אהבתי את השאלה זה קודם כל. על פניו את צודקת
השאלה בהחלט מתבקשת. רק שיש שאלה מקדימה האם אנחנו מאמינים בתורה שבכתב בלבד, או שמא אנחנו מקבלים את דברי חז"ל כחלק אינטגרלי והמשך ישיר של התורה שבכתב. בתורה שבכתב ישנם הרבה ציוויים לא הגיוניים לכאורה. למשל "לא תצאו ממקומות מושבותיכם ביום השבת". מה יעשה אדם שנכנס עשר דקות לפני השבת לשירותים עם התקפה לא עלינו של כאבי בטן ושלשולים נוראיים ו"נתקע" שם קצת יותר משעה והשבת הגיעה כלאחר כבוד ואז בני המשפחה אמרו לו אבא מה עם קידוש? אמר להם כתוב בתורה לא תצאו מכל מקומות מושבותיכם ביום השבת, והנה אני יושב בשירותים ואסור לי לצאת עד שתצא השבת. נשמע לך הגיוני? דוגמא נוספת בראשית יז' 10-11 "זאת בריתי אשר תשמרו ביני וביניכם ובין זרעך אחריך המול לכם כל זכר" "ונמלתם את בשר ערלתכם והיה לאות ברית ביני וביניכם". על איזו ערלה מדובר? אולי ערלת האוזן כמו שאומר ירמיה הנביא ו' 10 "על מי אדברה ואעידה וישמעו? הנה ערלה אזנם ולא יוכלו להקשיב" וכו' מכאן שיש ערלה באוזן שמפריעה להקשיב.אז אולי אותה כדאי למול? בויקרא כו' 40-41 "והתודו את עוונם ואת עוון אבותם במעלם אשר מעלו בי ואף אשר הלכו עמי בקרי" "אף אני אלך עמם בקרי והבאתי אותם בארץ אויביהם או אז יכנע לבבם הערל ואז ירצו את עוונם" מכאן שישנה גם ערלת הלב. אז אולי צריך בגיל שמונה ימים לעשות ניתוח לב פתוח לרך הנימול ולהוריד ממנו את ערלת הלב? איך הגיעו לערלת איבר המין שלא מוזכרת בשום מקום? ויש לי עוד עשרות דוגמאות למה אי אפשר לקחת את דברי התורה שבכתב כפשוטם. ואז לא נותר לנו אלא לבדוק האם האלקים שהוא בעל התורה נתן איזשהו רמז איפשהו למה הוא בעצם התכוון, ואולי הוא אמר למשה רבינו בכלל למה הוא התכוון? ולמה משה היה על ההר ארבעים יום וארבעים לילה? לקבל ספר? כמה זמן לוקח לקבל ספר? ואז הוא ירד ושבר את הלוחות ועלה שוב לעוד ארבעים יום וארבעים לילה. מה היה לו לעשות שם כל כך הרבה זמן? זה קודם כל. דבר שני אם אדם לא טבל לפני שכתב את המזוזה, המזוזה בהחלט לא פסולה, זהו הידור שהתקבל בכמה קהילות חסידיות אבל זה בהחלט לא מעיקר הדין. דבר שני כל מה שהרבנים אומרים מותר צריך ומצווה לשאול איך למה כמה ומאיפה אתה מביא את מה שאתה אומר. יקירתי בסוף תפילת עלינו לשבח שאת ודאי זוכרת רק שאולי לא נתת דעתך לעניין אנחנו אומרים "וידעת היום והשבת אל לבבך כי ה' הוא האלקים בשמיים ממעל ועל הארץ מתחת אין עוד", קודם הידיעה אחר כך ההשבה אל הלב, כך בנויה האמונה היהודית, לדעת ואח"כ להשיב אל הלב. אין אמונה בלי ידיעה ובטח ובטח שאין עודחוץ ממנו, אין לו לא בנים והוא לא שוכב עם נשים האלקים שלנו. ויש לך בהחלט את הרשות לשאול כל רב שאומר לך משהו, מי אמר לך ומאיפה אתה יודע את מה שאתה אומר? ואוי לו לאותו אחד שיאמר לך ככה זה ואל תשאלי. להוא שיענה לך בסגנון הזה תאמרי אתה עובר עכשיו על מצוות "דע מה שתענה לאפיקורס" יש אפיקורסות בעולם והיא לא פוסחת גם עלינו היהודים, נולדנו עם יצר הרע ועם שאלות אפיקורסיות וזו זכותינו המליאה לקבל עליהן תשובות. הרי התורה אומרת שהכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים, משמע בפשטות שגם השאלות האפיקורסיות שלנו הן בידי שמיים, ובאנו לכאן לקבל עליהן תשובות. לסיום גרייס יקרה,סגנון הכתיבה שלך מעיד על אישיות עשירה בתוכן ושכל בלי עין הרע ואני משוכנע שאת לוקחת את העיקר שבדבריי ולא את הטפל, ואת מבינה שאי אפשר להשען על התורה שבכתב בלבד. אם חז"ל הם המפרשים ה"מורשים" או לא זו כבר שאלה אחרת ואת מבינה שזה לא המקום ואין זה הזמן לענות עליה. אני בהחלט מוכן לענות לך עליה בכל פורום אחר שתבחרי עם מי ממלווייך שתרצי שיהיה עמך, רק זה ממש לא למחשב. ואת בהחלט יכולה לאתגר אותי בשאלות נוספות. מאחל הרבה טוב בחיים .