עדשות ל 300D

נמיה222

New member
עדשות ל 300D

כיום יש לי מצלמת EOS 300 (פילם) ועדשות קנון 28-90 ו 75-300 (F 4-5.6) השאלה שלי היא אם אני קונה בודי דיגיטלי 300D האם אני יכולה לשים עליו את העדשות של המצלמה הרגילה? הבנתי שיש איזושהי הכפלה ואז אורך המוקד נהיה כפול 1.6. לענייות דעתי זה יתרון כיוון שעדשת הזום תהפוך מ 300 ל 480 (אם כי בקצה התחתון היא תשתנה גם). האם יש לכך חסרונות מבחינת איכות התמונה או חסרונות אחרים?

עקרונית ניתן לשים על הגוף הדיגיטלי

את עדשות הקנון שברשותך. מעשית,זה פחות טוב,כי בגלל החיישן הקטן יותר לעומת מצלמת הפילם מוגדלים פגמי העדשות - והעדשות שציינת נחשבות לפשוטות והכי פחות משובחות של קנון. כמה מגדיל? בעדשת ה75-300 האיכות האופטית טיפה טובה יותר מהעדשה הקטנה יותר. מה עושים?עובדים על התמונות בתוכנת הפוטושופ,מוסיפים חידוד,ודואגים לצלם כך שיהיו פחות סיכויים לטשטוש - מהירות סגר גבוהה וצמצם קצת סגור. לא בעיה כי ניתן להעלות את הרגישות במצלמה בלי בעיות מיוחדות. החיוב הוא אכן הגדלת אורך המוקד - ובחינם-ועם אותם הצמצמים. בפורומים בחו"ל יש המון שאילתות בדבר העדשות המתאימות,המסה הגדולה היא לגבי מצלמת הD60 ,אבל העקרון זהה. העדשות שציינת נקטלו חד משמעית בידי הרוב, היה גם אחד שציין לשבח את עדשת ה28-90 - אבל רק אחד - מזמן - והוא 'נעלם' אם תקציבך אינו מוגבל הייתי ממליצה להשקיע בעדשות איכותיות, אם מוגבל - אז לצלם באילו שיש לך,לראות אם מספיק או מתאים לך - ולהגדיל את האוסף לאיכותיות,כשתוכלי. שתי עדשות שבכל מקרה טוב שיהיו בתיק,בלי קשר (פשוט אין לך כאלה והן איכותיות ולא ממש יקרות): עדשת מאקרו 105 צמצם 2.8 של סיגמה - טובה גם לצילום מקרוב וגם לאנשים.מעולה. עדשת 50 מ"מ צמצם 1.8 של קנון - תהפוך להיות שוות ערך ל80 מ"מ - גם לצילום אנשים וגם כלליים.הכי זולה בליין. אבל...שתיהן עדשות פריים ! (לפעמים מוכרים אותן במחיר טוב בלוחות המשומשים אז כדאי לעקוב) זהו הטיפ היומי שלי
בהצלחה!

נמיה222

New member
תודה ועוד שאלה

לגבי אורך החיים של הסוללות של מצלמה זו - כמה זמן מחזיקות הסוללות ומה עושים אם אין מקום עם חשמל להטעין? אני מתכוונת בעיקר לטיולי ספארי באפריקה... האם אפשר להטעין דרך הרכב עם מתאם מיוחד?

סוללה טעונה מלא מחזיקה בערך 500

תמונות,פלוס-מינוס,כולל Preview במסך,גם מחיקות. ככל שעובר זמן מהטעינה-היא מאבדת מהקיבולת שלה. לטיולים מומלץ לרכוש סוללה נוספת. לגבי המטען - אולי יש גירסה שלו - עם מתאם לטעינה ברכב - סה"כ טעינה אורכת 1.5 שעות.צריך לברר בחנויות.

© DrorZi

New member
תשובות

אני משתמש בPREVIEW של 4 שניות לכל תמונה, ל-ל-א שימוש בפלאש פנימי, וסוללה מחזיקה מעל 800 תמונות, בנוסף יש לי עוד סוללה חלופית (ז"א לא מקורית של קנון) מעולם לא סיימית את קרירת הצילום שלי ליום נתון בגלל סוללות גמורות, הגיוני הרבה יותר שתסיימי את הקרירה ליום נתון בגלל מחסור בזכרון
דרור זי, 10D

למעלה