עד אבדן הנשימה

היי!

אני בד"כ פאסיבית
, אבל לא יכולה להתאפק: הייתי בת 5 בערך, ושמעתי עם אמי ואחי סיפור ברדיו. השתוללתי וחטפתי מכה חזקה במרפק. התעלפתי, אבל לא מיד - אלא לאחר מס' שניות. זה קרה לי עוד מס' פעמים מאז (גם מכה בברך, זריקה, לראות פצועים - אני מתעלפת סדרתית
), ואני יודעת לזהות את התחושה, כשזה הולך לקרות, ובד"כ אני מצליחה "להשתלט" על עצמי ולמנוע את ההתעלפות. לעולם לא אשכח את הפאניקה שצעקה מהפנים של אמי. מה שצריך לעשות, זה לשכב ולהרים רגליים (במקרה של התעלפות שלא כתוצאה ממחלה / פציעה). עשיתי בעבר סדנת עזרה ראשונה של 40 שעות, ואני לא זוכרת כלום. נו מילא, בטח אני אתעלף
...

איזה פחד!../images/Emo5.gif

טוב לקרוא שבסופו של דבר הכל בסדר עם הילדה. נסיעה טובה ורק בריאות!

מאיו

New member
זה קרה לי כמה פעמים

בעיקר אם המכה הייתה באיזור המיפרקים- המרפק או הברך

f u f u

New member
../images/Emo24.gif

אולי זו גם תגובה לנסיעה שלך. יתכן והמכה היתה טריגר לשחרור בכי גדול יותר משהיה לה מקום בשבילו?

אורלי99

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gifכולי צמרמורת

טוב לדעת שזה נגמר כמו שזה נגמר.... שתהיה לך נסיעה טובה.

חוטהשני

New member
זה נשמע מפחיד ../images/Emo2.gif ../images/Emo5.gif גם הודיה עברה משהו דומה - עם המטפלת... בגלל הבכי הם יכולים לאבד את הנשימה בקלות ../images/Emo10.gif שרק תדעו טוב !!

MayaShuShu

New member
הבן שלי עשה את זה וגם אמא שלו.. ../images/Emo3.gif

הבן שלי (שנה וחצי) עשה לי את זה כשהוצאתי אותו מהאמבטיה ולא רצה לצאת כשהיתי קטנה כל הזמן היתי עושה את זה. פעם סבתא שלי שמרה עלי וחשבה שמתתי.. בהחלט מפחיד.

אבא גאה

New member
אמאהלה איזה פחד ../images/Emo5.gif

אויש אין לי מילים.....מוכר ונפוץ? כמעט אמרתי שהוא שקרן אבל אז קראתי את כל השירשור הזה...כנראה יותר נפוץ ממה שחשבתי.... איזה פחד זה.

כרמית מ.

New member
מפחיד!

יש אמנם לפעמים עצירת נשימה חצי רצונית, אבל גם בהחלט יכולה להיות תגובה פיסית למכה. גם לי וגם לבתי זה קורה, כשאצלי אני יכולה להעיד, שרגשית אני מתגברת בקלות, ולא מייחסת משמעות רבה למכה, אבל לפעמים זה גורם לי להתעלפות או כמעט. בתי התעלפה לראשונה בגיל שנתיים וחודשיים. לא היתה סיבה ברורה (לא קיבלה מכה או משהו דומה. גם לא היה כל קונפליקט בינינו. אולי נבהלה מדם של אחיה התאום, שבדיוק נפצע קלות (שפשוף אבל עם דם)) והרופאים טענו שזה גיל מאוחר בשביל פעם ראשונה להתעלף באופן רצוני. עד היום לא ברור מה גרם לאותה התעלפות, למעט ההשערה מלמעלה. היא התעלפה מספר פעמים נוספות, אבל עם טריגר ברור - מכה באצבעות הרגליים (גם לי קרה), בדיקת דם וכדומה. פחד נוראי, ותחושת חוסר אונים, כשזה קורה לילד/ה שלך. מזל שהכל בסדר.

julie28

New member
בכל ההריונות של אמא שלי היא התעלפה

היו לה 4 הריונות אחד ההתעלפויות היו במקלחת ...כנראה שאז בתקופת "האבן" עדיין לא ידעו מספיק על בדיקות חשובות שצריך לעשות ואנמיה (שאני משוכנעת ב=100% שהיה לה)

למעלה