עדשות

rafiton

New member
עדשות

שלום לכולם, אני מתעניין במעט עזרה לגבי קנון 10D ועדשות. קראתי שלא מומלץ להחליף עדשות במצלמות דיגיטליות עקב חדירת אבק ל-CMOS. כיום ברשותי שתי עדשות 28-90 ו- 75-300 ואני מחפש המלצות לגבי עדשה טובה (לשימוש יומיומי) אשר תחליף את שתיהן. האפשרויות הסבירות בהתחשב בפקטור ההגדלה X1.6 של ה-10D (כפי שאני רואה) הן: 1. קנון 28-135 2. קנון 28-200 3. טמרון 28-200 XD 4. אלטרנטיבות דומות של ויויטר וכו' מה דעתכם? רפי

קנון 28-135IS לרוב השימושים-ולדעת

רוב המשתמשים.האחרות גם נחמדות - אבל קצת פחות. תקבל אורך מוקד של 45-200 מ"מ לערך - מכובד לכל הדיעות והכי שימושי לצילומים חדים בהחזקת המצלמה ביד - סוגיה חשובה ביותר בשימוש במצלמות רפלקס דיגיטליות דווקא.

visionx

New member
קנון 28-135

מה שמביא אותי לשאלה, האם מישהו יודע איפה ניתן לרכוש כזו עדשה בישראל? רפי

ת ו מ ס1

New member
ללא שום ספק 28-135 IS

היא הבחירה של משתמשי ה 10D או 1Ds. הבעיה איתה היא: א. משקל - עקב שימוש בזכוכית איכותית וקוטר גדול. ב. זלילת חשמל גדולה יותר עקב ה IS (ששוא משקלו בזהב) אני לא חושב שצריך לקנות את העדשה עקב הסכנה של חדירת אבק למצלמה. צריך לקנות וללמוד לנקות את ה CMOS זה הכל. העדשה הזאת מעולה לנסיעות ועוד. בבית כדאי שיהיו מספר עדשות איכותיות, אל תפחד להחליף. תראה את תד, הוא מחליף עדשות כל הזמן ויש לו את ה D100 שהיא הרבה גרוע מהקנון ב "שאיבת אבק" ל CCD. תומס נ.ב אין לי כוונה לקנות עדשות בארץ, הן יקרות להחריד כולל זאת. היא עולה בארה"ב חצי מחיר והאחריות של ארה"ב תקפה גם בארץ.

arnond

New member
מחירים בארץ

לא בהכרח יותר יקרים. למשל ה 28-135IS: מבדיקה שעשיתי ביום שישי יש חנות באלנבי (לא רוצה לעשות פרסומת) שמוכרת ב כ 2200 ש"ח (פלוס מינוס מאה ש"ח - לא זוכר בדיוק). ב B&H, העדשה עולה 400$ = 1800 ש"ח. תוסיף משלוח, מע"מ ושאר מריעין בישין, ותעבור את המחיר הישראלי.

ת ו מ ס1

New member
לאחר שקיבלתי

את הכתובת ממך נראה לי שמדובר ביבואן עצמאי. מעניין מה שווא האחריות שלו. תומס

snow goose

New member
אל תיבהל

קראט הם היבואנים הרשמיים של מוצרי קנון לכן הם מפריזים במחירי המוצרים ככל העולה על רוחם. לכן, כף רגלי לא תדרוך יותר בקראט ובחנויות שרוכשות ממנה. לפני כמה חודשים, כאשר התעניינתי בפלאש 550ex לקנון הלכתי עד חברת קראט עצמה בתקווה להשיג מחיר זול יותר. המחירים המופרזים שהם דרשו גרמו לי לברוח מהם כמו מאש. הפלאש המדובר עלה שם בסביבות ה-2600-2700 ש"ח. אמרתי תודה,שלום ולא להתראות. חיפשתי וחיפשתי עד שמצאתי את אותו פלאש ב2200 ש"ח. וזו רק דוגמא אחת. לכן, קודם כל תתרשם מהחנות ומהמוכר, תברר ותק. תשאל מה האחריות כוללת לגבי קלקולים ובעיות. תברר אפילו פה בפורום על אותו יבואן, לא נראה שיש בעיה לעשות זאת. זאת זכותנו כצרכנים, ויבואן או חברה קלוקלת כדאי להודיע לאחרים שלא יסבלו מעוגמת נפש. וביננו? המוצרים של קנון מהאמינים שיש בשוק, אם תשמור על המוצר, לרבות עדשות, הוא ישרת אותך שנים על גבי שנים, הרבה אחרי שהאחריות תתפוגג. מצד שני, אם יש לך חשש כלשהו לגבי היבואן, אל תקנה ממנו, יש הרבה מאוד יבואנים אחרים. טיפ עבורך: פתח דפי זהב.

arnond

New member
לא יודע. לא מכיר.

כפי שכתבתי במסר האישי, הבדיקה היתה סתם כדי "לבדוק את המים" (פרפרזה מאנגלית) - לראות מה סדר גודל המחירים למתי שאני אקנה DSLR (מי יודע מתי זה יקרה ????) כי זו העדשה שאני בונה עליה להיות העדשה העיקרית שלי.

snow goose

New member
עדשה מצויינת

עולה 384 דולר בארה"ב. אם אתה בארה"ב ומעוניין לקנות שם בזול, תחפש באגף היד השניה, יש שם מציאות ובדר"כ מוצרים טובים כמעט ללא חשש. חנות יד שניה שמכבדת את עצמה מצטיידת במעבדה שלפני כל מכירה המוצר עובר בדיקה ותיקון אם צריך. אם לא מצאת והמחיר יקר לך, לך על אחותה הקטנה 28-105. זולה בחצי מחיר, איכותה האופטית כמעט וזהה. ההבדל הוא בטווח המילימטר המעט נמוך ובפונקצית הI.S שלא קיימת ב-28-105.

visionx

New member
canon 28-135

אכן, נראה שזוהי הבחירה המועדפת. אני רואה שניתן לרכוש עדשה כזו ב-EBAY בסביבות ה-$300. רפי

למעלה