עד איזה גיל

kokula12

New member
אני בעיקר קוראת פה בעניין

הילדים שלי עוד קטנים בעיניי כדי להחליט מה הם לובשים, כך שהמקסימום הוא לתת להם לבחור בין אפשרויות...

למתוקי (בן 5) דווקא יש העדפות מאוד ברורות - אם זה היה תלוי בו הוא היה לובש כל יום ג׳ינס וחולצת פולו (בעדיפות קצרה). כנראה בגלל שזה בדיוק איך שאבא שלו מתלבש
אני כן שואלת אותו לגבי קניה כשיש אפשרות, אבל לא תמיד יש לי. לפעמים קונה ומחזירה/מחליפה אם הוא מביע התנגדות נחרצת.
לגבי התלבשות - לא מאפשרים גישה חופשית לארון, אלא מוציאים בבוקר 2 אפשרויות לחולצה, למכנסיים ולגרביים ומאפשרים לו לבחור. מוסיפים עוד אפשרות אם יש צורך.

לגבי הקטנה, שוב בחירה מצומצמת. ביומיום היא בוחרת את הנעליים (2 זוגות של נעלי ספורט), לארוחות משפחתיות בסופש מאפשרים יותר בחירה, אבל גם, מבין אפשרויות מוגדרות ולא גישה חופשית לארון.

ועם זאת, אני קוראת בעניין ולעיתים גם משועשעת קצת מהתגובות פה

rnavina

New member
באיזה גיל נראה לך שיבחר בגדים לבד?

עוד רגע הוא יהיה בכיתה א׳ ואז זו תלבושת אחידה

kokula12

New member
מה שאכן יפשט את חיינו עוד יותר.

את מדברת על בחירה לגמרי עצמאית מהארון?
אני מניחה שכשהוא יבקש.
כרגע ממש לא נראה שזה מפריע לו (פרט לעובדה שאנחנו לא מאפשרים ללבוש כל יום ג׳ינס וחולצת פולו ולו רק כי אין מספיק), שנה הבאה תלבושת אחידה אז אין בעיה. מבחינת צבעים לא מאוד מפריע לי שיבחרצבעים כן או לא מתאימים, הבעיה היא כשהוא מתעקש על איזושהי חולצה ספציפית שנמצאת בכביסה באותו רגע. ולכן מוציאים לו אפשרויות (אם הוא מבקש דווקא חולצה אחרת שכן נקיה אנחנו גם מאפשרים).

בקיצור, לשאלתך - כשיפריע או לו או לנו. כרגע שני הצדדים בסדר עם המצב.

כנראה שאני אמא לא מגניבה.

אין סיכוי שאתן להן לצאת בבגד שבעיני לא מתאים / מקושקש מדי / לא תואם מזג אוויר / קטן עליהן או לא יודעת מה. עד איזה גיל? עד הגיל שזה באמת לא יהיה בשליטתי, למרות שלהביע את דעתי תמיד ארגיש בנוח.

מצד שני - הן קטנות, ואני בוחרת עבורן מה ללבוש. כל נושא הבגדים אצלנו הוא די נון - אישיו. קונים לרוב בלעדיהן, בוחרים להן מראש, מקסימום מציעים שתי אופציות, וזהו בערך.

ההתמודדות היחידה שלי בנושא היא כשאני שוכחת להכין לקטנה בגדים לגן, ואז אני יכולה לפעמים לראות אותה אחה"צ עם שילובים מאד... מעניינים. למדתי לא להגיב
(היה קשה!)

rnavina

New member
בעיני זה מיותר שאשרוף על זה זמן בבוקר. הן צריכות להתלבש ויש

להן גישה חופשית לארון. בגדים קטנים/עם חורים/ לא ראויים ללבישה אני מעלימה מהארון בשגרה.
היום למשל הקטנה נשארה בפיג׳מה אז לקחתי בגדים שהיו מקופלים וטרם הכנסתי לארון והלבשתי אותה אבל זה נדיר (שאני בוחרת ומלבישה).
(בת ארבע וחצי ובת רבע לשבע. גם אח שלהן בן התשע בוחר ומתלבש לבדו).

אצלנו, לשמחתי, לא ממש נשרף על זה זמן.

כאמור, הגדולה (עכשיו עם תלבושת, אבל גם לפני / בסופ"ש ואחה"צ) לא עושה בעיות, ולקטנה אני מכינה בערב וזה מה יש (לפעמים היא מתעקשת, ואז בעלי מציע אופציה נוספת).

לו הן היו מתעקשות, כנראה שהייתי נאלצת להגיב אחרת

והקטנה שלך מתוקה! גדלה לה...

rnavina

New member
גם דקה או שתיים שאני צריכה להוציא בגדים מהארון נראות לי

מיותרות. אני לא טיפוס של בוקר והבקרים קשים לי ועמוסי מטלות.
&nbsp
ותודה על המחמאה

rnavina

New member
זה עדיין ישרוף *לי* זמן. למה בעצם לא לאפשר להן לבחור?

אני לא זוכרת בת כמה בדיוק הקטנה שלך אז אשאל רק לגבי הגדולה- למה לא לאפשר לה?
ואגב, הן בוחרות איזה זוג נעליים לנעול?

חוסך לי זמן

אין לי איזה אג'נדה שלא לתת לה לבחור, מאמינה שלו היא תרצה היא תהיה מוזמנת (ותישמר לי הזכות להטיל וטו), אבל התרגלנו ככה.

כשאני משכיבה אותן לישון אני מכינה כבר בגדים, תוך כדי שהן מסיימות את סיפורי היום. אם יש להן העדפה מסוימת, זה השלב להביע אותה, וזהו.

לגבי הנעליים - הן בוחרות מה שרוצות. הכל מקובל עלי למעט מגפיים או נעליים גבוהות בקיץ או סנדלים בחורף. כל השאר (ספורט, סניקרס, מגפונים, מגפי גשם) - לבחירתן.

rnavina

New member
לא הבנתי איך זה חוסך לך זמן אם את זו שבוחרת במקום שהן

יבחרו ואת תהיי מחוץ לעניין בחירת הלבוש.
בעיני זה חשוב לפיתוח העצמאות והביטוי העצמי, שבה לידי ביטוי גם בבחירת הלבוש.

כי אני לא רוצה להיות מחוץ לעניין

ולגבי העצמאות והביטוי העצמי שלהן - אל דאגה. הן גם ככה עצמאיות ביותר, ויכולת הביטוי העצמי שלהן לא מוטלת בספק
ושוב, זה לא שאין להן דיעה. הן מביעות אם רוצות, ואני בוחרת אם לקבל אותה או לא. רק שזה לא נושא שקריטי להן, ולכן סיפורים מהסוג של "דווקא המכנסיים / השמלה / הכובע הזה" נמנעים.

התעקשויות יש לנו על שלל נושאים אחרים, ובשפע

אני אסביר - זה חוסך זמן

כי אם למשל יבחרו משהו שלא מתאים למזג האויר באותו יום ואראה את זה אחרי שהתלבשו - הם יצטרכו להחליף. או אם יש לי תכניות לאחה"צ /חוגים שאני מתכוונת ללכת אליהם מיד אחרי הצהרון בלי לעצור בבית ויש לי העדפה לבגד מסוים שילבשו (וכן, גם רוצה לחסוך משפטים כמו - תחליף מכנסיים כי הן לא מתאימים בכלל לחולצה שבחרת. מאמינה שהם ישתפרו עם הזמן וילמדו להתאים ומעודדת עצמאות וביטוי עצמי בתחומים אחרים שקל לי יותר לשחרר בהם).

אבל אם את בוחרת אז איך ילמדו?

אצלי לגדולה יש חוש טבעי לדעתי מה הולך עם מה אבל הקטנה ממש לא. אז בהתחלה היא נשלחה אחר כבוד להחליף וזה קרה לא מעט, בשלב הביניים היתה באה אלי לפני ההתלבשות עם שני פריטים ושואלת אם זה בסדר או נועצת באחותה
ועכשיו היא כבר די הבינה לבד את העקרונות. אז אם את בוחרת כל הזמן איך יפנימו ללא הניסוי והטעיה?
&nbsp
<ממש נושא ברומו של עולם
>

לגמרי רומו

ומזכיר לי
ורודים ...
מה שלומך?
&nbsp
ילמדו כי הם רואים יומיום מה אני בוחרת להם. ותאמיני לי שבחירת גרביים או גרביונים תואמים לבגדים, עם המגוון והמבחר שיש לגברת אצלי, זה אתגר לא פשוט.....

כי הן כן בוחרות כשרוצות, אבל ביומיום זה לא קריטי להן.

ואחרי שנים שהן רואות מה הולך עם מה - הן כבר יודעות לבד.

כשאני לא מכינה מראש, הגדולה יודעת להתאים יפה מאד, ויש לה חוש טבעי מצוין בנושא. (גם הקטנה לא תבחר משהו לא מתאים, אלא יותר בקטע של שמלה חגיגית פורחת במקום סתם מכנסיים וחולצה, למשל)

שוב, הן מביעות דיעה, נניח למסיבות בגן / סופי שבוע, אבל לרוב בחירתי מקובלת עליהן. הן רגילות לזה כבר.

macaroni35

New member
בינתיים קונה לבד בת 8..

בת 8 ובן כמעט שנה...

עד כה קונה לבד למעט מס' הפעמים המועט (אולי פעם-פעמיים בשנה )שהיינו בקניון ביחד וזה כמעט ולא קורה.
(מודה שלא אוהבת לערוך קניות או לשוטט סתם בקניון...נכנסת לקנות בדיוק מה שאני צריכה)

מאז ימי ביה"ס מודה שביום-יום קל יותר כי היא בוחרת צבע לחולצת ביה"ס ומכנס פוטר/טייץ ובזה הסתיים העניין.
הבת שלי רגישה לתפרים בולטים, תחרה ובקיצור בגדים לא נוחים וגם נעליים ואין סיכוי שתלבש או תנעל ותסבול שלא נוח לה.

היא בד"כ מוציאה לה בגדים מהארון גם לביה"ס וגם לאחה"צ, שבתות, חגים, אירועים...וכו..
אני מתערבת רק שבאמת המזג אויר בחוץ לא מתאים למה שנלבש..ולא לגבי בחירת שילובים וצבע..
ואין לי צורך למנוע ממנה להוריד בגד שלא מתאים/הולם כי מלכתחילה לא נקנה אותו ולא יהיה בארון.

ואגב גם לחצי שלי אני קונה בגדים ומניחה בארון - עד כה אין תלונות על הבחירות.

קונה לבד

ומכינה להם כל ערב. הבחירה שלהם מסתכמת בהתאמת הגרביים.... בני כמעט 8 ו-6.
&nbsp
לשמחתי כמעט תמיד הם משתפים פעולה, מלבד כמה מקרים בודדים (של בגדים שהיו להם לא נוחים או כאלו שהם קיבלו עליהם תגובות מהסביבה - למשל, בשבילו שלייקעס מעלפים שהצחיקו את החברים
או מעיל כחול כהה בשבילה שגרם לה לבקש שבפעם הבאה אקנה לה מעיל ורוד....)

למעלה