עדשות

עדשה ל EOS 300

שאלה לחברי הפורום (מצטער עם דנתם בזה כבר) יש לי קנון EOS 300 שנקנתה כקיט עם עדשת 20-80. אני ממש לא אוהב את העדשה הזאת. קשה לי לשים את האצבע מה בדיוק מפריע לי שם. חדות? עיוות מוגזם בקצוות? אני רק יודע שהניקון N2000 שלי בת ה 12, עם עדשת סיגמה פשוטה יחסית נותנת תמונות טובות יותר. אני עדיין מעוניין בתחום של 20-80 לא חייב להיות קנון מקורי. על מה אתם ממליצים? ד"א, כיום יש לי אולימפוס C3040 ואני מרוצה ממנה מאוד, אבל כשהמחיר יהיה שפוי אני רוצה לעבור ל DSLR. העדשות של EOS מתאימות גם ל DEOS של קנון? תודה

ilan_k

New member
עדשת 300 מ"מ צמצם 2.8

מישהו מכיר את עדשות ה3rd party כמו סיגמא וטוקינה.... ביחס לעדשת הניקון 300/2.8 AFS?!?

eli_singer

New member
אוקיי

אני דווקא ימליץ לך על קנון מקורי בכל זאת. תלוי בתקציב שלך, יש את ה- 28-105 f/3.5-4.5, בסביבות המאתיים דולר, ויש את אחותה היקרה בעלת מייצב התמונה, ה- 28-135 IS f/3.5-5.6. העדשה שלך באמת מהליין הנחות ביותר. בגלל זה היא באה כקיט... :) אלי

amirmk

New member
אז ככה

אין עדשת 300 2.8 גרועה, כמו שאין אחת כזאת זולה. עכשיו עליך להחליט לגבי התקציב. העדשה הכי זולה היא הסיגמא 120-300 2.8, יש לה את ה-AFS של סיגמא (ברח לי השם) אנשים רבים מהללים אותה, ואתה יכול לשאת עדשה אחת במקום שתיים, יחד עם ה-80-200. לרבים הזום לא קוסם, אז העדשה של סיגמא מצוינת, מפקסת במהירות השד, חדה מאוד. הטוקינה חדה מאוד, אך מפקסת לאט יותר. הטמרון טובה כמו הניקון, אך עולה כמעט כמו הניקון. חפש גם עדשות ניקון משומשות מהדור הקודם (AFS-I, או AF-I). בזמנו השוואתי מספר עדשות לעדשה של ניקון, והתוצאות היו מעולות בכולן, בסוף לא רכשתי אף אחת בגלל הכופל של ה-D1.

nir-vana

New member
120-300

מתוצאות שראיתי ודעות שקראתי היא לא נופלת מעדשות קבועות שעולות כפול והזום הוא יתרון גדול.

ilan_k

New member
אמיר...

ב"מפקסות" האיטיות יותר ללא המנוע דוגמת טוקינה או ניקון AFI עד כמה קריטי העיניין או לחילופין עד כמה הן איטיות כי סה"כ הן עדשות "כבדות" למצלמה ?!?? דרך אגב : HSM המנוע של הסיגמות

amirmk

New member
תלוי בך

תלוי מה אתה מצלם, ומתי אתה מצלם. ביום שמשי בהיר, אין בעיה. במקומות מוארים קצת פחות תאלץ לפתח טכניקות וחכמות, לומדים להשתמש בזה. העדשה מפקסת מהר בכל קנה מידה, אבל פחות מעדשות AFS. עוד אפשרות היא לרכוש רק מכפיל 1.4, וכך תקבל כמעט 300 מ"מ מהעדשה שלך, באיבוד של סטופ.

ilan_k

New member
אלטרנטיבת המכפילים מוכרת לי...

ואף בשימוש , אומנם עם מכפיל X2 ולא 1.4 כפי שציינת. ל 300 2.8 אני לא בטוח שיש תחליפים ,ברמה של עדשות ומכפילים, אולי לשים עדשה 200 2.8 על דיגטלית וגם כאן זה לא אותו עומק שדה. מה אני מצלם , אתה יודע....

amirmk

New member
במקרה הזה

תאלץ לשלם יותר. בשורה התחתונה אני חושב שה-300 2.8 הכי טובה היא הסיגמא.

ilan_k

New member
הבינותי....

אני עדיין חוכך בדעתי היות וזאת השקעה מסיבית....
תודה על תגובתך החמה על תמונות האופניים... כמו שאתה רואה כבודו מנסה להתמקצע בענפים שלא דורשים PRESS PASS , מקווה שאני מצליח במשימה

amirmk

New member
אכן השקעה גדולה

ובשביל אדם שלא מתפרנס מזה, אני לא בטוח שזה כ"כ משתלם. חשבת להציע את שירותיך לגופים עתונאים בארץ או בעולם?

henchook

New member
אבל 135 זה קצר מדי

28-135 זה טווח קצר מדי. אני רוצה עדשת זום של לפחות 200מ"מ, אם לא 300. זו הסיבה שחשבתי לקנות את ה-Tamron, כי היא 28-300, והיא תשלים יפה (אפילו אם קצת חפיפה) את הטווח של העדשה הנוכחית שלי (שדווקא נחשבת טובה, בכל ה-reviews שקראתי על המצלמה, הבוחנים הופתעו לטובה מאיכות העדשה).

henchook

New member
אופס - טעות, לא להתייחס.

אופס, עניתי בטעות להודעה הלא נכונה... נא להתעלם. סליחהתודה.

arnond

New member
בסופו של דבר

הכל מסתכם בכסף ומשקל. למשל, עדשת 24-70 F2.8L תעלה כ 1300$ (בארה"ב). לעומתה, 28-105 F3.5-4.5, תעלה כ 200$.

eli_singer

New member
נכון מאוד.

בהנחה שהתקציב שלך הוא לא בהמי, ואתה לא יכול להרשות לעצמך להוציא 1200$ על עדשה כמו ה- 24-70 L, שהיא בהחלט מעולה, אז אנחנו עוברים לאופציות השפויות יותר. שהם אלו שהזכרתי. בנוגע לטווחי זום, אני מניח שאתה רוצה אותו טווח פחות או יותר, ולכן כתבתי מה שכתבתי. המחירים ש arnond ציין, נכונים פחות או יותר, ה- 28-135 IS עולה כמעט כפול מה- 28-105 (כ-400$), וזאת בעיקר בגלל מייצב התמונה שמייקר את העסק. שים לב שישנם שני דגמים של 28-105. אחד שהוא f/4-5.6, והשני שהוא f/3.5-4.5. תלך על המהירה יותר. האחרת היא כמו מה שיש לך עכשיו בעצם... עוד משהו? אלי

סמך

New member
תודה! כן ועוד משהוא

העדשות האלה מתאימות ל DSLR של קנון? אם כן האם יש להן אותו טווח זום אפקטיבי או שזה מתרגם למשהוא אחר בגלל מימדי הגלאי האופטי?

eli_singer

New member
תשובה:

כן, הם מתאימות לDSLR, וכן, טווח הזום שלהם משתנה לפי פקטור מכפיל של 1.6, בגלל גודל החיישן שקטן במידותיו ממידות פריים רגיל כמו במצלמת פילם. מה זה אומר? שכל אורך מוקד שלך מוכפל ב-1.6, כלומר, עדשת ה- 28-135 לצורך העניין, תהפוך בעצם ל- 44.8-216 מ"מ. מכפלה פשוטה. אחת הבעיות עם זה היא שקשה להשיג אורכי מוקד קצרים לצילומי נוף, צילומים קבוצתיים וכו', כי לשם כך בד"כ, צריך אורכי מוקד מתחת ל-45, מה שאומר עוד עדשה, אבל פרה פרה, או טורקי טורקי כדי לא לפגוע בכמה משוכני הפורום...
אני מאמין שזה יספק אותך בינתיים. אלי

למעלה