ראשית אסור לצלול עם עדשות קשות את זה כבר כתבו לך שנית עדשות רכות בגלל הלחץ במים יכולות לעוף לך ללא אפשרות לשלוט ביציאה שלהן יש פיתרון יותר פשוט של מסיכה עם עדשות אופטיות עולה יותר כסף אך שווה במחיר של אבדן עדשה או עדשות טובות כיסית מסיכה אופטית מיותר לציין שיכולה לקרות תאונה בה מסיכה עפה מסנפיר של צולל או רצועה שנקרעה מים יכנסו לך לעיניים ויתכן אף איזשהו גרגר חול או ליכלוך אחר והלכה הצלילה לכן ממליץ על מסיכה אופטית מחיר המסיכה נקבע לפי מס העדשה שלך וקח בחשבון שבחוץ רואים קצת פחות טוב בגלל שלמים יש תיקון של מס שלם אם אני עוד זוכר אילוניק היפה I.H.B
מפתיע לראות איך על כל נושא כאן מתגלים חוקים של אסור ומותר. אסור לצלול עם או בלי אביזר מסויים. אין חוק שאסור לצלול עם עדשות קשות. לידיעתכם אני צולל ותמיד צללתי עם עדשות קשות ( עברתי את צלילת ה 100 שלי כבר לפני שנים ). מעולם בכל המצבים ובכל העומקים עם מסכה או בלי ( גם לי בעטו במסכה יותר מפעם ) עם עיניים פקוחות ( אמנם לא לרווחה ) מול הזרם או עם הזרם לא איבדתי עדשה. אם תאבד עדשה אז זו רק אחת מתוך שתיים. ואם במקרה פריקי נדיר תאבד את שתיהן אז זה כמו לאבד מסכה או קריעת רצועה - אתה יכול לעבור לנוהל קיצור צלילה . חוץ מזה אפשר לעבור לנוהל אובדן עדשה "חברה לא לזוז ולא לדרוך כאן אני מחפש את העדשה שנפלה לי..."
נושמות (GAS PERMEABLE) וקשות לא נושמות. הסוג הראשון מאפשר הנעת חמצן לקרנית גם במשך הצלילה ולכן אין שום בעייה. צלילה עם עדשות קשות שאינן נושמות עלולה לגרום לנזק לקרנית. (זה מה שאיזה רופא הסביר לי לפני הרבה שנים).