עדשות לקנון

TheReverend

New member
עדשות לקנון

כהמלצתכם (
) אני מחפש עדשת 100-300. לא מפריע לי בעיקרון גם יד שנייה. ראיתי אחת כאן ועוד אחת פה. מה דעתכם? איכות? מחיר סביר?

TheReverend

New member
אולי בכל זאת?!

ג'אז? דעתך על העדשות הללו? אני יודע שאחת מהם כבר נמכרה אבל מעניין אותי האיכות שלהם כדי שאדע אם לקנות כזאת.

zrubabel

New member
אולי זה יעזור בינתיים

עד שמישהו שמכיר אותן בפועל יענה לך, אולי הקישורים הבאים לביקורות מתוך photonet ומתוך photographyreview יעזרו לך

בראשונה - לא לגעת.השניה-היא קנון

זו עם האוטופוקוס המהיר.חדשה בB&H עולה בין 200-300$ ,לא זוכרת,אבל אפשר לבדוק באתר שלהם. יש אתר,אמנם לא מעודכן,אבל מדובר בדברים שאינם מתיישנים ועדיין קיימים - למבחני וביקורות על עדשות: www.photodo.com מומלץ לבקר בו.

ואם אתה כבר בEBAY מציעה לחפש

את גירסת קנון לעדשת 70-210 צמצם 3.5-4.5 - היא טובה אופטית יחסית לזו שהעלית,ומהירה קצת יותר,נוחה בהרבה לצילום. כבר שנים שאינה מיוצרת,אז רק בשוק היד השניה - והיא נדירה גם בו. או באתר של www.keh.com

FlyFoto

New member
זהירות ../images/Emo70.gif

כזכור לי, אתה בעליה הגאים והחדשים של D30. תתחדש. עבור מצלמה איכותית כמו שלך (אפילו שהיא רק 3MP, אבל לא מס' הפיקסלים קובעים את האיכות) אתה צריך להצטייד בעדשות איכותיות גם כן, אחרת פשוט חבל על ההשקעה. שתי העדשות שציינת הן לא איכותיות, בלשון המעטה. זו הראשונה, של קנון - עדשה סבירה, בעלת איכות אופטית לא מזהירה, אך עם פוקוס מהיר (USM). זו השנייה, של לא-יודע-מי, ניתן להשתמש בה כמשקולת נייר יוקרתית, ולא יותר מזה: פרט לעובדה שמדובר ביצרן עלום שם (בעולם הצילום העדשות הטובות ביותר הן של היצרן המקורי, לעיתים ניתן למצוא גם תחליפים אצל Sigma, Tamron. לעיתים), זו עדשה איטית ביותר (מבחינת צמצם), כך שתאלץ להעלות מאוד את ה ISO, אך מעבר לזה - פשוט לא יהיה לך Auto Focus ! ברוב המצלמות (פרט לדגמי ה High End, כמו EOS 1v,3) הפוקוס עובד רק עד צמצם f/5.6, ובעדשות איטיות יותר הן פשוט לא יכולות לפקס. אתה תיאלץ לעשות זאת ידנית, וגם אז בקושי תצליח - התמונה בעינית תהייה חשוכה מאוד. בקיצור - לא להתקרב. עדשה שאני יכול להמליץ עליה באופן חם ביותר היא ה Canon EF 100-300 f/5.6L שלצערינו כבר לא מיוצרת. נפל בחלקי המזל לרכוש אותה לפני כשנה וחצי, עת היא עוד הייתה קצת בחנויות, ואני חייב להעיד שמדובר אכן באיכות אופטית מדהימה. ניתן לצלם בה בצמצם פתוח לגמרי ב 300mm, והעדשה כמעט ואינה מאבדת מחדותה בכלל. נשמע טוב, נכון ? אז זהו, שמדובר באחת העדשות הישנות ביותר שקנון עוד מכרה (קרוב ל-11 שנות ותק), ולכן יש לה מנוע AF מיושן (AFD) שהוא איטי יותר ורועש יותר מה USM המודרני, ובנוסף - צמצם אומנם קבוע לכל אורכי המוקד, אבל איטי יחסית. אני לא מצאתי את הדברים הללו מגבילים מדי, פשוט ע"י שימוש ב ISO 400 ומשחק נכון עם המיקוד. אם העדשה נשמעת לך מעניינת (
), הייתי מחפש אותה ב KEH או ב ebay, תחת מדור המשומשים כמובן. אני קניתי אותה (חדשה) ב $350, רק כדי לתת לך מושג. אין שום עדשה במחיר קרוב לזה המציעה איכות אופטית המתקרבת אליה. חלופות אחרות שיממשו את יכולת המצלמה, חוששני שתהייה יקרות מדי לטעמך (וגם לטעמי כרגע...) - EF 100-400/4.5-5.6L IS, שעולה $1300, או ה EF 70-200 /4.0L המצוינת, שמחירה $550. שיהיה בהצלחה בחיפושיך, ונשמח לראות תוצאות !

TheReverend

New member
70-300 כן או לא?!

ג'אז רשמה לא מזמן שהיא לא ממליצה לגעת בהן(איטיות מידי?) אני אחפש את ה Canon EF 100-300 f/5.6L תודה.

FlyFoto

New member
בדיוק כמו 100-300 USM

זו אחותה הכמעט תאומה של ה 100-300 USM, ואיכותה זהה לה. (ומדובר ב 75-300, לא 70)

ה100-300 צמצם 5.6 - מומלצת

אופטית, רשמתי גם כאן,בתשובה אחרת: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=809&msgid=20545185 איטית באוטופוקוס.אולי באור מלא ונקודת פוקוס מרכזית. מציעה לך לנסות אחת כזו על המצלמה שלך,בטרם תחליט לרכוש.

למעלה