עדשות מגע

puffush

New member
צלילה - עם עדשות רכות בלבד

ולא עם עדשות קשות. המשמעות היחידה היא שצריך להיזהר אם מורידים מסיכה, ולהשתדל לא לפתוח עיניים במים כדי שלא לאבד את העדשה, העלולה להישטף מן העין.

אילוניק

New member
צלילה עם עדשות מגע

ראשית אסור לצלול עם עדשות קשות את זה כבר כתבו לך שנית עדשות רכות בגלל הלחץ במים יכולות לעוף לך ללא אפשרות לשלוט ביציאה שלהן יש פיתרון יותר פשוט של מסיכה עם עדשות אופטיות עולה יותר כסף אך שווה במחיר של אבדן עדשה או עדשות טובות כיסית מסיכה אופטית מיותר לציין שיכולה לקרות תאונה בה מסיכה עפה מסנפיר של צולל או רצועה שנקרעה מים יכנסו לך לעיניים ויתכן אף איזשהו גרגר חול או ליכלוך אחר והלכה הצלילה לכן ממליץ על מסיכה אופטית מחיר המסיכה נקבע לפי מס העדשה שלך וקח בחשבון שבחוץ רואים קצת פחות טוב בגלל שלמים יש תיקון של מס שלם אם אני עוד זוכר אילוניק היפה I.H.B

atlantis

New member
שני יהודים 15 דעות...

מפתיע לראות איך על כל נושא כאן מתגלים חוקים של אסור ומותר. אסור לצלול עם או בלי אביזר מסויים. אין חוק שאסור לצלול עם עדשות קשות. לידיעתכם אני צולל ותמיד צללתי עם עדשות קשות ( עברתי את צלילת ה 100 שלי כבר לפני שנים ). מעולם בכל המצבים ובכל העומקים עם מסכה או בלי ( גם לי בעטו במסכה יותר מפעם ) עם עיניים פקוחות ( אמנם לא לרווחה ) מול הזרם או עם הזרם לא איבדתי עדשה. אם תאבד עדשה אז זו רק אחת מתוך שתיים. ואם במקרה פריקי נדיר תאבד את שתיהן אז זה כמו לאבד מסכה או קריעת רצועה - אתה יכול לעבור לנוהל קיצור צלילה . חוץ מזה אפשר לעבור לנוהל אובדן עדשה "חברה לא לזוז ולא לדרוך כאן אני מחפש את העדשה שנפלה לי..."

bennysnuba

New member
יש 2 סוגים של עדשות קשות

נושמות (GAS PERMEABLE) וקשות לא נושמות. הסוג הראשון מאפשר הנעת חמצן לקרנית גם במשך הצלילה ולכן אין שום בעייה. צלילה עם עדשות קשות שאינן נושמות עלולה לגרום לנזק לקרנית. (זה מה שאיזה רופא הסביר לי לפני הרבה שנים).

atlantis

New member
בני - לפני הרבה מאוד שנים...

בערך לפני 14 שנים הפסיקו לייצר עדשות קשות לא נושמות.

puffush

New member
בערך אז התחלתי לצלול, עם עדשות

והרופא בתחילת הקורס הסביר לי שאין לצלול עם עדשות קשות. אבל תודה על העדכון והאבחנה בין עדשות נושמות לבין עדשות אסטמטיות

למעלה