עדשות מגע יומיות

gingerie23

New member
עדשות מגע יומיות

שלום, בשישי התחדשתי בפעם הראשונה בעדשות מגע יומיות. היום שמתי אותן בפעם הראשונה וכשהסתובבתי בחוץ עין אחת ממש הציקה לי (הרגשתי כאילו תקוע לי לכלוך בעין, מעין פלסטיק) ועין שניה גם הציקה לי אבל פחות (גם הרגשה שנתקע לכלוך אבל פחות עמוק), שתי המיניות גרמו לי להזיל דמעות.יכול להיות שהרכבתי את העדשה הפוך או ששמתי אותן לא מספיק רטובות? (לקח לי בערך 5 דק' לשים כל אחת והשתדלתי להרטיב אותן עם הנוזל שאיתו הן הגיעו).השתדלתי לוודא שאני לא מרכיבה אותן הפוך אבל ממש לא ראיתי שום הבדל וכשהוצאתי אותן שיחקתי איתן כדי לראות איך הן נראות משני הצדדים והן נראו לי בדיוק אותו הדבר, לא הצלחתי לראות שצד אחד קעור יותר וגם ניסיתי את השיטה של קיפול העדשה ו עדיין לא ראיתי הבדל, יש אולי עוד שיטה כדי לדעת אם הן הפוכות?אם מרכיבים את העדשה הפוך זה יכול לגרום לבעיות בעין? ואם מרכיבים את העדשה כשהיא לא כל כך "נוזלית" זה גם יכול לגרום לבעיות?

gingerie23

New member
בנוסף

שכחתי לציין שלא הצלחתי להוריד את העדשות עם שתי אצבעות אלא רק עם אצבע אחת על-ידי משיכה עם האצבע את העדשה כלפי מטה ואז הוצאתי אותה עם שתי אצבעות, האם זה בסדר?

עדשות מגע יומיות

התחושות שלך יכולות בהחלט להיות מובנות בתקופה הראשונה של ההסתגלות.
עדשות מגע המורכבות בעין כשהן הפוכות, לא יגרמו לנזק, אך לאי נוחות המתגברת עם שעות ההרכבה.
השיטה הטובה ביותר לזהות אם העדשה אינה הפוכה, היא בעזרת טכניקת הקיפול. מקרבים את שני קצוות העדשה,תוך כדי קיפול,אחד אל השני. אם העדשה מתעגלת,כאשר קצה מגיע אל הקצה השני, אזי העדשה אינה הפוכה. אם מקרבים קצה אל קצה,כך ששני הקצוות נוגעים אחד בשני,ואז מרכז העדשה מתקפל,אזי העדשה הפוכה. ניתן לראות שהקצה מגיע לקצה השני ונוגע בו ממש בסוף העדשה,כאשר העדשה אינה הפוכה.

gingerie23

New member
תודה על התשובה

כמה זמן כדאי לשים את העדשה כדי שהעיניים יתרגלו במשך תקופת ההסתגלות?שבוע הבא אני טסה ואני רוצה להסתובב בחו"ל עם העדשות רוב היום, נראה לך שזה בסדר?

משך תקופת ההסתגלות

משך תקופת ההסתגלות שונה מאדם לאדם, בממוצע: שבועיים(מומלץ להרכיב בהדרגה, כל יום להוסיף שעת הרכבה). ההרגשה בדרך כלל תשתפר מידי יום,אולם ההרגשה הסופית,אם טובה,תלויה בהרגשתך.

gingerie23

New member
הבנתי

אז לא מומלץ להסתובב עם העדשות כבר שבוע הבא כ6-7 שעות :(

למעלה