוד יותר מפורסמים ממה שאנחנו עכשיו) אבל כבר יש רטבים אחרים שמתחרים בו - סדרת רטבי הויניגרט של "קמיליה" שגם הם נמצאים בטיב טעם ובמעדניות. ממליצה מאוד לנסות, האחריות עלי...

גידי42

New member
יקירי.....

קודם כל תודה לכל התגובות האוהדות והמפרגנות. למיכלי, הייתי שם כמה ובמה פעמים ולא שמתי לב שהאקוסטיקה גרועה. בכלל לא. אולי כשהמקום הומה וצפוף. כן המסעדה שייכת לאותם בעלים של בירנבאום ומנדלבאום, צ'ימיצ'נגה, זזוברה ופעם היתה להם עוד מסעדה בשם פסטהלינה ביפו? מישהוא זוכר?. הם גם הייבואנים של בירה קורונה לארץ.

ג גי גיד גידי ...../images/Emo99.gif

מעבר להנאה הרבה של קריאת הביקורות שלך, שהטעמים מגיעים עד אלי כאילו אתה מאכיל אותי עם כפית, שוב אני רואה שיציאה איתך למסעדה היא צ'ופר בזכות עצמו וחוויה לא רגילה.
מצפה למפגש הבא ע"מ להנות מזה שוב.

גידי42

New member
|חיבמפגש הבא אני מבטיח לשבת לידך...

רק שהבעל הטרי לא יתפלץ. מספיק לי הבלגן שעשיתי לליטוש... הב"ז שלה מעולם לא היה כה לחוץ ומשקיען... ותארי לך כל פעם שהוא מרים את הראש הוא רואה את הפוסטר שלי.... מאזן האימה זה כסף קטן.

גידי, שאתה תתנגד למנאז' א-טרואה?

לא נראה לי...וגם לבעל לא יהיה אכפת. אגב, התאור של הפוסטר שלך מעל למיטה של ליטוש עושה לי את השבת

גידי42

New member
|חיבמפגש הבא אני מבטיח לשבת לידך...

רק שהבעל הטרי לא יתפלץ. מספיק לי הבלגן שעשיתי לליטוש... הב"ז שלה מעולם לא היה כה לחוץ ומשקיען... ותארי לך כל פעם שהוא מרים את הראש הוא רואה את הפוסטר שלי.... מאזן האימה זה כסף קטן.

Arfilit

New member
פסטלינה....

אח-אח-פסטלינה!!! זכרונות נעימים לי משם. אוכל איטלקי משובח - שכיום אני מתקשה למצוא שכמותו בתל אביב....

meravbr

New member
גם אנחנו../images/Emo7.gif היינו חוגגים שם אירועים

בתקופה שעוד הלכנו למסעדות פעם ב.... ואפילו הבאנו לשם חבורה שמחה של 10 אנשים... אח, היו זמנים ... ואם כבר רקוויאם - גם למארי אנטואנט מגיע כזה!!!

למעלה