עד איפה???

grace009

New member
עד איפה???

מישהו מתקשר אלי מחסוי, מציג את עצמו בתוך משיחי לשעבר וכיום חוזר בתשובה.דתי מתחיל לאמר לי שכל היהדות המשיחית זה לא נכון, זה סתם סיפור יפה. זה הוצאת פסוקים מהקשרם..בלה בלה.. (לא מוכן לאמר לי מאיפה יש לו ת'מיספר שלי) אמרתי לו שאני מאמינה שזו הדרך, ואין לי ספקות- ואם הוא בוחר להאמין במשהו אחר, זה בעיה שלו.. מה הוא רוצה לעזאזל?? אמר שיתקשר בערב, וידבר איתי על התאולוגיה וכל זה.. מה עושים עם זה? החליטו להיכנס לי לוריד?!

הוא מיד לאחים

ומעולם לא היה יהודי משיחי. תנסי להתעלם. לשכנע אותו לא ניתן כיוון שהוא שתוף מוח ומדבר כמו רובוט שחוזר על עצמו. אני מכיר אותם אישית. הם ממש חוצפנים. רק לא לשכוח לברך לברך ולברך
.

אין טעם להתוכח איתם

או לדון או להוכיח אותם על דבר ה' כל מה שהם רוצים זה שתנטשי את האמונה בישוע אז הם ינסו להביא פסוקים ולהוציא אותם מהקשרם יתחכמו אותך בשלל במילים, יתפארו במסורות עתיקות יומין כמה שהם ינסו להבין אותך ואת האמונה שלך הם לא יצליחו! יש בך רוח האמת, אלוהים שוכן בך ובהם עם כל הצער לא לכן כל מה שעלינו לעשות זה להתפלל עבורם שיפתח להם הלב והעיניים ושאלוהים יסלח להם התפילה שלנו יותר חזקה מסתם להתווכח איתם אני מציע לך להימנע משיחה איתם זה לא מוביל לכלום חוץ מעצבים, זה מניסיון אישי מי שבאמת מעונין באמת לשמוע וללמוד בכיף, זו מצווה לבשר אבל סתם דיבורי סרק עם אנשים שרק רוצים להסיט אותך זה סתם מיותר עדיף להתפלל למענם :)

grace009

New member
:)

תודה על התשובות... ואני שמחה שאתה קורא בבלוג שלי=] תמיד טוב לדעת שיש מישהו שנהנה ממשהו שאתה עושה..

כשהוא יתקשר

תישארי רגועה. אנשים כאלה יכולים ממש לעצבן. קרה לי לפני יומיים מקרה דומה: ידיד מאמין חזר בשאלה ונהפך לאתאיסט. היה די קשה להתמודד עם הטיעונים שלו,אבל העובדה שהיה מאמין הרבה שנים מאוד עזרה.... אם בכ''ז תתחילו לדבר תבקשי מאלוהים שהוא ידבר דרכך.

grace009

New member
ו...

הוא התקשר שוב... אז אמרתי לו: תראה, אני לא יודעת מי אתה ומה אתה רוצה או מה התוכניות שלך. אבל אני ממש לא מעוניינת לנהל את השיחה הזו, אני מאמינה בדרך שלי, טוב לי, אני לא מחפשת את הוויכוחים הללו- אם אתה רוצה לבדוק את המשיחיות מקרוב, אתה מוזמן לפנות לקרן אחווה משיחית (הקהילה שלי) ולהיתווכח איתם אם באלך. ואני בטוחה שלא היית משיחי כי אם היית, לא היית חושב כך- היית נשאר שם וזה סיפור מכור של כל בחור מ"יד לאחים" אם היית מעוניין להבין ולדעת אולי הייתי מתווכחת איתך, אבל אתה אפילו לא מעוניין להבין- אתה מעוניין רק להסיט אותי מדרך האמונה שלי- אז חבל על העבודה. הוא אומר לי בואי נקבע מקום מפג, נדבר, נדון על זה...הוא חושב שאני יפגש איתו..מישהו שאני ביכלל לא מכירה!! (עלק אומק לי: אפשר להזמין אותך לכוס קפה, לדבר?) עכשיו, אני רגועה :) כ"כ רגועה...כמו הים =]

אל תתפתי לנהל ויכוחים עם אינקווזיטורים שפניהם

תבקשי ממנו שיתקשר מטלפון גלוי . ותנהלי איתו שיחה מה יש?! אולי האמת שהיא אחת נמצאת אצלו? כמו שאני נלחם על העקרונות שלכם לחופש ביטוי אלחם על זכותו ובתנאי שיזדהה בצורה מלאה. ותזהי את אותו בצורה מלאה. אם הוא ינסה לנהל איתך שיחות כשהוא לא מזוהה תשלחי אותו לכל הרוחות. אל תתפתי לנהל ויכוחים עם אינקווזיטורים שפניהם מכוסות.

מי שמאמין בישוע

לא מחפש זכות ביטוי, עקרונות ויכוחים ובטח שבטח את האמת.. הוא כבר מצא אותה, והוא נהנה תמיד לבשר אותה אתה לא מאמין ובטוח אז אתה מחפש אנחנו לא.

זה מה שמבדיל את בני האדם משאר החיות.

בנצרות [ אני כולל בחבילה זאת את כל מי שמאמין בברית החדשה ויסלחו לי ידידי היהודים המשחים] יש מצווה אחת לפי הבנתי והיא הבישור. המשמעות של הבישור יותר ממה שאת מביא משהו אחר לאמונה אתה מחזק את אמונתך. אתה באמת צודק כשאתה אומר :"מי שמאמין בישוע לא מחפש זכות ביטוי, עקרונות ויכוחים " אין אנשים מושלמים ולכן יש חיפוש אמת תמידי. זה מה שמבדיל את בני האדם משאר החיות.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאני שמחה על השלום שמצאת בך למרות

ה"איומים" המוכרים שיד לאחים מנסים לשלוח לבני אלוהים המאמינים
אבל אם אלוהים איתנו..מי יכול עלינו
הללוייה, תחזיקי בישוע חזק יקרה, ולא יוכל עלייך שום גל בים הסוער שמסביב- כי במילה אחת, ישוע השתיק את הגלים והסערה שאיימו על תלמידיו-הללוייה
ויד לאחים..אני מתפללת כי אלוהים ירחם עליכם, כי תפגשו את אור העולם לפני שזה מאוחר מדי, והקנאה שיש לכם ליהדות, תטופל ותתועל לכיוון הטוב, כמו שאלוהים טיפל בקנאת שאול הטרסוסי, בשם ישוע המשיח-אמן
.

lion 7

New member
יש ידיד היותר קרוב מאח ונקרא יסוע

/tapuzforum/images/emo13.gifוכולנו תפילה שהמצוקה תרד מעלייך ..כי הוא חי וקרוב לאהוביו

מה את כל כך מפחדת להתעמת איתו?

הרי אם את מאמינה כל כך גדולה ויציבה אז מה הבעיה? או שתצילי את עוד נשמה או שתצילי את נשמתך אם את הטועה בין שניכם. איפה הבעיה?

grace009

New member
הפעם באמת הצחקת אותי..

דבר ראשון אני לא חייבת הסבר למישהו שניכנס לי לחיים וחופר לי בהם עם שאלות לא קשורות, משקר לי- ומעוניין לשמוע את דעתי! דבר שני.. יפה שחשפת את עצמך פה..שנינו יודעים שאתה הוא "האיש המטריד".. אני באמת לא מעוניינת לדבר איתך..וזה לא עניינך אם אני מאמינה או לא.. חפש לך חיים מותק.. :)

אני כאן בהדר ובגאון חושף את עצמי, כן, בלי פחד

קודם כל בפעם השניה התקשרתי מטלפון לא חסוי. דבר שני לא שיקרתי לך. או שתזכירי לי. שלישית אמרתי לך מאיפה קיבלתי את המספר שלך. דבר רביעי אני לא רוצה לחשוף כאן פרטים נוספים שעלולים להביך אותך בפני קהל קוראייך ומעריצי ה"דת האמיתית" שגילית לך ושגם אני נחשפתי לציפורניה האימתניות וההרסניות. לי לקח שלש שנים לצאת מזה ובהתחלה נשמעתי נלהב ובוטח באמונתי הרבה יותר ממך.חבל שאין לך את האומץ להתעמת ולהציל את נפשך באמת. אני מוכן ומצהיר כאן קבל עם ועדה שאני מוכן להתעמת איתך, עם הכומר שלך, סליחה ה"רועה" שלך ו/או כל רמאי אחר שמנצל תמימות ומשברים נפשיים של אנשים ומגלגל אותם לתוך האמונה ההזויה של "יושקה" יושיע אותך. וואוו כמה רומנטי הזוי ומטומטם. את מוזמנת שוב כמו שאמרתי לך בשיחתנו הטלפונית עם מי שאת רוצה כסיוע צדדי וכחיזוק ל"אמונתך" לבוא ולהוכיח לי את "אמונתך". שאלונת קצרצרה כמי שגדלה על ברכי היהדות, איך את מסבירה לי את הפסוק שנאמר ב"רוח הקודש" של יוחנן הקדוש בספרו הקדוש בפרק ז' 14 "וישלח יוסף ויקרא ליעקב אביו ולכל משפחתו בשבעים וחמש נפש"? כשבספר בראשית י' 22 כתוב "בשבעים נפש ירדו אבתיך מצרימה וכו' " ? רוח הקודש לא ידעה לספור? או שמא זכרונה בגד בה בגלל השנים שנקפו? ויש לי עוד לפחות עשרים שאלות אלייך על שקרים מפורשים או "טעויות" של רוח הקודש שנמצאות בברית החדשה. את מוזמנת עם מי שאת רוצה לבוא ולהתעמת איתי. ואם הייתי מיד לאחים לא הייתי מפחד או מתבייש לכתוב או לאמר לך זאת. הפוך הלואי והייתי יכול להיות חלק מצוות המתנדבים שלהם. פשוט כמו שאמרתי לך בשיחת הטלפון ביננו, יש עדיין אנשים שאוהבים אותך בעולם ודואגים לך וביקשו ממני לנסות ולעזור כמי שכבר היה בתופת וחזר. וכמו שאמרת לי בשיחת הטלפון הראשונה שכאשר ההנת והעזת לשאול שאלות על היהדות בבית ובבית הספר אמרו לך שאין תשובות כי ככה אלקים רוצה. את מוזמנת גם לשם כך, יש תשובות וגם יש, כנראה רק ששאלת את האנשים הלא נכונים. אם את אמיתית ויש לך את האומץ לקבל את זה שטעית ושהפילו אותך בפח בעקבות המצב אליו נקלעת (ואני לא אפרט אותו מפאת כבודך) את מוזמנת להגיב. ואם את רוצה להמשיך באהבת "אחייך" המדומים והאוהבים אז שיהיה לך לבריאות. אגב ליהדות המשיחית יש גמח"ים? יש למי לפנות בשעת צרה אמיתית? או שהכל למראית עין והכל נפתר באהבתו של הגואל המתוק שלך? .

grace009

New member
ינאי..

אין לי את הכוחות והרצון להתעמת איתך.. כל מה שאתה יודע אתה יכול לספר כאן. כי הכל כתוב וכולם יודעים הכל. אין לך מימה לפחד להביך אותי. אבל תקשיב, אני ממש לא מעוניינת לריב.. ואם תמשיך להטריד אותי או את משפחתי אני אפנה למשטרה מבלי להסס פעמיים. בטענה שאתה מטריד אותי ומפריע לי לחיות חיים "סדירים" אני באמת לא מעוניינת לריב.. יום טוב. הוויכוח אינו קשור לפורום ואינו צריך להיעשות כאן.

grace009

New member
אתה יודע מה...

אין בעיה. אשאל אותך שאלה. בתורה כתוב: "וכתבתם על מזוזות ביתך" נכון? (צריך גם מקור או שמכיר את הפסוק הזה?) איך הגיעו מפסוק כזה לתורה שלמה של עבודה זרה. עבודה זרה אתה שואל את עצמך? תקרא.. מצווה לשים מזוזה על פתח בית או חדר שישנים בו. המזוזה צריכה להיות כתובה על קלף מיוחד, בכתב מאוד מסויים, בתוך בית, בזווית מסויימת- מי שכותב אותה צריך להיות אדם ירא שמיים- שטבל טרם הכתיבה וכד'. ואם לא כך- המזוזה היא פסולה. ולא רק זה- היא מביאה מזל רע על הבית. מזל רע?! אפשר "להאשים" את הצרות שלנו על מזוזה? למה? כי המילה "עינייך" לא כתובה נכון אז נפגעת בעיניים?! זה עבודה זרה! זה כמו קמיע, לקחתם את הפסוק הזה והפכתם אותו לתורה שלמה של איסורים שמי שלא עושה אותה (מי שלא שם מזוזה על פתח ביתו- מזוזה כאמור לפי כל הכליים הנתונים לעי"ל) יבוא עליו צרות. מוכן להסביר? או שמא זה מה שהרבנים אמרו לעשות (לא דברי אלוהים חיים) וכל מה שהרבנים אומרים לעשות זה קדוש ואסור לשאול למה איך וכמה? אז אולי אתה גם יכול לשים על עצמך איזה כובע פרווה מיוחד עם ציציות וחליפה יוקרתית, ותמציא פירושים חדשים? =\.. ממ..מעניין...

אהבתי את השאלה זה קודם כל. על פניו את צודקת

השאלה בהחלט מתבקשת. רק שיש שאלה מקדימה האם אנחנו מאמינים בתורה שבכתב בלבד, או שמא אנחנו מקבלים את דברי חז"ל כחלק אינטגרלי והמשך ישיר של התורה שבכתב. בתורה שבכתב ישנם הרבה ציוויים לא הגיוניים לכאורה. למשל "לא תצאו ממקומות מושבותיכם ביום השבת". מה יעשה אדם שנכנס עשר דקות לפני השבת לשירותים עם התקפה לא עלינו של כאבי בטן ושלשולים נוראיים ו"נתקע" שם קצת יותר משעה והשבת הגיעה כלאחר כבוד ואז בני המשפחה אמרו לו אבא מה עם קידוש? אמר להם כתוב בתורה לא תצאו מכל מקומות מושבותיכם ביום השבת, והנה אני יושב בשירותים ואסור לי לצאת עד שתצא השבת. נשמע לך הגיוני? דוגמא נוספת בראשית יז' 10-11 "זאת בריתי אשר תשמרו ביני וביניכם ובין זרעך אחריך המול לכם כל זכר" "ונמלתם את בשר ערלתכם והיה לאות ברית ביני וביניכם". על איזו ערלה מדובר? אולי ערלת האוזן כמו שאומר ירמיה הנביא ו' 10 "על מי אדברה ואעידה וישמעו? הנה ערלה אזנם ולא יוכלו להקשיב" וכו' מכאן שיש ערלה באוזן שמפריעה להקשיב.אז אולי אותה כדאי למול? בויקרא כו' 40-41 "והתודו את עוונם ואת עוון אבותם במעלם אשר מעלו בי ואף אשר הלכו עמי בקרי" "אף אני אלך עמם בקרי והבאתי אותם בארץ אויביהם או אז יכנע לבבם הערל ואז ירצו את עוונם" מכאן שישנה גם ערלת הלב. אז אולי צריך בגיל שמונה ימים לעשות ניתוח לב פתוח לרך הנימול ולהוריד ממנו את ערלת הלב? איך הגיעו לערלת איבר המין שלא מוזכרת בשום מקום? ויש לי עוד עשרות דוגמאות למה אי אפשר לקחת את דברי התורה שבכתב כפשוטם. ואז לא נותר לנו אלא לבדוק האם האלקים שהוא בעל התורה נתן איזשהו רמז איפשהו למה הוא בעצם התכוון, ואולי הוא אמר למשה רבינו בכלל למה הוא התכוון? ולמה משה היה על ההר ארבעים יום וארבעים לילה? לקבל ספר? כמה זמן לוקח לקבל ספר? ואז הוא ירד ושבר את הלוחות ועלה שוב לעוד ארבעים יום וארבעים לילה. מה היה לו לעשות שם כל כך הרבה זמן? זה קודם כל. דבר שני אם אדם לא טבל לפני שכתב את המזוזה, המזוזה בהחלט לא פסולה, זהו הידור שהתקבל בכמה קהילות חסידיות אבל זה בהחלט לא מעיקר הדין. דבר שני כל מה שהרבנים אומרים מותר צריך ומצווה לשאול איך למה כמה ומאיפה אתה מביא את מה שאתה אומר. יקירתי בסוף תפילת עלינו לשבח שאת ודאי זוכרת רק שאולי לא נתת דעתך לעניין אנחנו אומרים "וידעת היום והשבת אל לבבך כי ה' הוא האלקים בשמיים ממעל ועל הארץ מתחת אין עוד", קודם הידיעה אחר כך ההשבה אל הלב, כך בנויה האמונה היהודית, לדעת ואח"כ להשיב אל הלב. אין אמונה בלי ידיעה ובטח ובטח שאין עודחוץ ממנו, אין לו לא בנים והוא לא שוכב עם נשים האלקים שלנו. ויש לך בהחלט את הרשות לשאול כל רב שאומר לך משהו, מי אמר לך ומאיפה אתה יודע את מה שאתה אומר? ואוי לו לאותו אחד שיאמר לך ככה זה ואל תשאלי. להוא שיענה לך בסגנון הזה תאמרי אתה עובר עכשיו על מצוות "דע מה שתענה לאפיקורס" יש אפיקורסות בעולם והיא לא פוסחת גם עלינו היהודים, נולדנו עם יצר הרע ועם שאלות אפיקורסיות וזו זכותינו המליאה לקבל עליהן תשובות. הרי התורה אומרת שהכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים, משמע בפשטות שגם השאלות האפיקורסיות שלנו הן בידי שמיים, ובאנו לכאן לקבל עליהן תשובות. לסיום גרייס יקרה,סגנון הכתיבה שלך מעיד על אישיות עשירה בתוכן ושכל בלי עין הרע ואני משוכנע שאת לוקחת את העיקר שבדבריי ולא את הטפל, ואת מבינה שאי אפשר להשען על התורה שבכתב בלבד. אם חז"ל הם המפרשים ה"מורשים" או לא זו כבר שאלה אחרת ואת מבינה שזה לא המקום ואין זה הזמן לענות עליה. אני בהחלט מוכן לענות לך עליה בכל פורום אחר שתבחרי עם מי ממלווייך שתרצי שיהיה עמך, רק זה ממש לא למחשב. ואת בהחלט יכולה לאתגר אותי בשאלות נוספות. מאחל הרבה טוב בחיים .

Jewish Answer

New member
לדעתי אין טעם לויכוח הזה

לכל אחד מכם יש את המטרות שלו שכבר קבועות מראש.. אז חבל על הויכוח

למעלה